Ukrajina

Odpovědět
Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 18 lis 2020, 10:27

V Nejvyšší radě byla vytvořena pracovní skupina, která musí do 1. prosince vypracovat návrhy zákonů o elektronickém prohlášení a činnosti Ústavního soudu
V Nejvyšší radě byla vytvořena pracovní skupina, která by k 1. prosinci měla vypracovat návrhy zákonů o elektronických prohlášeních a činnosti Ústavního soudu Ukrajiny, uvedla Olga Sovgirja, zástupkyně vedoucího výboru Nejvyšší rady pro právní politiku (frakce Služebník lidu).
https://interfax.com.ua/news/political/704116.html

Putin nevyloučil uznání nezávislosti DLR a LLR a Podněstří
Uznání nezávislosti Lidových republik Donbass a Podněstří je možné. Tento závěr lze vyvodit z rozhovoru s Vladimírem Putinem o Karabachu.

V úterním rozhovoru o karabašském konfliktu Vladimir Putin poznamenal, že „skutečnost, že Karabach nebyl uznán, mimo jiné Arménií, významně zanechala stopu v průběhu událostí a v jejich vnímání.“

Prezident vytvořil paralelu s událostmi v Gruzii v roce 2008.
"Tady musíme upřímně říci: po zločinech, bezpochyby, jednání bývalého gruzínského vedení - mám na mysli útoky na naše mírové síly v Jižní Osetii - Rusko uznalo nezávislost Jižní Osetie a Abcházie. Uznali jsme projev vůle lidí žijících v Krymu a touhu lidí tam žijících navrátit se do Ruska. Šli jsme lidem vstříc, dělali jsme to otevřeně, “- řekl Vladimir Putin.

„Někomu se to může líbit, někomu se to nemusí líbit, ale udělali jsme to v zájmu lidí, kteří tam žijí, a v zájmu celého Ruska a nestydíme se o tom mluvit otevřeně.“

„To se nestalo, pokud jde o Karabach, a to samozřejmě významně ovlivnilo všechny události, které se tam odehrály,“ dodal Vladimir Putin.

Z těchto slov vyplývá, že je možné nastolit otázku uznání Lidových republik Donbassu v zájmu Doněckého lidu a podobně i Podněsterského, pokud by to situace vyžadovala.

Politika je umění možného
Jak pro Pravdu řekl odborník z Mezinárodního institutu pro humanitární a politická studia Vladimir Bruter , uznání nezávislosti Luganské a Doněcké lidové republiky (LDNR) je možné, ale prakticky nereálné je to v Podněstří, a to díky skutečnosti, že LDNR hraničí s Ruskem a Podněstří ne. ...

„Teoreticky je uznání LDNR možné, pokud se Kyjev pokusí rázně vyřešit tento problém. Pokud jde o Podněstří, domnívám se, že v tuto chvíli lze vyloučit pravděpodobnost, že Rusko Podněstří jednostranně uzná. Politika však vždy vede k něčemu nečekanému,“ poznamenal expert.

Arménie se obávala sankcí
Podle Vladimíra Brutera Arménie pod mezinárodním tlakem neuznala Karabach.

„Uznání Karabachu by znamenalo, že Arménie si nárokuje část mezinárodně uznávaného území Ázerbajdžánu. Předchozí arménské vedení, které to neuznalo de iure, to ve skutečnosti uznalo. S tímto úkolem se vyrovnali. (Nikol) Pašinjan tento úkol nezvládl, “řekl Vladimir Bruter.

Jediným státem, který uznal DLR a LLR, je Jižní Osetie, která je sama o sobě částečně uznaným státem. Byla uznána, kromě Ruska, Nikaraguou, Venezuelou, Sýrií, Nauru. Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov vysvětlil nebezpečí uznání LDNR tím, že „to Západu poskytne záminku k zastavení tlaku na Kyjev, aby provedl Minsk-2“.
https://www.pravda.ru/world/1552129-donbass/
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 18 lis 2020, 18:31

Normandské setkání vůdců je plánováno do 24. prosince - Arestovič
Setkání vůdců Ukrajiny, Německa, Francie a Ruska v normandském formátu je naplánováno do 24. prosince 2020. Do tohoto data chce ukrajinská strana vyměnit vězně.
https://news.rbc.ua/ukr/politics/norman ... 05794.html

Američtí mariňáci se objevili na Donbassu
Delegace amerického námořní pěchoty navštívila kontaktní linii na Donbassu z ukrajinské strany, informuje se 18. listopadu na facebookové stránce Joint Forces Operations.

USA nadále podporují ozbrojené síly Ukrajiny. Američané tedy pravidelně vysílají své instruktory, aby cvičili ukrajinskou armádu. Jednou z forem této spolupráce je návštěva námořní pěchoty na kontaktní linii.
Uvádí se, že delegace vedená atašé na velvyslanectví USA na Ukrajině podplukovníkem Námořní pěchoty Daniel Schörling, se setkala s velitelem operativně-taktické skupiny „Východ“ generálporučíkem Jurijem Sodolemem.
https://ukraina.ru/news/20201118/1029664914.html

Kravčuk: Ukrajina je již dlouho připravena na mír, ale od ORDLO neexistují žádné odpovídající kroky.
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 19 lis 2020, 11:44

Ukrajina iniciuje mimořádné zasedání TCG: Co je na programu jednání
Ukrajinská delegace v Tripartitní kontaktní skupině (TCG) oslovila zástupce Ruské federace s návrhem uspořádat mimořádné zasedání o výměně zadržených a odblokování činnosti kontrolovaných přechodů na Donbasu. Informovala o tom tisková služba ukrajinské delegace při TCG.

Navrhujeme svolat mimořádná zasedání pracovní podskupiny TCG pro otázky bezpečnosti, pracovní podskupiny TCG pro politické otázky a pracovní podskupiny TCG pro humanitární otázky,“ uvádí se v prohlášení.

Vedoucí ukrajinské delegace při TCG Leonid Kravčuk zároveň vyzval Rusko, aby před novým rokem vyměnilo všechny zadržované.
https://zik.ua/news/ludyna/ukraina_init ... omu_987640
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42283
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: Ukrajina

Příspěvek od Alchymista » 19 lis 2020, 13:56

http://www.zvedavec.org/komentare/2020/ ... rajiny.htm
Velké stěhování Ukrajinců z Ukrajiny
Útěk obyvatel z nezávislého státu– jedna z největších migračních vln Starého světa
...
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 19 lis 2020, 14:18

Zloději, ne separatisté. Státní úřad pro vyšetřování pojmenoval příčinu rozsáhlých požárů v Luhanské oblasti
„Dne 17. listopadu provedli vyšetřovatelé Státního úřadu pro vyšetřování společně s prokurátory Luhanské krajské prokuratury oprávněné prohlídky na Hlavním ředitelství Státní služby Ukrajiny pro mimořádné situace v Luhanské oblasti a dalších strukturálních složkách Státní služby Ukrajiny pro mimořádné situace v regionu. Byly provedeny rovněž výslechy úředníků uvedeného hlavního oddělení Státní služby Ukrajiny pro mimořádné situace,“ uvádí se v prohlášení.

Vyšetřovatelé ve městě Kramatorsk zjistili, že jedním z hlavních důvodů rozsáhlých požárů v Luhanské oblasti během stanoveného období byla systémová krádež paliva vedením Státní služby Ukrajiny pro mimořádné situace v Luhanské oblasti.

Téměř v každé jednotce tohoto oddělení byly na pokyn vedení zakoupeny speciální technické prostředky - k manipulaci s odometry automobilů.

