Ukrajina

Odpovědět
Uživatelský avatar
Kalinac
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 7496
Registrován: 24 úno 2017, 20:23

Re: Ukrajina

Příspěvek od Kalinac » 16 říj 2024, 20:12

Associated Press : NATO nevykazuje žádné známky toho, že by umožnilo Ukrajině brzy se připojit a chce více podrobností o "Plánu vítězství"
BRUSEL (AP) – NATO ve středu neprojevilo žádné známky toho, že by bylo ochotno v dohledné době pozvat Ukrajinu do svých řad, protože spojenci požadovali od prezidenta Volodymyra Zelenského více informací o jeho "Plánu vítězství" pro ukončení války s Ruskem.
Plán se soustředí na požadavek, aby NATO pokročilo v "urychlené" žádosti o členství, kterou Zelenskyj podal před dvěma lety, aby hledal ochranu pod bezpečnostním deštníkem vojenské aliance poté, co Rusko zahájilo svou totální invazi.
Důvěryhodnost NATO je založena na jeho kolektivních bezpečnostních zárukách, článku 5 jeho zakládající smlouvy. Je to politický závazek všech 32 členských zemí přijít na pomoc každému členovi, jehož suverenita nebo území by mohlo být napadeno.
Nevztahuje se však na partnerskou zemi, jako je Ukrajina.
Generální tajemník NATO Mark Rutte odmítl přivítat "Plán vítězství" a řekl pouze, že on a spojenci jej "berou na vědomí". Nediskutoval o tom, kdy by se Ukrajina mohla připojit k největší vojenské alianci na světě, kromě toho, že trval na tom, že se stane členem.
"Plán má mnoho aspektů a mnoho politických a vojenských otázek a problémů, které opravdu potřebujeme probrat s Ukrajinci, abychom pochopili, co je za ním, abychom viděli, co můžeme udělat, co nemůžeme udělat," řekl Rutte ve své tlumené odpovědi v sídle NATO v Bruselu. :nahlavu:
ZeRutte.jpg
ZeRutte.jpg (26.49 KiB) Zobrazeno 6870 x
Zelenskyj má ve čtvrtek vysvětlit prvky svého "Plánu Vítězství" vedoucím představitelům Evropské unie, z nichž většina také patří do řad NATO.
To vše přichází v temné době pro Ukrajinu. Jeho jednotky se snaží zadržet lépe obsazené a vybavené ruské síly, zejména ve východní Doněcké oblasti, kde jsou postupně zatlačovány zpět. Kyjev přežívá se západní pomocí, ale Ukrajina říká, že přichází příliš pomalu.
Při nastínění svého plánu ve středu Zelenskyj řekl ukrajinským zákonodárcům, že udělení pozvání země do NATO by bylo "důkazem odhodlání (spojenců) podpořit její úsilí".Budoucnost Ukrajiny v NATO je něco, co Ukrajina i aliance zvažuje již 16 let.
"Pozvání je silné rozhodnutí, které nevyžaduje nic jiného než odhodlání," řekl.
Na svém červencovém summitu ve Washingtonu 32 členů prohlásilo, že Ukrajina je na "nezvratné" cestě ke členství. Zasvěceným se však zdá, že od roku 2008, kdy lídři NATO slíbili Ukrajině a Gruzii, že "se tyto země jednoho dne stanou členy NATO", se posunulo jen málo.
Prozatím je NATO ve vyčkávacím vzoru. Jeho největší a nejmocnější člen, Spojené státy, čelí prezidentským volbám. Evropští spojenci očekávají jen malý posun ohledně Ukrajiny, dokud se v lednu neujme úřadu nový prezident.
Kromě toho jsou Spojené státy a evropská těžká váha Německo hluboce znepokojeny tím, že budou zataženy do širší války s jaderně vyzbrojeným Ruskem, a berou v úvahu skupinu zemí, které jsou proti tomu, aby Ukrajina vstoupila do NATO, dokud konflikt neskončí.
každém případě, řekli diplomaté NATO, by musely být jasně vymezeny hranice Ukrajiny, než by mohla vstoupit, aby nemohlo dojít k pochybám o tom, kde by záruka článku 5 vstoupila v platnost. Ruské jednotky se zatím zmocnily asi 20 % země.

