USA

Odpovědět
Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: USA

Příspěvek od skflanker_ » 22 lis 2020, 18:41

USA oficiálne vystúpili z dohody o "Otvorenom nebi"
Washington v nedeľu 22.11.2020 oficiálne potvrdil, že USA už nie sú zmluvnou stranou Dohody o otvorenom nebi.
"Dnes je 6 mesiacov od okamihu, keď USA predložili oznámenie o vystúpení z dohody. Už nie sme účastníkom tejto zmluvy, ktorú Rusko roky hrubo porušuje," uviedol Robert O'Brien, asistent prezidenta USA pre národnú bezpečnosť...
O'Brien zároveň klasifikoval zmluvu ako jednu zo „zastaraných“ dohôd z ktorých „profitujú odporcovia USA“ na úkor americkej bezpečnosti. US prezident Donald Trump nikdy neprestal dávať Ameriku na 1. miesto, čím nás vytrhol zo zastaraných zmlúv a dohôd, ktoré sú prospešné pre našich protivníkov na úkor našej národnej bezpečnosti,“ uviedol.
Zmluva o otvorenom nebi umožňuje účastníkom navzájom prelietavať nad svojimi územiami, aby mohli monitorovať vojenskú aktivitu. US strana ako dôvod uviedla údajné porušenia dohody zo strany Ruska. Moskva tieto obvinenia odmieta a tvrdí, že je aj naďalej odhodlaná dodržiavať zmluvu a tiež čeliť obvineniam.
Zdroj https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/10068941 + https://ria.ru/20201122/dogovor-1585793656.html z 22.11.2020
Viď príspevok z 22.09.2018 + 21.10.2019 + 27.05.2020 kde sú uvedené dôvody USA

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: USA

Příspěvek od petrp » 22 lis 2020, 21:46

Přední politička Demokratické strany v USA vyzvala na twitteru k vytváření "seznamu nepřátel"
Alexandra Ocasio-Cortez napsala na svém twitteru:
Is anyone archiving these Trump sycophants for when they try to downplay or deny their complicity in the future? I foresee decent probability of many deleted Tweets, writings, photos in the future
— Alexandria Ocasio-Cortez (@AOC) November 6, 2020
Což není nic jiného, než výzva k vytváření seznamu "nepřátel", to jest stoupenců Trumpa. Všiml si toho například jewishpress.com a také newsweek.com. Na její tweet zareagoval bývalý šéf administrativy Obamy, Michael Simon, s tím že se Cortézová nemusí bát, protože podobný seznam už se vytváří a ve svém tweetu dodal, že by ho mohli v budoucnu používat třeba zaměstnavatelé při pracovních pohovorech.

Seznamy nepřátel už tady byly, vzpomínáte?
Obrázek
http://leva-net.webnode.cz/news/predni- ... -nepratel/
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

DJW
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1863
Registrován: 16 dub 2018, 11:45

Re: USA

Příspěvek od DJW » 22 lis 2020, 23:40

Protest ozbrojenej verejnosti proti novým nariadeniam o zákaze zbraní na protestoch. Polícia bola v pohotovosti, ale nezasiahla, i keď sa fakticky jednalo o porušenie novozavedeného zákona.
Nečakaj. Začni teraz, tam kde si, a použi to čo máš k dispozícii. /// Optimista sa učí anglicky, pesimista čínsky, realista si kúpil Kalašnikov.

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: USA

Příspěvek od petrp » 23 lis 2020, 09:37

K Trumpovu vítězství vede jen jedna cesta
Vyžadovalo by to ale dokonalou bouři, která se v tuto chvíli nezdá moc pravděpodobná. Cílem Trumpova právního týmu není získat 270 volebních hlasů pro svého klienta. To se teď zdá být téměř nemožné. Jejich cílem je zpochybnit 270 hlasů volitelů, které viceprezident Biden potřebuje k tomu, aby ho Kolegium volitelů (Electoral College) vybralo za prezidenta. Jak by se mohlo stát, že Biden nedostane 270 hlasů, když by je nedostal ani Trump, a je to přitom hra s nulovým součtem?

Odpověď na tuto otázku vysvětluje to, o co se Trumpův právní tým snaží. Pokud bude do poloviny prosince stále zpochybňován dostatečný počet volitelů a pokud bude mít Biden k tomuto datu potvrzeno příslušnými státy méně než 270 volitelů, tak by Biden – teoreticky – nemusel získat nezbytných 270 hlasů. Pokud by se tak stalo, tak by úkol zvolit prezidenta přešel na Sněmovnu reprezentantů, jak se to již několikrát stalo v 19. století.