Právě s jejich pomocí byly systematicky prováděny manipulace s najetými kilometry zvláštního vybavení, pomocí kterých byl nafouknut skutečný počet najetých kilometrů automobilů a ukradeno palivo. Výsledkem bylo, že technika nebyla schopna vyrazit včas uhasit požáry.
https://strana.ua/news/301829-masshtabn ... hschs.html

Setkání třístranné kontaktní skupiny o otevření kontrolovaných přechodů na Donbassu začalo
Ve čtvrtek 19. listopadu se koná mimořádné zasedání humanitární podskupiny Trilaterální kontaktní skupiny pro Donbass, iniciované ukrajinskou stranou.

Informovala o tom na Facebooku tisková služba ukrajinské delegace v TCG.

Je uvedeno, že schůzka začala ve 14:00 a probíhá v režimu videokonference. Hlavním tématem diskuse je odblokování činnosti kontrolovaných přechodů na Donbassu.

Připomínáme, že Ukrajina od 10. listopadu oznámila otevření všech kontrolovaných přechodů na Donbassu, včetně dvou nových v Luhanské oblasti: „Štěstí“ a „Zlato“.

Které však stále nejsou průchodné. V tzv. „LLR“ oznámili, že neotevřou kontrolované přechody „Štěstí“ a „Zlato“, protože s ukrajinskou stranou se nedohodli na detailech jejich činnosti.

Také neotevřeli kontrolované přechody v tzv. „DLR“, vysvětlili, že po 10. listopadu bude nadále fungovat pouze jeden kontrolní přechod ze čtyř - kvůli situaci s koronavirem na Ukrajině. Mluvíme o „Jelenovce“, průchod občanů se tam provádí v rámci týdenního „humanitárního koridoru“ - v pondělí a pátek.

Zatím tedy ze sedmi kontrolovaných přechodů na Donbassu mohou občané využívat pouze dva : denně „Stanice Luhanská“ v Luhanské oblasti a dvakrát týdně přes „Jelenovku“ v Doněcku.
https://strana.ua/news/301866-zasedanie ... abrja.html

Doněck oznámil zveřejnění ukrajinského „akčního plánu“ pro Donbas s svými komentáři
Doněck se svými komentáři brzy zveřejní ukrajinský „akční plán“ pro Donbas. Oznámila to dnes DAN zplnomocněná zástupkyně DLR na jednáních kontaktní skupiny, ministryně zahraničních věcí republiky Natália Nikonorová.

„Abychom rozptýlili všechny iluze v ukrajinském mediálním prostoru týkající se „dodržování“ minských dohod Kyjevem a „souladu“ tohoto dokumentem s nimi, budeme muset v reakci brzy zveřejnit ukrajinský „akční plán“ s našimi komentáři zaslaný kontaktní skupině minulou středu, “ uvedla Nikonorová.
https://dan-news.info/politics/doneck-a ... iyami.html

Zelenský slíbil západním velvyslancům, že Sytnik navzdory rozhodnutí Ústavního soudu zůstane ředitelem NABU
Ve čtvrtek 19. listopadu během online setkání s velvyslanci zemí G7 a Evropské unie prezident Volodymyr Zelenský slíbil, že ředitel Národního protikorupčního úřadu Artem Sytnik zůstane ve funkci po 16. prosinci, a to navzdory rozhodnutí Ústavního soudu o NABU, který vyhlásil jmenování Sytnika za protiústavní.

Podle hlavy státu tedy uznání určitých ustanovení zákona „O národním protikorupčním úřadu Ukrajiny“ za protiústavní nyní nevytváří žádné hrozby, které by mohly ovlivnit legitimitu a nezávislost NABU i jejího současného ředitele.

"Rozhodnutí Ústavního soudu neruší vznik a fungování NABU, neomezuje práci detektivů NABU a nezpochybňuje status NABU jako orgánu činného v trestním řízení. Garantujeme, že po 16. prosinci zůstane ředitel NABU ve funkci," uvedl Zelenský.
https://strana.ua/news/301884-zelenskij ... -nabu.html

Uznání protiústavního VAKS by mohlo být poslední ranou pro protikorupční infrastrukturu, která stále funguje - Sytnik
Uznání zákona o Nejvyšším protikorupčním soudu (VAKS) za protiústavní může být poslední ranou pro protikorupční systém Ukrajiny, domnívá se Artem Sytnyk, jehož dekret o jmenování ředitelem NABU byl prohlášen za protiústavní.

Co mě teď nejvíc znepokojuje a ty, kteří sledují dění v protikorupční infrastruktuře ... Každých 5-6 dní vydává protikorupční soud rozsudky týkající se skutečného uvěznění lidí, kteří jsou zadržováni v případech vyšetřovaných detektivy protikorupčního úřadu (NABU). Největší riziko nyní spočívá v tom, že i když parlament napraví situaci, která nastala po rozhodnutích Ústavního soudu, pak pokud bude přijato rozhodnutí o zrušení protikorupčního soudu, bude to skutečně problém, který nebude možné vyřešit v příštích 5-7 letech, “ uvedl Sytnik ve čtvrtek během online fóra „Reformní dialogy: směrem k Vilniusu“.

Vyjádřil přesvědčení, že i přes „bolestivé rány“ způsobené protikorupční infrastrukturou je stále účinná. „Poslední rána, kterou ji lze zasadit, je v případě protikorupčního soudu ... Čehož důsledky by bylo v blízké budoucnosti velmi obtížné odstranit,“ uzavřel Sytnik.
https://interfax.com.ua/news/general/704569.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 19 lis 2020, 17:58

Doněck: Výměny zadržených nebudou probíhat, dokud ukrajinský parlament neschválí plán implementace Minsku-2
V současné době je nereálné provádět výměny zadržených bez dohody v kontaktní skupině o plánu provádění minských dohod a jeho schválení ukrajinským parlamentem. Uvedla to dnes zástupkyně DLR v minské podskupině pro humanitární otázky, ombudsmanka pro lidská práva v republice Daria Morozova.

"Naši oponenti (zástupci Ukrajiny - pozn. DAN) velmi dobře vědí, že proces vyjednávání zůstává blokován kvůli jejich zavinění, v důsledku čehož nyní není možná ani výměna zadržených, ani pokrok v jiných oblastech činnosti při jednáních v Minsku." Aby bylo možné pokračovat v dialogu a dosáhnout konstruktivity, je třeba, aby se strany konfliktu dohodly na dokumentu, který bude obsahovat mechanismus pro odblokování jednání a opětovné potvrzení dodržování minských dohod, “uvedla Morozová.

Podle ní by takovým dokumentem mohl být plán navržený republikami. „Teprve po odsouhlasení tohoto dokumentu kontaktní skupinou a jeho schválení ukrajinským parlamentem, jakož i po ukončení trestního stíhání dříve propuštěných zadržených, existuje reálná možnost následujících výměn,“ zdůraznila Morozová.
https://dan-news.info/defence/bez-doroz ... ozova.html

Ukrajina oznámila „koordinaci podrobností“ o odblokování kontrolovaných přechodů na Donbassu
Na mimořádném zasedání humanitární podskupiny Trilaterální kontaktní skupiny, které skončilo ve čtvrtek 19. listopadu, se diskutovalo o odblokování kontrolovaných přechodů v Doněcké a Luhanské oblasti.

To je uvedeno v prohlášení tiskové služby ukrajinské delegace při TCG.

Dnes se tedy strany dohodly na technických podrobnostech týkajících se odblokování kontrolních bodů „Štěstí“ a „Zlato". Práce v tomto směru pokračují.

Zástupce „LLR“ v TCG Rodion Mirošnik přitom na svém telegramovém kanálu napsal, že jednání TCG skončilo „bez větších výsledků“.

Další zasedání TCG je podle ukrajinské strany naplánováno na 24. – 25. Listopadu.
https://strana.ua/news/301901-na-zaseda ... basse.html

Parubij a další vůdci Euromajdanu jsou předvoláni k výslechu na GBR v případě převratu
"V předvolání se mluví o událostech na Majdanu roku 2013-2014. Půjdu k výslechu. Už jsem byl předvolán na toto pondělí (23. listopadu), na 16.00, ale můj právník jim zavolal a řekli, že výslech odloží. Pokud se ozvou znovu, tak půjdu" hlásí sám Paroubij.