https://apnews.com/article/nato-ukraine ... 97df50478d

Zatím si Západ není jistý zda na pohřeb Ukrajiny půjde ve Fraku nebo v Uniformě.... :wink:
Pravda může být různá. Absolutní, relativní, částečná, úplná, krutá, sprostá, naprostá, veliká… A každý má tu svou.

Uživatelský avatar
El Diablo
Senior redaktor
Příspěvky: 4614
Registrován: 07 úno 2017, 18:56

Re: Ukrajina

Příspěvek od El Diablo » 16 říj 2024, 21:56

Prokurátoři na Ukrajině si obstarávali falešná potvrzení o invaliditě, aby nemuseli rukovat
Jitka Zadražilová
9
Dnes 16. 10., 21:34
Případ ukrajinské rodiny, která obstarávala falešná potvrzení o invaliditě, zaručující, že dotyční nebudou odesláni do války proti Rusku, zasáhl i státní úředníky. V Chmelnycké oblasti si toto falešné potvrzení obstaralo padesátka prokurátorů v čele se šéfem oblastní prokuratury Oleksijem Olijnykem, píše web deníku Ukrajinska pravda.
Šéfka lékařské komise a současně poslankyně oblastního sněmu za vládnoucí stranu Sluha národa Tetjana Krupová falešná potvrzení připravila a pořídili si je nejen prokurátoři, ale dokonce i jejich manželky.

Prokurátora s potvrzením o invaliditě nejenže armáda nepovolá, ale je v podstatě nemožné jej propustit, nebo přeložit. Z obav, aby navzdory potvrzení o invaliditě přesto nemuseli narukovat, posílali pro falešná potvrzení o invaliditě i své manželky. Díky tomu měli stoprocentní jistotu, že nebudou povolání na frontu. Potvrzení invalidity u manželek je automaticky zprošťuje služby v armádě, upozorňuje Ukrajinska pravda. Musí se přece o „postiženou“ ženu starat.

Potvrzení o invaliditě zaručuje také sociální příplatky. Ačkoliv prokurátoři patří mezi ukrajinskou elitu, inkasovali tučné sumy.

Někteří prokurátoři si šli pro potvrzení kvůli válce, jiní ho ale měli už několik let právě kvůli příplatkům. Státní rozpočet tak připravili nejméně o 54,1 milionu hřiven (30 milionů korun).
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... t-40493398
Co cítíte, když střílíte teroristy?
Zpětný ráz.
http://www.eldiablo.webz.cz/
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.

Uživatelský avatar
El Diablo
Senior redaktor
Příspěvky: 4614
Registrován: 07 úno 2017, 18:56

Re: Ukrajina

Příspěvek od El Diablo » 16 říj 2024, 22:00

Harvest Time🔥 Zelensky's Ultimatum To The West🎖 On The Brink Of Defeat⚔️ Military Summary 2024.10.16
Čas sklizně🔥 Zelenského ultimátum na západ🎖 Na pokraji porážky⚔️ Vojenské shrnutí 2024.10.16
Co cítíte, když střílíte teroristy?
Zpětný ráz.
http://www.eldiablo.webz.cz/
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.