Podle ústavy volí Sněmovna reprezentantů prezidenta nikoliv hlasy jednotlivých kongresmanů, ale hlasy státních delegací. Každý stát by v takovém případě měl jeden hlas, a prezident by byl zvolen hlasy nejméně 26 států. Ačkoliv je ve Sněmovně reprezentantů více demokratů než republikánů, tak v počtu států jsou na tom lépe republikáni. Pokud tedy volba prezidenta připadne Sněmovně reprezentantů, vyberou příštího prezidenta republikáni.

Tuto strategii neobhajuji ani neschvaluji. Jako ústavní analytik jednoduše předkládám možnost, kterou naše ústava poskytuje. Tato možnost diktuje strategii právního týmu prezidenta Trumpa.

https://neviditelnypes.lidovky.cz/zahra ... ranici_wag
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: USA

Příspěvek od skflanker_ » 23 lis 2020, 20:27

Trumpov tím sa rozišiel s právničkou Powellovou. Voľby podľa nej zmanipulovali Kuba, Venezuela a Čína, ako aj hnutie Antifa, technologické firmy a 1 internetový server v Nemecku
Niekoľko dní po tlačovej konferencii o volebných podvodoch ukončil štáb amerického prezidenta Donalda Trumpa spoluprácu s právničkou Sidney Powellovou. Trumpov osobný právnik Rudy Giuliani v nedeľu 22.11.2020 podľa agentúry AFP oznámil, že Powellová už nepracuje pre Trumpov tím právnikov ani pre samotného prezidenta. Powellová na štvrtkovej (19.11.2020) tlačovej konferencii, na ktorej mal Giuliani 40-minútový monológ, odsúdila podvody v prezidentských voľbách konaných 03.11.2020. Právnička tvrdila, že Trump v skutočnosti zvíťazil nad svojím vyzývateľom Joeom Bidenom veľkým rozdielom hlasov. Vyjadrila predpoklad, že voľby v prospech Bidena svojimi hackerskými útokmi zmanipulovali Kuba, Venezuela a Čína, ako aj hnutie Antifa, technologické firmy a jeden internetový server v Nemecku...
Zdroj https://www.hlavnespravy.sk/trumpov-tim ... ou/2356508 z 23.11.2020

Uživatelský avatar
McMagor
Redaktor
Příspěvky: 335
Registrován: 17 úno 2017, 20:41

Re: USA

Příspěvek od McMagor » 23 lis 2020, 21:03

George Soros ARRESTED for election interference, in federal custody

https://www.conservativebeaver.com/2020 ... l-custody/

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42280
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 23 lis 2020, 21:19

https://echo24.cz/a/SgDgp/pri-utoku-v-k ... ou-zraneni
Při útoku v kostele v kalifornském San Jose zemřeli 2 lidé, další jsou zraněni
Dva lidé přišli v neděli v noci o život a dalších několik bylo vážně zraněno při útoku bodnou zbraní v kostele v San Jose v Kalifornii. S odkazem na sdělení starosty Sama Liccarda a policie o tom informovala agentura AP.

Liccardo na twitteru vyjádřil soustrast rodinám obětí a oznámil, že policie zadržela podezřelého. Následně ale informaci o zadržení starosta odstranil a uvedl, že policie brzy poskytne podrobnosti. Policie na twitteru informovala, že z kostela byl hlášen útok bodnou zbraní a že vzápětí byli na místo vysláni policisté. Později policie sdělila, že zatčení útočníka nemůže potvrdit. Podle televize KTVU-TV byl zadržen 22letý muž.

Bohoslužba se v kostele v době incidentu nekonala, byli tam ale bezdomovci, kterým bylo umožněno tam kvůli zimě přenocovat. Policie potvrdila, že dva lidé zemřeli a několik dalších osob bylo zraněno, některé velmi vážně.