Poslanec si přitom neuvědomuje, že by v předvolání byla slova o "státního převratu", a dodal, že byl předvolán k výslechu jako svědek.

Žalovatel v tomto případě je Renat Kuzmin, poslanec OPPŽ.

Důvodem byla prohlášení bývalého poslance Davida Žvania, který uvedl, že spolu s Porošenkem, Turčinovem a dalšími vůdci euromajdanu byl členem organizované zločinecké skupiny, která zorganizovala státní převrat na Ukrajině.

Podle šéfredaktorky novin „Levý břeh“ Soni Koškinové byli k výslechu předvolání kromě Parubije také bývalý šéf Rady národní bezpečnosti a obrany Alexander Turčinov, starosta Kyjeva Vitalij Kličko, bývalý poslanec Sergej Pašinský, bývalý premiér Arsenij Jaceňuk, bývalá poslankyně Taťjána Čoronovolová.
https://strana.ua/news/301886-hosbjuro- ... bija-.html

Bývalý předseda Nejvyšší rady Parubij se nakazil koronavirem bezprostředně poté, co byl předvolán k výslechu na Státní úřad pro vyšetřování v případě Majdanu
https://strana.ua/news/301903-soratnik- ... rusom.html

„Zlo musí být potrestáno.“ Kuzmin komentoval předvolání Parubije a dalších vůdců Majdanu k výslechu na GBR
Dnes vyšlo najevo, že poslanec strany Porošenka Andrij Parbuj a řada dalších vůdců Euromajdanu byli předvedeni k výslechu na Státního úřad pro vyšetřování v trestním řízení ve věci státního převratu. Případ byl zahájen na žádost poslance z „Opoziční Platformy - Pro Život“ Renata Kuzmina, a vychází z odhalení bývalého poslance Davida Žvania.

V komentáři poskytnutém Straně Kuzmin komentoval nejnovější vývoj týkající se vyšetřování tohoto případu.

„S úžasem pozoruji, obrovskou hysterii ohledně vyšetřování skutečností, které uvedl exposlanec a důvěrník exprezidenta Porošenka (David Žvania - pozn. Red.) o událostech na Majdanu v roce 2014. Nakonec je odpovědností justičních orgánů vyšetřovat kriminální případy, nebo si snad někdo myslí, že na pozadí nejdůležitějších voleb na planetě by prohlášení Žvania o spáchaném zločinu mohla zůstat bez povšimnutí jak u nás, tak v zahraničí? “- řekl poslanec.

Podle jde v událostech na Majdanu o tři složky.

"Zaprvé, jednalo se o pokojné protesty v rámci práva, kterých se zúčastnily tisíce Ukrajinců. Nezáleží na tom, proti čemu nebo komu vyšli do ulic. Pokojné akce bez násilí, vražd a krveprolití jsou velmi romantický Majdan, jehož účastníky byli hrdinové.

Za druhé, s využitím pokojných protestních akcí, které využívaly Majdan jako zástěrku, se hrstka zločinců jednoduše obohatila tím, že se podílela na loupežích, rozkrádání a rabování. Dokonce i dača Janukovyč a Dům Przonki vyplenili pod rouškou " boje proti režimu "a pak, bez rozpaků, obchodovali s"trofejemi". Dokonce i dům Janukovyče a dům Pshonky (hlavní prokurátora) byly vypleněny pod rouškou "boje proti režimu" a pak se zcela bezostyšně obchodovalo s "trofejemi".

Ale byla tu také třetí, nejnebezpečnější část Majdanu. V této části skupina spiklenců, schovávající se za nádhernými slogany, využívající romantické majdanisty jako lidské štíty nebo krmivo pro děla, rozpoutala krvavý masakr ve středu hlavního města a pomocí ozbrojeného násilí se neústavně chopila moci v zemi, “uvedla Kuzmin.

Současně podle poslance využili tuto situaci pro své sobecké zájmy „hrdinové Majdanu“, například bývalý šéf Rady pro národní bezpečnost a obranu Alexander Turčinov, bývalý poslanec Sergej Pašinský a samotný Parubij.

"Uzurpovali si moc, převzali kontrolu nad všemi klíčovými funkcemi ve státě, poté převzali kontrolu nad finančními toky a přesměrovali je do svých vlastních kapes. Byli hlavními příjemci. Byli to právě oni, kdo způsobil největší škodu naší zemi, našim obyvatelům." je zcela evidentní, že toto musí být potrestáno, “- říká Renat Kuzmin.

Připomněl také, že jeden z aktivních účastníků Majdanu, bývalý poslanec Žvania, ve svých video zprávách prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému přímo obvinil své bývalé spolubojovníky ze spáchání státního převratu ze sobeckých důvodů a z nezákonného osobního obohacování.

"Všechny tyto skutečnosti a události musí být právně posouzeny. A právě současná ukrajinská vláda by se měla nejvíce zajímat o nezávislé právní posouzení těchto událostí. Abych v tom pomohl prezidentu Zelenskému, obrátil jsem se na státní zastupitelství s odpovídající výzvou. Doufám, že proběhne spravedlivé a kvalitní vyšetřování. Nakonec to byl prezident Zelenský, kdo slíbil, že nechá vynést verdikt nad prezidentem Porošenkem. Doufám, že na s tím nebude dlouho čekat, “uvedl poslanec.

Připomeňme, že v září Kuzmin s pomocí soudu nařídil Státnímu úřadu pro vyšetřování, aby zahájil trestní řízení ve věci pokusu o státní převrat v letech 2013-2014 proti vůdcům euromajdanu.
https://strana.ua/news/301919-renat-kuz ... dana-.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 19 lis 2020, 20:17

Francie a Německo představilo klastry. Jak vlastně probíhalo jednání Kozaka a Jermaka o Donbasu
Před týdnem se Ukrajina a Rusko sešly v rámci Normandské čtyřky, komunikovali poradci hlav států - z Kyjeva Andrej Jermak a z Moskvy Dmitrij Kozak. Byli zde také zástupci z Berlína a Paříže.

O výsledku tohoto jednání, které proběhlo online, bylo dosud velmi málo informací. Ve zprávě z Kanceláře prezidenta byly obecné fráze. Ostatní strany již mlčeli zcela.

Strana se však dostala k některým tématům tohoto jednání, která byla ve skutečnosti velmi živá.

Jaké bylo jednání 13. listopadu. Ukrajinská verze
Po zasedání vydala kancelář prezidenta Ukrajiny prohlášení.
Kancelář prezidenta s odvoláním na prohlášení Merkelové poradce Jana Heckera uvedla, že Evropa ocenila Kyjev za otevření dvou kontrolovaných přechodů v Luhanské oblasti. Německo rovněž požadovalo včasné ověření výměnných seznamů zadržených.

Rovněž vyšlo najevo, že Němci a Francouzi zahájili nové setkání - Jermak jim za to poděkoval. Ale hlavním důvodem, proč Ukrajina přišla na tuto další online konferenci ,bylo představení „Kravčukova plánu“ pro Donbass.

„Strana“ o něm už mluvila. Tento plán v zásadě počítá s úplnou kapitulací „DLR“ a „LLR“, jejich odzbrojením a převodem hranic na Ukrajinu před volbami na Donbasu. Bez záruk zvláštního statusu pro region a bez jeho zahrnutí do ústavy Ukrajiny.

Hned druhý den byl tento plán vystaven zničující kritice v Moskvě a „republikách“. Uvedli, že je v rozporu s minskými dohodami.

Podle zprávy na webu prezidentské kanceláře však Jermak na schůzi poradců nazval „Kravčukův plán“ základem plánu pro Minsk.