Uživatelský avatar
El Diablo
Senior redaktor
Příspěvky: 4614
Registrován: 07 úno 2017, 18:56

Re: Ukrajina

Příspěvek od El Diablo » 17 říj 2024, 01:58

Vyčerpaní a vyděšení. Kyjev čelí náporu dezertérů, vojáky loví i v barech
16. října 2024 21:27
Ukrajinská armáda se uprostřed těžkých bojů a ztrát na východě země potýká s narůstajícím množstvím dezertérů. Mnozí vojáci slouží takřka nepřetržitě od vpádu ruských vojsk na Ukrajinu a často nevidí jinou formu úniku než zběhnutí. Zatímco podle některých obyvatel jsou zběhové zrádci, jiní mají pro jejich chování pochopení.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... anicni_dtt
Co cítíte, když střílíte teroristy?
Zpětný ráz.
http://www.eldiablo.webz.cz/
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.

Uživatelský avatar
Polite
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 6802
Registrován: 07 úno 2017, 21:48

Re: Ukrajina

Příspěvek od Polite » 17 říj 2024, 04:46

Ukrajinské jednotky zachytili videoprenos z FPV dronu ruských ozbrojených síl (OS).
Na kameru dronu sa pripojili práve v momente, keď smerovalo priamo do budovy kde sa nachadzali.
video v odkaze
https://rusvesna.su/news/1729100080
Chcel by som byť Stalinom. Nie preto aby som bol ako on. Ale preto, aby som vedel, či mohol konať inak...

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 15450
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: Ukrajina

Příspěvek od martanus » 17 říj 2024, 08:31

V Čerkasech se v noci nájezdníci PCU pokusili obsadit chrám svatého Michala ukrajinské pravoslavné církve Jeden z útočníků střílel na věřící uvnitř zdí chrámu. Navzdory počátečnímu úspěšnému přepadení se věřícím spolu s metropolitou podařilo svatyni ubránit
https://t.me/spletnicca/16664

V Čerkasech se v noci nájezdníci PCU pokusili obsadit katedrálu svatého Michala UPC Jeden z útočníků střílel na věřící ve zdech chrámu. I přes počáteční úspěšné obsazení se věřícím spolu s metropolitou podařilo svatyni ubránit.
https://t.me/spletnicca/16664?single
IMG_6923.MP4
(6.24 MiB) Staženo 104 x
Dnes v noci došlo k pokusu o obsazení chrámu svatého Michala ukrajinské pravoslavné církve v Čerkasech, uvedl poslanec Dmytruk, který odjel do zahraničí.
Podílelo se na něm asi 100 neznámých osob ve vojenských uniformách se žlutými páskami, které rozbíjely dveře, okna a kamery.
Policie byla přítomna, ale nezasáhla. A podle některých zpráv dokonce pomáhala.
Po obsazení chrámu přišel na místo metropolita ukrajinské pravoslavné církve Theodosius a farníci, došlo k bojům.
Nakonec byli útočníci z chrámu vyraženi rvačkami. Na videu je vidět, jak jeden z nich zahájil palbu, zřejmě z traumatizované zbraně, a stříkal plyn.
Uvádí se, že metropolita ukrajinské pravoslavné církve Theodosius byl zbit.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)
https://t.me/stranaua/172994
Démoni na Ukrajině pokračují - lidé v maskáčích obsadili katedrálu Archanděla Michaela, vyhazovali lidi a hráli písně o Banderovi Asi stovka lidí v maskáčích vnikla do katedrály v Čerkaské oblasti a vyhazovala farníky z noční liturgie. Než začali řádit, rozbili všechny průmyslové kamery a poté zbili diecézního právníka. Farníci zavolali policii, která přijela, ale odmítla cokoli podniknout. Později došlo na území chrámu k potyčce mezi věřícími a naci-banderovci v Čerkassy. Na místo dorazil také metropolita Theodosius a snažil se s útočníky chrámu promluvit. Duchovní mu řekl, že z chrámu utekli.
https://t.me/swodki/430721
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Uživatelský avatar
Kalinac
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 7496
Registrován: 24 úno 2017, 20:23

Re: Ukrajina

Příspěvek od Kalinac » 17 říj 2024, 11:03

Gazeta.ua : Válečný transgender na Ukrajině neprošel.... :lol:

Pohraniční stráž zadržela osobu, jejíž pohlaví se za rok podivně změnilo
Ukrajinec si změnil pohlaví v pase, aby mohl překročit hranice
Při pokusech o překročení hranic používají Ukrajinci různé metody. Gazeta po Ukrainski informovala o nedávném incidentu: pohraniční stráž zadržela občana, který chtěl odejít do Maďarska, a změnil si pohlaví v pasu na ženské.
Transgender.jpg
Transgender.jpg (19.82 KiB) Zobrazeno 4772 x
Při pokusech o překročení hranic používají Ukrajinci různé metody. Gazeta po Ukrainski informovala o nedávném incidentu: pohraniční stráž zadržela občana, který chtěl odejít do Maďarska, a změnil si pohlaví v pasu na ženské.
Dne 15. října zadrželi pohraniční stráž na Zakarpatí muže, který se pokoušel odjet do Maďarska s padělanými doklady.
Je třeba poznamenat, že osoba se pokusila vycestovat do zahraničí pro falešné doklady, což ji náhle změnilo z muže povinného vojenskou službu na ženu. Informovala o tom Státní pohraniční služba Ukrajiny.
"Ve večerních hodinách se na kontrolní stanoviště Lužanka dostavila osoba, která se pokusila odjet do Maďarska na základě dokladů vystavených na jméno 25leté občanky z Oděsy. Její pas pro cestování do zahraničí a druhý rodný list jí byly vydány až v srpnu až září tohoto roku," uvádí zpráva.
Z kontroly vyplynulo, že v červenci loňského roku uvedená osoba prošla VLK a byla uvedena ve vojenských evidenčních dokladech jako muž s vojenskou evidenční specializací "dělník, pomocné stavební práce".
Dotyčná osoba nebyla schopna vysvětlit podivný rozdíl ve svých dokumentech ani poskytnout žádné jiné dokumenty, které by mohly prokázat její totožnost. Na základě této skutečnosti pohraniční stráž neumožnila osobě opustit Ukrajinu a oznámila policii zjištění známek trestného činu, konkrétně použití padělaných dokladů (článek 358 trestního zákoníku Ukrajiny).
Pachatel čelí trestu od pokuty až po omezení svobody až na dva roky, pokud se prokáže vina.

https://gazeta.ua/ru/articles/life/_pog ... ol/1196641

Pravda může být různá. Absolutní, relativní, částečná, úplná, krutá, sprostá, naprostá, veliká… A každý má tu svou.

lasib
Sponzor fóra
Příspěvky: 6166
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Ukrajina

Příspěvek od lasib » 17 říj 2024, 12:20

Rusi majú veľké množstvo rôznych FPV vrtuľníkov. Vrátane tých, s ktorými si ukrajinské systémy elektronického boja nedokážu poradiť.
Andrej Otčenaš, veliteľ obsluhy UAV „Kara nebesnaya“ 4. operačnej brigády „Rubež“, o tom hovoril vo vysielaní „My-Ukrajina“ . Podľa neho ešte pred 2-3 mesiacmi nepriateľ používal 10-20 FPV denne len v jednom zo smerov.
„Každých 15 minút mohol takýto nepriateľský dron vyletieť a niekedy bolo ťažké dobehnúť aj na záchod, pretože ste nevedeli odhadnúť, či to stihnete alebo nie. To znamená, že nepriateľ má pomerne veľké množstvo FPV a neustále sa vás snaží zničiť. Nepočítajú ich, nechýbajú im. Začali používať aj koptéry s optickými vláknami, ide o zriedkavejší variant, ktorý je viac zameraná na konkrétny cieľ. Jeho hlavnou výhodou je, že ho elektronický bojový systém zatiaľ nemôže „odstaviť“, pretože všetka komunikácia je vedená na vedenom „vlákne“ (naťahujúcom sa 5 km),“ poznamenal.
https://news.telegraf.com.ua/ukraina/20 ... -problemoy