Na záběrech z místa incidentu bylo vidět sanitky a policejní vozy. Silnici u kostela policie dočasně uzavřela.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42280
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 23 lis 2020, 22:22

https://echo24.cz/a/Sp4Bs/biden-oznamil ... s-klimatem
Biden oznámil první posty ve své administrativě. Kerry se vrací a bude bojovat s klimatem
Nově zvolený prezident USA Joe Biden plánuje jmenovat ministrem zahraničí svého dosavadního blízkého poradce Antonyho Blinkena a poradcem pro národní bezpečnost Jakea Sullivana. Bývalý ministr zahraničí John Kerry bude mít v Bidenově budoucím kabinetu na starosti boj s klimatickými změnami. Demokrat, který podle projekcí usedne od ledna v Bílém domě, to dnes podle Reuters oznámil v prohlášení.

Biden chce rovněž do pozice ředitelky tajných služeb (DNI) dosadit Avril Hainesovou a do čela ministerstva vnitřní bezpečnosti Alejandra Mayorkase. Velvyslankyní USA při OSN by pak měla být zkušená diplomatka Linda Thomasová Greenfieldová.
V rodícím se Bidenově zahraničněpolitickém a bezpečnostním týmu se podle listu The New York Times (NYT) znovu schází dříve vysoce postavení demokratičtí činitelé z administrativy Baracka Obamy, kteří se znají ze svého působení na ministerstvu zahraničí či v Bílém domě. Všichni přitom podle listu sdílí základní principy zahraniční politiky prosazované Demokratickou stranou - mezinárodní spolupráci, silné vazby se spojenci, snahu o vůdčí roli USA ve světě a zároveň odpor k ozbrojenému vměšovaní za hranicemi po válkách v Iráku a Afghánistánu.

Stávající republikánský prezident Donald Trump, který stále odmítá uznat svou volební porážku, naopak podle Reuters mnohdy zkušeným diplomatům nedůvěřoval a zastával politiku "Amerika na prvním místě", což zatížilo vztahy USA s tradičními spojenci.

Osmapadesátiletý Blinken již v minulosti na ministerstvu zahraničí působil. Začal tam pracovat za vlády prezidenta Billa Clintona a za Obamovy administrativy byl náměstkem šéfa diplomacie Johna Kerryho. S Bidenem podle NYT Blinken pracoval skoro 20 let. Byl jeho hlavním poradcem v senátním výboru pro zahraniční vztahy a později, když byl Biden viceprezidentem, byl jeho poradcem pro národní bezpečnost.

Thomasová Greenfieldová pracovala na ministerstvu zahraničí za Obamovy vlády jako zmocněnkyně pro africké záležitosti. Biden se zavázal, že bude mít rozmanitý kabinet, k čemuž by jmenování černošky Thomasové Greenfieldové přispělo, uvedl server Axios. Tuto jeho snahu podtrhuje také plánovaná nominace Hainesové, jež by se stala první ženou ve své funkci, která vznikla v reakci na teroristické útoky z 11. září 2001 v New Yorku.

Třiačtyřicetiletý Sullivan byl Bidenovým poradcem pro národní bezpečnost v době, kdy byl demokrat viceprezidentem. V pozici přitom nahradil Blinkena. Sloužil také jako poradce někdejší ministryně zahraniční Hillary Clintonové.

Kerry působil jako ministr zahraničí v Obamově vládě mezi lety 2013 a 2017. V roce 2004 rovněž neúspěšně kandidoval na prezidenta proti Georgi Bushovi mladšímu.

Mayorkas je právník z kubánskými kořeny, který dříve sloužil jako náměstek ministra vnitřní bezpečnosti.

Biden se podle listu The New York Times chystá povýšit pozici velvyslankyně při OSN na úroveň funkce v kabinetu, čímž získá Thomasová Greenfieldová přístup do Národní bezpečnostní rady (NSC). Tam zasedne i Kerry, ačkoliv ho v navrhované pozici nebude muset na rozdíl od řady dalších dnes oznámených jmen potvrdit Senát. V horní komoře přitom před dvojicí hlasování v Georgii plánovaných na začátek ledna zatím není jasné, jaká ze stran tam získá většinu.

"Potřebují tým, který bude připraven od prvního dne," uvedl v prohlášení Biden, jež se chystá oficiálně navrhnout nominaci vybraných činitelů do jejich postů v úterý.