„Dokument se jmenuje „Plán společných kroků účastníků trojstranné kontaktní skupiny při provádění minských dohod.“ Tento dokument považujeme za související s prováděním minských dohod v práci TCG. Tento dokument je výsledkem veškerého důležitého vývoje v normandském formátu v minulosti i v práci TCG. Věříme, že pokud dojde k vzájemnému porozumění, může se tento plán společných kroků skutečně stát základem velkého plánu, který můžeme přijmout na úrovni normandského formátu, “řekl Jermak.

Podle prezidentské kanceláře „účastníci schůzky souhlasili s pokračováním konzultací o vypracování jednotného plánu založeného na dokumentu předloženém Ukrajinou“.
„Strana“ zjistila co si Moskva opravdu myslí o tomto setkání a plánech Ukrajiny.

Kozakův dopis
"Strana" má k dispozici dopis od zástupce Ruska Dmitrije Kozaka, který nedávno zaslal poradcům vůdců zemí normandského formátu.

Dopis obsahuje návrh společného prohlášení poradců po zasedání 13. listopadu, které Kozak navrhuje dohodnout a zveřejnit. Z toho je již zřejmé, že na tomto setkání nebyly shrnuty žádné výsledky.

Prvním bodem návrhu je podpora Minských dohod jako jediné formy urovnání - „bez jakýchkoli výjimek a jejich nezávislých libovolných výkladů kterýmkoli z účastníků procesu vyjednávání“.

Z čeho můžeme vyvodit závěr, že na jednání na návrh Ukrajiny očividně Ukrajina diskutovala o změnách v Minsku-2. Což bude potvrzeno níže.

Druhým je dohoda na základě „Minsku“ o vytvoření plánu pro další akce. Nejzajímavějším třetím bodem však je, že existuje návrh plánu připraveného Německem a Francií. Nazývá se Klíčové klastry pro provádění minských dohod. A zřejmě to bylo představeno nedávno (možná právě 13. listopadu).

Není známo, co tyto klastry jsou, ale Kozak navrhuje, aby toto - ne Kravčukův plán - byl v srdci cestovní mapy. Zároveň se zdá, že řada ustanovení "klastrů" se vzdaluje od Minsku - takže zástupce Kremlu vyzývá Berlín a Paříž "co nejdříve předložit změny v návrhu s cílem dosáhnout jeho plného souladu s minskými dohodami".

Je zajímavé, že Zelenský úřad ve svém prohlášení neřekl ani slovo o tomto plánu Evropanů.

Totéž se navrhuje Ukrajině - změnit „Kravčukův plán“ tak, aby odpovídal Minsku-2 (což obecně znamená přepsat jej na 100%). Kozak také věří, že Kyjev by měl tento dokument doplnit o plán implementace norem z „Minsku“ do ukrajinské legislativy - kdy a jaké zákony budou přijaty. Včetně - změny ústavy týkající se zvláštního statusu Donbasu.

Podmínkou voleb na Donbasu je pouze schválení těchto dokumentů v Trilaterální a Normandské skupině, píše Kozak.

Navrhuje se také zavázat Ukrajinu především k synchronizaci jejího plánu s plánem, který byl představen ještě dříve „DLR / LLR“ . A zadruhé, konečný návrh, k němuž se všichni účastníci zavážou, by měl být schválen na úrovni prezidenta Ukrajiny a Nejvyšší rady (zjevně zvláštním zákonem).

Dokument dále požaduje, aby Ukrajina podepsala další opatření na kontrolu příměří, která posílí úlohu koordinace v rámci JCCC (včetně společných inspekcí). A také potřebu současného, ​​a nikoli jednostranného, ​​otevření kontrolovaných přechodů na Donbasu.


Existuje ještě jeden bod, který objasňuje povahu uzavřených diskusí poradců. Kozak uvedl, že Ukrajina požaduje „objasnění“ ustanovení 5 a 6 minských dohod. Hovoří o obecné amnestii, kterou upravuje zvláštní zákon Ukrajiny, a propuštění všech zadržených na principu „všichni za všechny“.

Kozak neuvádí, že by Ukrajina žádala jejich změnu, ale hovoří o „porušení“ Minsku-2. Je snadné uhodnout, že se Kyjev pokoušel uskutečnit myšlenku voleb, ale bez všeobecné amnestie - o tom Zelenský a představitelé vlády neustále mluví.

Z výše uvedeného sdělení Kanceláře prezidenta je patrné, že Jermak návrh mlčel také v konečném vydání.

Kozakuv projekt obsahuje zajímavou klauzuli o důvěrnosti jednání. Rusko požaduje její odstranění a zveřejnění všeho, co bylo na schůzkách řečeno. Zástupce Kremlu zároveň prohlašuje, že Kyjev, Berlín a Paříž jsou proti této myšlence. To znamená, že to oznámili 13. listopadu (což například Jermak ve svém prohlášení neuvedl).

Velmi důležitý moment - vzhledem k tomu, že na jednáních není vyzrazováno žádné státní tajemství. To znamená, že Ukrajina a Evropané nechtějí zveřejňovat své skutečné pozice na Donbasu.
„Konstruktivní“ a „Nadměrná touha“
„Strana“ získala k tomuto projektu také doprovodný text Dmitrije Kozaka. V něm píše, že schůzka 13. listopadu byla nekonstruktivní a bez praktických výsledků.

Dopis je psán ironickým stylem, který se pro Kozaka stal charakteristickým již ve vztazích s „normandskými“ protějšky. Což již hodně napovídá o tom, jak „efektivně“ jednání probíhají (opačný závěr lze vyvodit ze zpráv Kanceláře prezidenta Ukrajiny).

Zde je doprovodný text Kozaka:
„Vážení kolegové! Nadměrná „konstruktivita“ a „nadměrná touha“ všech účastníků videokonference konané dne 13. listopadu 2020 k dosažení praktických výsledků při řešení konfliktu způsobila nedostatek času k diskusi o „důležitém“, který deklaroval každý (kromě Ruska), „klíčová“ procedurální otázka v práci N4 se jeví: zásada důvěrnosti.

Originální chápání důvěrnosti opět prokázala Kancelář prezidenta Ukrajiny, na jejímž oficiálním webu bylo zveřejněno prohlášení o výsledcích našich jednání (přiloženo). S přihlédnutím k této publikaci se jeví jako nutné souhlasit a zveřejnit oficiální prohlášení k „Výsledkům jednání politických poradců a zástupců ministerstev zahraničí N4 13. listopadu 2020“ s „určitými vysvětleními“ prohlášení zveřejněného ukrajinskou stranou. Projekt je přiložen.

Pokud souhlasíte s uvedeným prohlášením, žádám vás, abyste svůj souhlas potvrdili podepsáním dokumentu. Pokud existují námitky a připomínky, žádám vás, abyste je neprodleně předložili, s ohledem na to, že před zveřejněním dohodnutého prohlášení bylo zveřejněno prohlášení Kanceláře prezidenta Ukrajiny, které neodpovídá realitě, je zavádějící a dezorientuje občany Ukrajiny a dalších států, které jsou přímými nebo nepřímými účastníky jednání, “napsal ruský zástupce.

To znamená, že Kozak vyzývá své vyjednávací kolegy, aby přijali obecné prohlášení s cílem ukončit informační spekulace, které podle jeho názoru provádí Ukrajina.

Ve skutečnosti prohlášení kanceláře prezidenta o schůzi poradců N4 nezmiňuje mnoho bodů, které byly projednány 13. listopadu. Jedná se zaprvé o zvláštní plán Německa a Francie a zadruhé o diskusi o otázce otevřenosti jednání, proti nimž se postavili Kyjev, Berlín a Paříž.

A za třetí, Ukrajina požadovala revizi minských dohod v doložce o amnestie a výměně vězňů. Tento okamžik je velmi odhalující - oba body v Minsku-2 jsou napsány co nejliberálněji. A je možné je změnit pouze zpřísněním podmínek - amnestie i výměny.