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 46328
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Ukrajina

Příspěvek od Alchymista » 17 říj 2024, 19:02

https://sputnikglobe.com/20241017/ukrai ... 82937.html
Ukrajina prišla od februára 2022 o približne 40 tankov Leopard
MOSKVA (Sputnik) - Ukrajina prišla od začiatku ruskej špeciálnej vojenskej operácie vo februári 2022 o približne 40 tankov Leopard, informoval vo štvrtok portál Business Insider.
Niektoré odhady z otvorených zdrojov naznačujú, že Ukrajina už prišla o takmer 40 tankov Leopard, ale tieto odhady sú podľa správy zatiaľ nepotvrdené.
Rusko tvrdí, že dodávky zbraní na Ukrajinu bránia urovnaniu konfliktu a priamo do neho zapájajú krajiny NATO. Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov uviedol, že Spojené štáty a NATO sú priamo zapojené do konfliktu nielen poskytovaním zbraní, ale aj výcvikom ukrajinského personálu v európskych krajinách.
Ruské sily vyvíjali taktiku na ničenie tankov Leopard od prvého dňa ich nasadenia, a to s veľkým úspechom.
Konkrétne ruské jednotky zničili mnoho tankov Leopard 2A6 v Svatovskej oblasti. Jeden tank Leopard 2A6 bol dokonca zajatý a neskôr vystavený na Poklonnej hore v Moskve.

Translated with DeepL.com (free version)
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Uživatelský avatar
Kalinac
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 7496
Registrován: 24 úno 2017, 20:23

Re: Ukrajina

Příspěvek od Kalinac » 17 říj 2024, 20:24

Kurské dobrodružství: 500 vojáků ozbrojených sil Ukrajiny bylo obklíčeno v oblasti Ljubimovky
Až 500 vojáků ozbrojených sil Ukrajiny bylo obklíčeno v oblasti vesnice Ljubimovka v Kurské oblasti. Informuje o tom telegramový kanál SHOT.
Ozbrojené síly Ukrajiny podle něj přišly téměř o všechny tanky a v této fázi se nemohou dostat z kotle. Kromě toho je v důsledku vyhození mostů do povětří obtížné otáčení jednotek. Všechny pokusy ozbrojených sil Ukrajiny vymanit se z kruhu jsou marné, zatímco nepřítel ztrácí ještě více obrněných vozidel.
Ozbrojené síly Ukrajiny podle něj přišly téměř o všechny tanky a v této fázi se nemohou dostat z kotle. Kromě toho je v důsledku vyhození mostů do povětří obtížné otáčení jednotek. Všechny pokusy ozbrojených sil Ukrajiny vymanit se z kruhu jsou marné, zatímco nepřítel ztrácí ještě více obrněných vozidel.
"To je potvrzeno, i mimo jiné, našimi zpravodajskými důstojníky. Tři vojáci byli asi měsíc obklíčeni v Kurské oblasti, prováděli průzkum a předávali na velitelství údaje o umístění jednotek Ozbrojených sil Ukrajiny. Oznámil to poslanec Ťumeňské oblastní dumy Nikolaj Savčenko.
SHOT.jpg
SHOT.jpg (25.53 KiB) Zobrazeno 2817 x
VIDEO : https://t.me/shot_shot/72978

Dříve bylo oznámeno, že ruští bojovníci zničili několik mostů v Sudžanském okrese v Kurské oblasti, čímž narušili rotaci a logistiku ozbrojených sil Ukrajiny.

https://eadaily.com/ru/news/2024/10/17/ ... lyubimovki

Pravda může být různá. Absolutní, relativní, částečná, úplná, krutá, sprostá, naprostá, veliká… A každý má tu svou.