Demokrat se společně se svým týmem připravuje na inauguraci a převzetí prezidentského úřadu 20. ledna i přes komplikace způsobené skutečností, že prezident Donald Trump stále oficiálně neuznal prohru ve volbách z 3. listopadu. Republikánský šéf Bílého domu výsledky hlasování v některých státech zpochybňuje a napadá. Už i někteří republikáni ale Trumpa v posledních dnech vyzvali, aby výsledky voleb uznal.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: USA

Příspěvek od petrp » 24 lis 2020, 05:38

‚V nejlepším zájmu naší země.‘ Trump pověřil svůj tým, aby zahájil předání moci Bidenovi
Americký prezident Donald Trump pověřil svůj tým a úřady, aby zahájily předání moci nově zvolené hlavě státu Joeu Bidenovi. Současný šéf Bílého domu to napsal na twitteru s tím, že pokračuje v právní bitvě zpochybňující výsledky prezidentských voleb. Bidenův tým podle agentur „klidné předání moci“ přivítal. Uvedl, že s federálními úředníky nyní začne jednat o postupu v koronavirové pandemii a o otázkách národní bezpečnosti.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/usa ... 240053_miz
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Celsius
Redaktor
Příspěvky: 129
Registrován: 07 úno 2017, 22:23

Re: USA

Příspěvek od Celsius » 25 lis 2020, 09:14

V Utahu objevili záhadný kovový monolit
Amerika řeší záhadu, kde se uprostřed pouštní krajiny ve státě Utah vzal podivuhodný kovový monolit. Objekt vysoký 3,6 metru objevila minulý týden mezi skalami posádka vrtulníku při sčítání ovcí tlustorohých.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... anicni_aha


DJW
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1863
Registrován: 16 dub 2018, 11:45

Re: USA

Příspěvek od DJW » 25 lis 2020, 19:38

dlhý nezostrihaný stream z vypočúvania prívnikov Republikánskej strany k voľbám v Pensylvánii
Nečakaj. Začni teraz, tam kde si, a použi to čo máš k dispozícii. /// Optimista sa učí anglicky, pesimista čínsky, realista si kúpil Kalašnikov.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42280
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 26 lis 2020, 11:38

https://cz.sputniknews.com/svet/2020112 ... denta-usa/
Biden promluvil o plánech na prvních sto dnů na pozici prezidenta USA
Joe Biden, který oznámil své vítězství v amerických prezidentských volbách, uvedl, že prvních sto dnů v čele USA věnuje migrační reformě a boji proti koronaviru. Budoucí americký prezident to oznámil v rozhovoru pro televizní stanici NBC.
„Odešlu do senátu zákon o migrantech, který otevře cestu k získání občanství 11 milionům nezaregistrovaných lidí,“ uvedl Biden v rozhovoru.
Politik také dodal, že má v úmyslu zrušit některá nařízení současného amerického prezidenta Donalda Trumpa, která podle něj uškodila klimatu a lidskému zdraví.

Biden také oznámil, že nebude iniciovat vyšetřování Trumpa, a slíbil, že se bude soustředit na návrat americké společnosti víry v sebe.
„Já nebudu dělat to, co dělá prezident, a používat ministerstvo spravedlnosti jako nástroj toho, abych trval na tom, že se něco stalo,“ uvedl Biden.
Zároveň politik poznamenal, že jeho vláda nebude „třetím obdobím“ Baracka Obamy, za kterého osm let zastával pozici viceprezidenta. „Narazili jsme na zcela jiný svět. Prezident Trump změnil ráz. Nyní ‚je to Amerika na prvním místě´, to znamená ‚samotná Amerika´,“ dodal Biden.

Volby v USA
Prezidentské volby v USA proběhly 3. listopadu, dosud však nebyly vyhlášeny oficiální výsledky. Podle informací amerických médií demokratický kandidát Joe Biden získal dostatečné množství hlasů volitelů, aby zvítězil. Někteří světoví lídři mu k vítězství již poblahopřáli.

Za posledních 24 hodin tři klíčové státy – Pensylvánie (20 volitelů), Michigan (16) a Nevada (6) – potvrdily vítězství Bidena.

Trump obviňuje soupeře z pokusu „ukrást volby“. Advokát prezidenta Rudy Giuliani oznámil, že narušení během hlasování měla systémový charakter. Zároveň současný pán Bílého domu již nařídil zahájení předání moci Bidenovi.