A to je hlavní bod: Kyjev se snaží na úrovni Normandské čtyřky provést hlubší revizi minských dohod.

Tím se rozšiřuje seznam sporných otázek stran. Což oddaluje už tak vzdálené urovnání.

Zároveň se Minsk-2 na Západě nevzdává. Ukrajina z nich tedy formálně nevystoupí. To znamená, že situace je stále v stále slepějším koutě. I když možná některé kompromisy lze dosáhnout na základě "klastrů" předložených Francií a Německem.
https://strana.ua/news/301898-vstrecha- ... kozak.html


"HROZBA HROUTÍCÍ SE MOCI PRO KAŽDÉHO ÚČASTNÍKA REVOLUCE DŮSTOJNOSTI": POROŠENKO O PŘEDVOLÁNÍ K VÝSLECHU VŮDCŮ EUROMAJDANU
Není náhodou, že podle pátého prezidenta Ukrajiny a vůdce „evropské solidarity“ Petra Porošenka GBR dnes v předvečer výročí revoluce důstojnosti předvolalo vůdce Euromaidanu k výslechu. Řekl to ve vysílání talk show „Velký mluvčí Lvova“ na „Kanálu 5“.
Politik zdůraznil, že pro miliony Ukrajinců je symbolem revoluce důstojnosti a pro proruské revanšisty je symbolem to, že dnes GBR předvolalo vůdce Majdanu k výslechu podle článku „Státní převrat“.

„Je známo, že jde o čistě kremelskou ruskou interpretaci událostí - vím to a osobně jsem to slyšel od Putina,“ řekl Porošenko.

Pátý prezident zdůraznil, že případ takzvaného „státního převratu“ byl logickým pokračováním vládních kroků poté, co Zelenský předal donucovací orgány a soudnictví.

„Vidíme, jak se setrvačník represí proti pro-ukrajinským politikům, aktivistům a dobrovolníkům roztáčí. Rozhodně se však nebojíme, ničeho se nebojíme a určitě vyhrajeme,“ řekl politik.

„Jedná se o hrozbu hroutící se moci pro každého z milionů aktivních účastníků revoluce důstojnosti - a prohledávání muzeí a výslech v případě puče. To vše naznačuje, že pomsta z nevědomí se již proměňuje ve vědomou státní politiku,“ řekl pátý prezident.
https://www.5.ua/polityka/pohroza-zbank ... 29774.html

Plná verze
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 19 lis 2020, 21:58

Donbass nezopakuje osud Karabachu - bývalý poradce ukrajinského ministra obrany
Předseda veřejné organizace „Vlastenecké sdružení Donbassu“ Alexej Selivanov vyjádřil svůj názor na situaci v Karabachu a vytvořil paralelu s tím, co se děje na Donbasu.

Podle Selivanova se dnes ukrajinští nacionalisté velmi inspirovali na eskalací bojů v Karabachu, kdy srovnávají Ázerbájdžán s Ukrajinou, jelikož Ázerbajdžánci mají šanci obnovit územní celistvost, tedy vidí v tom možnost zaútočit na Donbass a obnovit takzvanou územní celistvost takzvané Ukrajiny. Ukrajinští propagandisté ​​se začali snažit o spojenectví s Turky, natočili film o tom, jak spolu bojují s Turky a Rusy, Zelenský běžel uzavřít dohody s Erdoganem o dodávkách dronů. Je ale třeba dodat, že Donbass není Karabach a jeho obyvatelé nejsou Arméni.

Dále dodal, že obyvatelé Donbassu usilují o znovusjednocení s Ruskem, a co je nejdůležitější, velice brzy všichni občané obdrží ruské pasy, a tím se staneme obyvateli Ruské federace. Uvidíme, jak konflikt v Karabachu skončí.

"Nikdo zde nebude mít námitky, pokud zde Rusko zavede své mírové síly a stabilizuje situaci." Situace směřuje ke konečné integraci Donbassu s Ruskem".

Co se týče pohádek ukrajinských propagandistů o tom, že tu jakože budou létat turecké drony a budou ničit vše na Donbassu, to je úplná hloupost, protože srovnávat vojenský potenciál Arménie a RF není možné, Rusko má takové komplexy REB i komplexy protivzdušné obrany, které všechny ty zázračné bezpilotní stroje rozeberou na šroubky.
...
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 20 lis 2020, 11:52

Ministerstvo zahraničních věcí DLR zveřejnilo ukrajinský návrh „akčního plánu“ se svými připomínkami. Podle tiskové služby ministerstva zahraničí k tomu došlo z důvodu, aby byla konečně uzavřena otázka údajného souladu tohoto ukrajinského dokumentu s minskými dohodami. Vyzýváme vás, abyste pečlivě prostudovali publikovaný dokument, ve kterém představitelé Ukrajiny opět potvrdili naprostý nedostatek vůle implementovat balíček opatření v jeho současné podobě, pořadí a logice, uvádí se v prohlášení.
https://dnronline.su/mid-dnr-opublikova ... mi-k-nemu/

OBCE uvádí, že nejnovější ruský komplex UAV „Návodčík-2“ byl spatřen 12km od linie kontaktu poblíž města Lugansk.
Obrázek
https://news.24tv.ua/ru/donbasse-vpervy ... k_n1464528
Na mezinárodním vojensko-technické výstavě „ARMY-2019“ představilo ministerstvo obrany Ruské federace v sekci bezpilotních letounů pozemní řídící stanici komplexu „Návodčík-2“. Pozemní řídící stanice komplexu Návodčík-2 je navržena tak, aby řídila lety bezpilotních letounů, kontrolovala je během předletových a poletových příprav, přijímala, zpracovávala a zobrazovala příchozí informace z UAV. Dále provádí automatický přenos průzkumných informací do systémů KRUS (Střelec je ruský průzkumný, velitelský a komunikační komplex pro vojenský průzkum), ESU TZ (jednotný systém taktického řízení implementující koncepce „síťově orientovaného bojiště") a ASU VDV (mobilně-stacionární automatizovaný systém řízení Andromeda-D pro jednotky VDV).

Komplex s bezpilotními prostředky „Návodčík-2“ je navržen tak, aby podporoval jednotky dělostřelectva a raketového dělostřelectva. Komplex Návodčík-2 zahrnuje sedm UAV čtyř typů UAV Granat-1 / -2 / -3 / -4“ s dosahem 10, 15, 25 a 100 km). Použití UAV "Granat-2" zkrátilo čas od okamžiku detekce cílů simulovaného nepřítele, až do jejich zničení 1,5-2 krát v průběhu cvičení dělostřelectva Centrálního vojenského okruhu v Kemerovské oblasti v září 2013. Bylo provedeno více než 20 palebných misí a více než 10 salv z raketometů BM-27 Uragan a houfnic 152 mm Msta-S, které potvrdily účinnost nasazení Granatu-2. Na 102. ruské vojenské základně v Arménii začali v únoru 2014 testovat komplex bezpilotních vzdušných prostředků „UAV“ „Návodčík-2“. Nejnovější technologie instalovaná na bezpilotních vzdušných prostředcích umožňuje sledovat více cílů současně, a to i přes mraky a v noci. Důležitou schopností nového komplexu je úplná neviditelnost těchto bezpilotních prostředků ze země. S využitím moderního komplexů "Návodčík-2" a "Orlanu-10" se objem úkolů prováděných v zájmu průzkumných a speciálních jednotek v horském terénu na území Republiky Arménie zvýšil pětkrát.