Uživatelský avatar
El Diablo
Senior redaktor
Příspěvky: 4614
Registrován: 07 úno 2017, 18:56

Re: Ukrajina

Příspěvek od El Diablo » 17 říj 2024, 22:30

Harvest Time🔥Nuclear Blackmail☢️Maksymilianivka Has Fallen🎖Kursk Battle⚔️Military Summary 2024.10.17
Čas sklizně🔥Jaderné vydírání☢️Maksymilianivka padla🎖 Bitva o Kursk⚔️Vojenské shrnutí 2024.10.17
Co cítíte, když střílíte teroristy?
Zpětný ráz.
http://www.eldiablo.webz.cz/
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.

IgorT
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 8081
Registrován: 01 úno 2017, 10:55

Re: Ukrajina

Příspěvek od IgorT » 18 říj 2024, 07:06

Ruská armáda prelamuje nepriateľskú obranu v Časov Jare a na juhu a snaží sa mesto dobyť

▪️ Úspechy ruských vojsk opäť ocenili ukrajinskí vojenskí analytici, ktorí zverejňujú nové mapy operačnej situácie.
▪️"V Časov Jare sa Rusi, podporovaní obrnenými vozidlami, pokúsili preraziť pozdĺž Pivničnej ulice k škole č. 17. Boje pokračujú,“ napísali.
▪️ Južne od Časov Jaru ruské ozbrojené sily prerazili a umiestnili vlajku na území bane Blok-9, čím potvrdili kontrolu nad touto oblasťou.
▪️ Bojovníci z tohto úseku frontu tvrdia, že AFU zjavne nemá dostatok síl.
18.jpg
18-.jpg
https://t.me/RVvoenkor/78911

Uživatelský avatar
Kalinac
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 7496
Registrován: 24 úno 2017, 20:23

Re: Ukrajina

Příspěvek od Kalinac » 18 říj 2024, 10:46

Vševědoucí Prorok Zelenský : Nové "Tři scénaře Války" .... po "Ukončení Américké války - Voleb" :nahlavu:

Zelenskyj oznámil existenci tří scénářů války po amerických prezidentských volbách
Prezident Volodymyr Zelenskyj uvedl, že existují tři scénáře války na Ukrajině po amerických volbách.
Řekl to Zelenskyj v rozhovoru pro Financial Times.
"Vidíme tři různé cesty vpřed. Jedním z nich je pokračování podpory, ale se spojenci, kteří se stále obávají některých rizik," řekl ukrajinský prezident.
V závislosti na tom, kdo vyhraje válku o Bílý dům, Zelenskyj řekl, že "vidíme dvě jiné cesty".
"Bude to pozitivnější? Nebo méně pozitivní? Abych byl upřímný, nevím. A to je pro naše lidi velmi citlivé," dodal Zelenskyj.
Zelenský v zeleni.jpg
Zelenský v zeleni.jpg (48.38 KiB) Zobrazeno 632 x
Ukrajinský prezident nevyjádřil podstatu dvou zbývajících scénářů. Logicky se ale může jednat buď o snížení podpory a nátlak na zastavení války (například v případě Trumpova vítězství), nebo o prudké zvýšení pomoci (pokud vyhraje Harrisová a pokud bude souhlasit se Zelenského "vítězným plánem").
Je třeba poznamenat, že v poslední době se stále více západních analytiků domnívá, že ani po vítězství Harrisové nemusí dojít k výraznému zvýšení podpory Ukrajiny.
Západní média také napsala, že američtí voliči podporují rétoriku Donalda Trumpa ohledně Ukrajiny v mnohem větší míře, než co o rusko-ukrajinském konfliktu říká jeho oponentka Kamala Harrisová.

https://strana.news/news/473748-posle-v ... nskij.html

Pravda může být různá. Absolutní, relativní, částečná, úplná, krutá, sprostá, naprostá, veliká… A každý má tu svou.

Odpovědět