Biden by měl složit přísahu 20. ledna 2021.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Uživatelský avatar
McMagor
Redaktor
Příspěvky: 335
Registrován: 17 úno 2017, 20:41

Re: USA

Příspěvek od McMagor » 26 lis 2020, 21:29

Šok pre demokratov! Súd v Pennsylvanii zastavil vyhlásenie Bidena ako víťaza, prijal argumenty obžaloby a začal vyšetrovanie volebného podvodu.

https://www.hlavnespravy.sk/sok-pre-dem ... du/2361316

Alexus
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1271
Registrován: 04 bře 2017, 03:29

Re: USA

Příspěvek od Alexus » 27 lis 2020, 01:59

Prezident Trump omilostnil Generála Flynna, republikáni ho za to chválí
Zdroj:
https://www.oann.com/republicans-commen ... ael-flynn/
žumpa o tom informuje takto:
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/tr ... 47ab5f122/

Uživatelský avatar
bacil
Redakční rada
Příspěvky: 2817
Registrován: 08 úno 2017, 04:04

Re: USA

Příspěvek od bacil » 27 lis 2020, 02:48


Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16238
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: USA

Příspěvek od petrp » 27 lis 2020, 06:40

Daily Express: Akce amerických torpédoborců páchnou třetí světovou
Akce amerických válečných lodí mají nebezpečné důsledky pro světové společenství vedoucí k vypuknutí třetí světové války. Uvádí se to v článku The Daily Express zveřejněném na webových stránkách novin. Podle autora byly v posledních dvou dnech do ničivých událostí najednou zapojeny dva torpédoborce amerického námořnictva. 23. listopadu vstoupil torpédoborec "Donald Cook" do Černého moře. Jeho manévry se odehrály v rámci operace NATO Atlantic Resolve („Atlantická rozhodnost“). 24. listopadu torpédoborec "John McCain" vstoupil do vod zálivu Petra Velkého v Japonském moři.

Jak autor připomíná, Moskva uvedla, že americká loď porušila ruské hranice. „Protiponorkový torpédoborec tichomořské flotily „Admirál Vinogradov“ použil mezinárodní komunikační kanál, aby varoval cizí loď, že takové akce jsou nepřijatelné a že vetřelce lze vytlačit z teritoriálních vod země pomocí taranového manévru,“ uvedlo ruské ministerstvo obrany. Poté se torpédoborec vrátil do mezinárodních vod.

https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zprav ... -svetovou/
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

homer
Sponzor fóra
Příspěvky: 9850
Registrován: 07 úno 2017, 21:47

Re: USA

Příspěvek od homer » 27 lis 2020, 08:13

Trump pokračuje v personálních změnách, propustil i Albrightovou
Podle zdrojů časopisu Foreign Policy zbavil funkce několik vysoce postavených činitelů z Odboru obranné politiky (DPB), což je externí poradní orgán ministerstva. Mezi nimi byla například Madeleine Albrightová, česká rodačka, jež byla první ženou, která stála v čele americké diplomacie v letech 1997 až 2001. Zprávy o personálních změnách následně potvrdilo i ministerstvo.
Kromě Albrightové v orgánu už nebude působit někdejší bezpečnostní poradce prezidenta Richarda Nixona Henry Kissinger nebo bývalá vysoce postavená členka zahraničního výboru Sněmovny reprezentantů Jane Harmanová.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/trum ... .seznam.cz

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14401
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: USA

Příspěvek od martanus » 27 lis 2020, 08:59

Joe Biden: Návrat CFR
Prezidentství Joe Bidena znamená „návrat k normálu“ jednoduše proto, že to znamená návrat Rady USA pro zahraniční vztahy (CFR).

Není překvapením, že většina amerických médií , jejichž vlastníci a redaktoři jsou sami členy CFR , prezidenta Trumpa neměla ráda. To platilo i pro většinu evropských médií, jejichž vlastníci a redaktoři jsou členy mezinárodních poboček CFR, jako je Bilderberg Group a Trilateral Commission, kterou založili ředitelé CFR po dobytí Evropy během druhé světové války. Navíc to nebyl nikdo jiný než CFR, který v roce 1996 prosazoval užší spolupráci mezi CIA a médii, tj. Restart slavné operace CIA Mockingbird . Historicky byli řediteli OSS a CIA od dob Williama Donovana a Allena Dullesa vždy členy CFR.

Joe Biden slíbil, že vytvoří „nejrozmanitější kabinet“ v historii USA. To může být pravda, pokud jde o barvu pleti a pohlaví, ale téměř všichni jeho klíčoví budoucí členové kabinetu mají jednu společnou věc: jsou to skutečně členové Rady USA pro zahraniční vztahy .
https://www.zerohedge.com/markets/joe-biden-return-cfr

Obrázek

Obrázek
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42280
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 27 lis 2020, 19:35

https://ac24.cz/-/velky-uspech-ale-demo ... direct=%2F
Velký úspěch, ale demokraté protestují! Pensylvánská soudkyně pozastavila certifikaci výsledků voleb
Na žádost pensylvánského republikánského senátora Douga Mastriana proběhlo 25. 11. v pensylvánském senátu veřejné slyšení k průběhu voleb 2020.