Schéma boje s minomety nepřítele s UAV Granat-1 a přenosným dělostřeleckým radarem 1L271 Aistenok a atd..
GRANAT-1_LUGA_191116_12.jpeg
http://bastion-karpenko.ru/navodchik-2-ks-bla/

Velvyslanci G7 požadují po Zelenském, aby zajistil „spravedlivý a transparentní výběr“ soudců Ústavního soudu
Během online setkání s prezidentem Volodymyrem Zelenským diskutovali velvyslanci zemí G7 na Ukrajině o nutnosti zajistit spravedlivý výběr soudců Ústavního soudu.

Toto je uvedeno v prohlášení velvyslanců zemí G7, zveřejněném v pátek 20. listopadu na Twitteru.

„Včera se velvyslanci zemí G7 setkali s prezidentem Zelenským a znovu potvrdili naléhavou potřebu široce podporovaných kroků zaměřených na překonání negativních důsledků nedávných rozhodnutí Ústavního soudu Ukrajiny v zamezení dalšího pokroku ukrajinských protikorupčních reforem,“ uvádí se v prohlášení.

Upřesňuje se, že „obě strany se shodly na potřebě zajistit spravedlivý a transparentní výběr soudců Ústavního soudu“.
„Je to historická příležitost dosáhnout takové soudní reformy, která splní očekávání ukrajinského lidu,“ uvádí se v prohlášení.

Všimněte si, že nyní má Ústavní soud téměř plný počet soudců - 15 z 18.


Chybí pouze tři soudci. Jeden z nich bude zvolen na kongresu soudců na začátku prosince. A další dva by měla jmenovat Nejvyšší rada.

Není jasné, co mají velvyslanci a sám Zelenský společného s výběrem soudců. Pokud mluvíme o návrhu zákona o odvolání všech soudců Ústavního soudu rozhodnutím Nejvyšší rady, který Zelenský předložil, je to v rozporu s ústavou a nemá to podporu ani v samotném parlamentu.
https://strana.ua/news/302025-posly-g7- ... -sudu.html
Naposledy upravil(a) puma dne 20 lis 2020, 16:26, celkem upraveno 1 x.
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 20 lis 2020, 16:04

Reintegrace Donbasu je možná pouze společně s Krymem, - ministerstvo pro reintegraci
Otázka navrácení dočasně okupovaných území - Autonomní republiky Krym a částí Doněcké a Luhanské oblasti - je zvažována výhradně jako celek, uvedl Igor Jaremenko, náměstek ministra pro znovuzačlenění dočasně okupovaných území Ukrajiny, informuje tisková služba ministerstva pro reintegraci.

Nyní, když hovoříme o okupovaných územích, uvažujeme komplexně o Krymu a Donbassu. Právě kombinace těchto dvou případů nám v budoucnu dává výhodu ve směru de-okupace těchto území," uvedl Jaremenko.

Ministerstvo pro reintegraci podle něj neustále zdůrazňuje potřebu bezpečné reintegrace, což znamená řešení bezpečnostních otázek jako prvního kroku k dalšímu urovnání konfliktu.

Jaremenko rovněž poznamenal, že otázka návratu Donbassu je na pořadu jednání spolu s Krymem.

Připomeňme, že Ukrajina navrhuje, aby se do 24. prosince konala výměna vězňů jako gesto plnění dohod.
https://112.ua/obshchestvo/reintegraciy ... 58198.html

Sankce, trestní případy a pozvání Zelenského do Spojených státeů. Washington Post pojmenoval Bidenovy první kroky na Ukrajině
Washington Post, blízký demokratům, věnovala Ukrajině redakční sloupek. Uvádí se v něm, že Volodymyr Zelenský je v obtížné situaci a Ukrajina může přijít o peníze od MMF. A to může zachránit pouze nový prezident Biden.

Článek má název „Ukrajinská protikorupční politika se zastavila. Biden ji pomůže znovu nastartovat.“

Publikace připomíná, že Zelenský udělal správnou věc, že ​​byl jedním z prvních, kdo poblahopřál Bidenu k jeho vítězství ve volbách . Protože Joe je „jedním z nejlepších ukrajinských přátel“, který byl v Kyjevě pětkrát a důsledně podporuje Ukrajinu.

„Zelenský nyní potřebuje tuto podporu více než kdy jindy,“ píše WP ostře. A připomíná, že obraz ukrajinského prezidenta, který zvítězil v boji proti korupci, kazí rozhodnutí Ústavního soudu, který zrušil „klíčové reformy“ (tj. zrušil pravomoci protikorupčních orgánů ovládaných Západem).

Novináři však neobviňují Zelenského z příběhu okolo Ústavního soudu, jak je patrné z článku. Ačkoli píšou, že prezident „přešlapuje při hledání odpovědi na soudní rozhodnutí“.

Článek ale osobně považuje za jeho chybu „tlak na respektovaného šéfa centrální banky“ - jde o odvolání šéfa NBU Jakova Smolije.

A nyní, jako by kvůli kombinaci okolností, MMF váhá s novou tranší pro Ukrajinu.

„Obecně může ukrajinský prezident potřebovat pomoc - a budoucí americký prezident je schopen ji poskytnout,“ píše WP.

Noviny připomínají, že to byl Biden, kdo požadoval, aby Kyjev okamžitě odvolal „nepoctivého státního zástupce“ - jde o Viktora Šokina. A jde zde o to, že vůbec nejde o to, že Šokin otevřel vyšetřování proti společnosti Burisma, kde pracoval Bidenův syn.

"Jeho požadavek na propuštění nepoctivého žalobce se změnil v lživá tvrzení, kdy tehdejší viceprezident se snažil chránit společnost, která najala jeho syna jako člena představenstva," píše deník.

The Washington Post dále uvádí tři kroky, které by Biden mohl podniknout „k posílení pozice Zelenského“.

1. Jedním z nich je příprava sankcí proti soudcům Ústavního soudu, kteří se podílejí na „chybných“ rozhodnutích. Toho lze dosáhnout v rámci „Magnitského zákona“, který stanoví zákaz víz a zmrazení majetku.

2. „Bidenovo ministerstvo spravedlnosti může také pokračovat v trestních věcech korupce proti klíčovým ukrajinským oligarchům, včetně Dmitrije Firtaše a Igora Kolomoiského, kteří hráli důležitou roli při blokování reforem a prosazování ruských zájmů na Ukrajině,“ píše deník.

3. Rovněž by Biden měl napravit Trumpovo „pomstychtivé opomenutí“ a pozvat Zelenského na návštěvu Washingtonu, píšou američtí novináři.
https://strana.ua/news/302028-bajden-vv ... skoho.html

Lukašenko: Centrum amerických speciálních služeb sídlí v Kyjevě, což „otřásá“ situací v Bělorusku
Podle jeho slov americké centrum v Kyjevě objevily rozvědka Ruska a Běloruska.

Alexander Lukašenko uvedl, že americké zpravodajské centrum sídlí v hlavním městě Ukrajiny, v Kyjevě. Podle něj se toto středisko zabývá destabilizací situace v Bělorusku. Lukašenko to řekl v komentáři pro novináře, informuje BelTA.

Lukašenka tvrdí, že nejsilnější speciální služby na světě v současné době pracují proti Běloruské republice.

"Spojené státy - vytvořily centrum poblíž Varšavy a nyní vytvořily centrum i v Kyjevě. Dobrá, ale my a Rusové, naše rozvědka a ruská rozvědka jsme pracovali, odhalili jsme tato centra. Není v nich jediný Polák. Toto jsou zapovězené území. Jen Američané tam sedí." - chytří, talentovaní a schopní lidé“, - řekl.

