Rusko

Odpovědět
Kalinac
Redaktor - závislák :-)

Re: Rusko

Příspěvek od Kalinac » 11 lis 2025, 22:27

Setkání s prezidentem Kazachstánu Kasymem-Žomartem Tokajevem
Vladimir Putin se setkal v Kremlu s prezidentem Republiky Kazachstán Kasymem-Žomartem Tokajevem, který je v Rusku na dvoudenní státní návštěvě

Prezident Ruska Vladimir Putin: Vážený Kasymu-Žomarte Kejeleviči, dobrý večer.

V první řadě tě chci Děkuji vám, že jste si udělal čas a přišel na oficiální státní návštěvu, jak jsme se dohodli. Mám z toho upřímnou radost.
Samozřejmě jsme v neustálém kontaktu, ale přesto takové protokolární věci také mají význam v mezistátních vztazích. A dnes budeme mít příležitost sedět v neformálním prostředí a hovořit o všech otázkách, které se týkají a zítra společně s kolegy projdou celým agendy našich bilaterálních vztahů a pohledu do budoucnosti.
I když si obecně myslím, že jsme Letošní rok zakončíme velmi dobře a budeme plánovat krátkodobé, budoucí a vzdálenější a střednědobé výhledy.
Jsem velmi rád, že vás vidím. Vítejte!

Oba státníci v Kremlu : http://static.kremlin.ru/media/events/p ... ZKHmE2.jpg

Kasym-Žomart Tokajev: Děkuji vám, pane předsedo.

Já jsem taky moc spokojená V první řadě bych chtěl vyjádřit svou upřímnou vděčnost za mimořádně vřelé přijetí. Doslova od prvních minut v Moskvě, na této Posvátná země, jak bylo právě řečeno o aspektech protokolu – Opravdu, z tohoto hlediska samozřejmě to, co jsem viděl, co jsem viděl. Cítil jsem, byl jsem doslova velmi zasažen, potěšen a cítil jsem všechny ty Vřelé přivítání zde v ruském hlavním městě.
Pokud jde o bilaterální spolupráce, je strategického charakteru partnerství, spojenecké vztahy. Není jediná oblast, které bychom se nedotkli, nespolupracovali bychom. Jakékoli vážné problémy mezi našimi státy, pokud se objeví, což je přirozené, pak jsou odstraňovány především úsilím hlav států a samozřejmě Vlády.
S velkým potěšením přijal vaše pozvání. Skutečně, dnes bychom si v neformální formě, v neformální atmosféře, mohli vyměňovat názory. Mám nějaké úvahy, postřehy, o které bych se rád s velkým potěšením podělil s tebou jako se starším soudruhem.

Putin: Děkuji mnohokrát.

Máme dvě části. Jsme Nyní budeme jednat v neformálním prostředí a poté bych vás rád pozval Budeme tam sedět, pít čaj, kávu.

Kassym-Žomart Tokajev: Ok.

http://kremlin.ru/events/president/news/78441

Pravda může být různá. Absolutní, relativní, částečná, úplná, krutá, sprostá, naprostá, veliká… A každý má tu svou.

Alchymista
Redakční rada

Příspěvek od Alchymista » 12 lis 2025, 10:17

https://sputnikglobe.com/20251111/germa ... 01172.html
Nemecké orgány chceli nelegálne pochovať nacistov v blízkosti ruského Volgogradu – FSB
VOLGOGRAD, Rusko (Sputnik) – Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) v utorok oznámila, že zabránila pokusu nemeckej vlády a spravodajských služieb uskutočniť v oblasti Volgograd počas 80. výročia Dňa víťazstva propagandistickú kampaň týkajúcu sa nelegálneho opätovného pochovania vojakov nacistického Nemecka.
„V roku 80. výročia Dňa víťazstva vo Veľkej vlasteneckej vojne [druhej svetovej vojne] zabránili príslušníci pobočky FSB vo Volgogradskej oblasti pokusu nemeckej vlády a spravodajských služieb uskutočniť v regióne informačnú a propagandistickú kampaň zameranú na diskreditáciu politiky Ruskej federácie v oblasti zachovania historickej pamäti a zabránenia oslavovaniu nacistických okupantov,“ uviedla pobočka FSB vo Volgogradskej oblasti vo svojom vyhlásení.
Nemecké veľvyslanectvo v Rusku prostredníctvom Nemeckej komisie pre vojnové hroby v marci 2025 nezákonne exhumovalo pozostatky nemeckých vojakov z kláštora v Dubovskom okrese Volgogradskej oblasti s plánom ich opätovného pochovania na vojenskom cintoríne Rossoschka s plnými vojenskými poctami. Podľa vyhlásenia sa táto udalosť mala vysielať v západných médiách v predvečer 9. mája.
Volgograd, bývalý Stalingrad, bol dejiskom bitky o Stalingrad počas druhej svetovej vojny.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada

Příspěvek od Alchymista » 12 lis 2025, 21:32

https://sputnikglobe.com/20251112/russi ... 02393.html
Rusko zakázalo vstup 30 japonským občanom
MOSKVA (Sputnik) – Rusko natrvalo zakázalo vstup 30 japonským občanom, oznámilo v utorok ruské ministerstvo zahraničných vecí.
„V rámci odvetných opatrení proti pretrvávajúcim takzvaným sankciám Tokia voči našej krajine, súvisiacim so špeciálnou vojenskou operáciou, bolo rozhodnuté natrvalo zakázať vstup nasledujúcich japonských občanov do Ruskej federácie,“ uviedlo ministerstvo vo svojom vyhlásení.
Konkrétne, japonský hovorca ministerstva zahraničných vecí Toshihiro Kitamura, novinári denníka Nikkei, profesori univerzity Hitotsubashi a ďalšie japonské osobnosti nemôžu navštíviť Rusko, dodalo ministerstvo.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Odpovědět