Na tomto slyšení byla podána svědectví o volebních podvodech v Pensylvánii.
Např.:
- ve volební den bylo večer předčasně bez vysvětlení přerušeno sčítání hlasů. V té době vedl ve volbách Trump. Druhý den ráno však vedl Biden. V nevysvětlitelném nárůstu hlasů během volební noci přibylo 600.000 korespondenčních hlasů Bidenovi a cca 3.200 Trumpovi, což je statisticky nemožné.
- občané, kteří byli republikány certifikováni, aby dohlíželi na regulérní průběh sčítání hlasů, svědčili osobně o tom, že jim nebyl povolen přístup do volebních místností. Nemohli tedy dohled vykonávat.

Po veřejném slyšení přikázala pensylvánská soudkyně pozastavit certifikaci volebních výsledků do pátku, kdy bude projednávána žaloba o vyloučení všech korespondenčních hlasů.
Demokraté se proti rozhodnutí soudkyně odvolali.

A Twitter za tuto akci potrestal senátora Douga Mastriana banem.

Teoreticky se otevírá možnost pro Trumpa. Pokud státy nedokážou certifikovat své volební výsledky do 14. prosince, kdy se mají sejít volitelé, aby zvolili 46. prezidenta USA, mohou republikánští volitelé ignorovat výsledky veřejných voleb a dát svůj hlas Trumpovi.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42280
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 27 lis 2020, 19:42

https://www.ceska-justice.cz/2020/11/ne ... -vericich/
Nejvyšší soud USA: Stát kvůli koronaviru nesmí omezovat shromáždění věřících
Nejvyšší soud Spojených států ve středu dal za pravdu křesťanským a židovským skupinám, jež napadly nejnovější restrikce v koronavirových ohniscích v New Yorku, informovala agentura Reuters. Podle agentury AP to v praxi znamená, že stát dočasně nesmí omezovat maximální účast ve svatostáncích, které se nacházejí v částech New Yorku těžce zasažených koronavirem.

V praxi nyní podle agentury ale nebude mít rozhodnutí soudu bezprostřední dopad. Římskokatolický kostel v Brooklynu a dvě ultraortodoxní židovské synagogy v Brooklynu a Queensu, které stížnost podaly, se totiž již nacházejí v oblasti s mírnějším stupněm rizika.

Soud rozhodl pěti hlasy ku čtyřem ve prospěch římskokatolické diecéze Brooklynu a dvou ortodoxních židovských kongregací. Podle Reuters šlo o jedno z prvních zásadních rozhodnutí soudkyně Amy Coneyové Barrettové, kterou prezident Donald Trump jmenoval krátce před listopadovými prezidentskými volbami. Konzervativní předseda soudu John Roberts spolu se třemi liberálními soudci v nejnovějším rozhodování senátu hlasoval proti, rozhodující hlas ve prospěch náboženských skupin tak měla Coneyová Barrettová.

Guvernér New Yorku Andrew Cuomo 6. října nechal zavřít v oblastech s prudkým nárůstem nakažených koronavirem obchody, jež neprodávávají nepostradatelné zboží. V některých oblastech byl počet lidí, již se mohou setkávat v náboženských institucích omezen na deset, jinde na 25.

Římskokatolická diecéze a kongregace ortodoxních židů však uvedly, že omezení porušuje jejich náboženská práva garantovaná prvním dodatkem ústavy Spojených států. Namítaly také, že na jejich svatostánky byla cíleně uvalena přísnější opatření než například na obchody s potravinami.

Ve dvou podobných případech soud letos zamítl podobné žaloby křesťanských skupin v Nevadě a Kalifornii v poměru pěti ku čtyřem. Hlasování se uskutečnilo ještě přes zářijovou smrtí liberální soudkyně Ruth Baderové Ginsburgové, kterou Coneyová Barrettová v doživotním postu nahradila. Roberts tehdy také hlasoval se svými liberálními kolegy.
Správne riešenie. Samolikvidácia je najlacnejšia.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Odpovědět