Speciální služby podle něj „houpou“ situaci na celém světě pomocí moderních technologií.
https://112.ua/politika/lukashenko-v-ki ... 58204.html

Ukrajina a dalších šest zemí se připojily k evropským sankcím proti Bělorusku
https://112.ua/politika/ukraina-i-eshhe ... 58186.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Ukrajina

Příspěvek od skflanker_ » 20 lis 2020, 19:11

Z dôvodu konkurzu UA spoločnosti KrAZ plánuje Ukrajinská armáda prejsť na jediný podvozok TATRA
Tatra.jpg
Ozbrojené sily Ukrajiny plánujú prejsť na jediný podvozok od CZ firmy TATRA, ktorý spĺňa všetky požiadavky členských krajín NATO. V budúcnosti plánujú lokalizovať svoju výrobu v domácich výrobných zariadeniach. Povedal to námestník ministra obrany UA Aleksandr Mironjuk (Александр Миронюк) pri testoch podvozku Tatra Т815-7Т3RC1 8х8 ako plánovaného nosiča raketometu "Burevij" (Буревий)
V UA spoločnosti KrAZ (КрАЗ) momentálne prebieha konkurz. Ukazuje sa, že v dôsledku konkurzu spoločnosti KrAZ plánuje Ukrajinská armáda namiesto podpory domáceho výrobcu prejsť na podvozok Tatra. UA už objednala podvozky Tatra pre svoje vojenské systémy - raketomet "Oľcha" (Ольха), pobrežný raketový systém "Neptun" (Нептун)
Zdroj https://topwar.ru/177285-iz-za-bankrots ... tatra.html + https://vk.com/wall-28121566_892791 z 20.11.2020 + diskusia

Raketomet "Burevij" (Буревий) = starý sovietsky Uragán na podvozku Tatra = https://topcor.ru/17447-na-ukraine-ispy ... ragan.html z 20.11.2020 + https://youtu.be/RA1Qs9015J4 zverejnené 19.11.2020, dĺžka videa 1:45 min.

Rado Info
Senior redaktor
Příspěvky: 4682
Registrován: 08 úno 2017, 15:48

Re: Ukrajina

Příspěvek od Rado Info » 20 lis 2020, 21:22

Do kin (jen ukrajinských) putuje nový film Olega Sencova "Místnost".
Je to společná produkce Ukrajiny a Polska za 10mil hřiven a také s neznámou finanční účastí ČR.
Film nejslavnějšího ukrajinského režiséra bude mít (měl) oficiální premiéru Berlíně na filmovém festivalu.
Návštěvnost trhá na Ukrajině rekordy. Zatím se dostavil "jeden" platící divák.
Bohužel ČT nevěnuje pozornost tomuto významnému ukrajinskému režisérovy a neuvedla v hlavním vysílacím čase jeho slavný film "Gamer".
O filmu:
https://strana.ua/reviews/301950-film-o ... -film.html


Rado Info
Senior redaktor
Příspěvky: 4682
Registrován: 08 úno 2017, 15:48

Re: Ukrajina

Příspěvek od Rado Info » 20 lis 2020, 21:39

Během výstavby památníku "Nebeská sotňa" bylo ukradeno 148 milionů hřiven
https://www.mk.ru/politics/2020/11/19/n ... riven.html
(ve videu 148 melounů)

Rado Info
Senior redaktor
Příspěvky: 4682
Registrován: 08 úno 2017, 15:48

Re: Ukrajina

Příspěvek od Rado Info » 21 lis 2020, 18:34

Protest nacionalistů před nemocnici, proti Zelenskému, který se tam nachází s covidem

Uživatelský avatar
skflanker_
Sponzor fóra
Příspěvky: 10224
Registrován: 07 úno 2017, 20:22

Re: Ukrajina

Příspěvek od skflanker_ » 22 lis 2020, 19:27

Protimonopolný úrad Ukrajiny znova odmietol ponuku Číny na kontrolný podiel v spoločnosti Motor Sič
Protimonopolný úrad Ukrajiny už po 3. krát bez prerokovania vrátil žiadosť skupiny DCH (Development Construction Holding) a čínskeho investora "PAO Motor Sič Skyrizon" získať súhlas na kontrolný balík akcií.
Protimonopolný úrad Ukrajiny dlhodobo blokuje vstup čínskeho investora do zatiaľ existujúcej UA firmy "Motor Sič" (Мотор Сич). Čínsky investor sa nevzdáva a onedlho plánuje podať ďalšiu žiadosť - 4. v poradí. Zároveň na "hospodársky súd" (Хозяйственный суд) podali sťažnosť voči rozhodnutiu protimonopolného úradu.
Na UA veľmi tlačí USA aby polovičný podiel akcií firmy pre letecké motory nepredali do Číny, UA nevylučuje, že akcie predá do Turecka. Reakcia USA na predaj akcií do Turecka zatiaľ nie je známa.
Zdroj https://topwar.ru/177319-antimonopolnyj ... -sich.html z 21.11.2020

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 23 lis 2020, 10:32

Vůdce DLR podepsal dekret o účasti občanů v záloze v místech předběžného shromáždění
Vojenský komisariát DLR a místní úřady by měly od 23.do 27. listopadu zajistit informování a účast občanů, kteří jsou v záloze. Uvádí se v dekretu č. 400, kterou dnes podepsal vůdce DLR Denis Pušilin a kterou zveřejnil na svých oficiálních stránkách.

Vojenský komisariát DLR a místní orgány musí zajistit, aby byli občané v záloze informováni a dostavili se na místa určeného shromáždění od 23. do 27. listopadu.

Preambule dekretu uvádí, že jsou přijímána opatření ke kontrole dostupnosti občanů, kteří jsou v záloze a jsou přiděleni k vojenským jednotkám (přidělení k zvláštním útvarům) k vytvoření záložních jednotek a jednotek mobilizační zálohy.

Ministr vnitra je ve spolupráci s ministerstvy vojenského komisariátu ve spolupráci s ministerstvy vnitřního úřadu pověřen organizovat při těchto úkonech dodržování práva a také usnadňovat vyhledávání a dopravu na místo konání kontrolního úkonu těch, kteří se budou tomuto rozhodnutí vyhýbat.

Vedoucím úřadů a místní samosprávy, jakož i organizacím všech forem vlastnictví, se ukládá, aby informovali zaměstnance, ty kteří s nimi spolupracují nebo studující občany, kteří jsou v záloze, že si během těchto aktivit udrží zaměstnání a mzdy.
https://dan-news.info/politics/glava-dn ... sbora.html

Doněck je připraven na jakékoli kroky Kyjeva na Donbasu - Nikonorová
DLR je připravena na jakýkoli vývoj situace na Donbassu, včetně odražení agrese z Ukrajiny. Natalia Nikonorová, zplnomocněná zástupkyně republiky na jednáních kontaktní skupiny, to uvedla u kulatého stolu v online formátu „Hodnocení a vyhlídky na provádění minských dohod: analýza plánů urovnání“ uvádí TASS.

"Ukrajinská strana vždy říká, že mají plán „b“, plán „B“, plán „C“, možná již mají v přípravě nějakou operaci „Y“, je těžké si představit, co ukrajinská strana vymýšlí ... Řeknu to takto - jsme připraveni na jakýkoli krok, který ukrajinská strana podnikne,“ uvedla Nikonorová v reakci na otázku novinářů o krocích DLR pro případ, že by Ukrajina nezměnila svůj postoj k Minsku.

Dodala, že dosud za jednání se stranám nepodařilo dosáhnout důvěry vzhledem k tomu, že kroky Kyjeva nesměřují k dosažení míru na Donbasu. „Doněck nadále trvá na politickém řešení konfliktu, ale je připraven na „jakékoli agresivní kroky ze strany Ukrajiny, “ uvedla ministryně zahraničí DLR.
https://dan-news.info/politics/doneck-g ... orova.html

Hodnocení a vyhlídky na provádění minských dohod: analýza plánů urovnání
https://www.facebook.com/presstass/vide ... 552127416/

Zelenský "zavrhl" Putina? Mírotvorci na Donbasu jako "plán B"
- Andrej Bohdan (do 25. června 2019 „Vedoucí správy prezidenta Ukrajiny“) prohlásil, že Ukrajina "zavrhla" Putina.
- V TCG nazývají mírové jednotky „plánem B“ k vyřešení konfliktu na Donbasu

...


Bohdan objasnil, co tím myslel, když v rozhovoru s Gordonem uvedl, že „Zelenský zavrhl Putina“
V novém rozhovoru se bývalý vedoucí prezidentské kanceláře Andrej Bohdan vrátil k některým podrobnostem, o kterých hovořil v září během rozhovoru s novinářem Dmytrem Gordonem. Jde o termín „zavrhl“, kterým tak označil akce prezidenta Zelenského proti ruskému prezidentovi Putinovi.

Andrej Bohdan také uvádí v kontroverzním rozhovoru s ruskou novinářkou Xeniji Sobčakovou, že v této souvislosti může být výraz „zavrhl“ nahrazen výrazem "nesplnil závazky".

Vyjednávací skupiny podepsaly dokumenty - byly zveřejněny na internetu - a pak tyto dohody nebyly splněny. Vzdali se? No, já nevím - neplnili své závazky. Možná je neměli vzít na sebe? Možná jsme si měli nejprve říct provedeme je?“ řekl Bohdan.

Bývalý šéf prezidentské kanceláře objasnil, že se připravovala vyjednávací skupina, v níž budou zástupci Ukrajiny jednat se zástupci „LLR / DLR“. Tedy o poradním výboru, který se pokusili vytvořit na jaře. „Tato vyjednávací skupina nebyla nikdy vytvořena,“ řekl Bohdan.
https://aspi.com.ua/news/politika/bogda ... -zelenskiy

Andrej Bohdan: Jak vytvořit AntiPutin ze Zelenského, proč je Bandera hrdina a bude mír s Ruskem
Naposledy upravil(a) puma dne 23 lis 2020, 16:05, celkem upraveno 5 x.
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 23 lis 2020, 15:13

:sipka: Jak AntiPutin zavrhl Putina. Hlavní prohlášení Andreje Bohdana z rozhovoru se Sobčakovou
Andrej Bohdan poskytl další dlouhý rozhovor. Tentokrát bývalý vedoucí kanceláře prezidenta mluvil s ruskou televizní moderátorkou Sobčakovou více než dvě hodiny.

Tento rozhovor byl nahrán začátkem listopadu, kdy se jejich společné fotografie dostaly na Instagram.

Bohdan a Sobčaková se setkali na neutrálním území - v Istanbulu. Rozhovory byly zaznamenány na různých místech - na terase restaurace s výhledem na Bospor, v autě (Bohdan řídil) a při procházkách po ulicích Istanbulu. A dokonce na nich jezdit v bílém kočáru.

Bohdan již dříve komunikoval s novinářem Dmitrijem Gordonem. Tento 4 hodinový maraton jsme podrobně analyzovali v článku Jermak se topí za Porošenka, Zelenského nahradí Kličko nebo Portnov. Co řekl Bohdan v rozhovoru s Gordonem.

Dnes ze zřejmých důvodů hovořili méně o domácí politice - Sobčakovou více zajímaly vyhlídky na vztahy mezi Kyjevem a Moskvou a Zelenským s Putinem.

Z tohoto a dalších důvodů jsme vybrali hlavní prohlášení Andreje Bohdana.

Jak Zelenský „zavrhl“ Putina
Sobčaková zahájila svůj rozhovor o rusko-ukrajinských vztazích známou skutečností - Bohdanovým zářijovým prohlášením, že Rusko bylo v prezidentské kanceláři „zavrženo“ kvůli Donbasu.

Bohdan tehdy nevysvětlil podstatu, ale teď to na žádost Sobčakové řekl.

"Vyjednávací skupiny podepsaly dokumenty - byly zveřejněny na internetu - a pak tyto dohody nebyly splněny. Vzdali je?" provedeme je? “, - vysvětlil ex-vedoucí Kanceláře prezidenta.

Upřesnil, že „řeč je o vyjednávací skupině, ve které budou zástupci Ukrajiny jednat se zástupci„ LLR / DLR“. Tedy o poradní radě, kterou se pokusili vytvořit na jaře.

„Tato vyjednávací skupina nebyla nikdy vytvořena,“ uvedl Bohdan.

Skutečnost, že Ukrajina zrušila vytvoření poradního sboru, který byl dohodnut na zasedání poradců Normandské čtyřky, je známá. Stalo se to na pozadí protestů radikálů. Po nich Jermak řekl, že do Rady nevstoupí žádní zástupci „LLR a DLR“ (ačkoli původní memorandum bylo napsáno jinak).

Jak vidíte, to je přesně to, co Bohdan ve vztahu k Rusku považuje za „zavržené“. Později v rozhovoru uvedl, že poté jednání s Moskvou upadla do slepé uličky.

"Jde o to jen říct „chceme mír?" Musíme za tento mír nějak bojovat, vyjednávat, dodržovat tyto sliby ... Dnes, jak vidím, jednání skončila. A situace se nevyvíjí. Existuje nějaká vzájemná nedůvěra, to je velmi špatná situace, “uvedl bývalý vedoucí prezidentské kanceláře. A hodil to v podstatě na svého nástupce Andreke Jermaka.

Zde však stojí za to objasnit, že příběh o vzdání se pozic pod tlakem radikálů a milovníků zbraní se neobjevil jen pod Jermakem.

Stačí si připomenout, jak byl v Bankově ulici zrušen ústup vojsk v Zolote poté, co nacionalisté uspořádali „Steinmeierův Majdan“. Bylo to během období práce Andrej Bohdana.

A Jermak ve skutečnosti pokračoval v procesu, který zahájili Bohdan a Zelenský.
Proč Zelenský dal zpátečku na Donbasu
Fakt, že Bohdan je nositelem stejné ideologie jako sám Jermak a Zelenský, dokazují to jeho další výroky.

Například řekl Sobčakové, že Zelenský nebude schopen splnit minské dohody ani se vší touhou.

"Chtěl by přijmout dodatky k ústavě, ukončit válku a stát se národním hrdinou. I kdyby byl za tento proces kritizován," řekl Bohdan.

Na otázku, proč to Zelenský neudělal, Bohdan vysvětlil, že „je to nemožné“, a vyzval k nalezení „jiné stavby“.


Bývalý šéf kanceláře prezidenta dodal, že zavedení zvláštního statusu Donbassu do ústavy by mohlo způsobit masivní protesty na Ukrajině a vytvořit „nestabilitu“. A proto Rusko podle Bohdana musí udělat „krok zpět“. To zjevně znamená odstranit požadavek na zvláštní status v ústavě.

Následně v rozhovoru několikrát zopakoval tato slova o „kroku zpět“. Což se téměř doslova shoduje s rétorikou samotného Zelenského, který neúnavně deklaruje, že je třeba změnit minské dohody. A všechny navrhované změny se týkají ústupků pouze z strany Ruska. Zelenský ani Bohdan neuvádí ukrajinské „kroky zpět“.

V reakci na jednu z otázek navíc šéf Kanceláře prezident Sobčakové řekl, že válka by měla být ukončena „vítězstvím Ukrajiny, nejlépe diplomatickým“. Je pravdou, že není jasné, jaké jsou pro to předpoklady.

A v další pasáži Bohdan litoval, že Ukrajina nezadržela ​​„wagnerovce“. V reakci na poznámku Sobčakové, že by to mohlo obnovit válku na Donbassu, Andrej poznamenal, že to nevadí, protože na frontě „už se stejně střílí“.
O vztazích mezi Ukrajinou a Ruskem
Bohdan zároveň během rozhovoru několikrát zopakoval, že válka mezi Ukrajinou a Ruskem musí být ukončena, a Zelenský tomu rozumí. „Jinak to bude stoletá válka.“

Je pravda, že zde Xenie Sobčaková nenechala Andreje Bohdana uniknout obecnými frázemi. A začala se ptát na základě čeho, co může naše země smířit.

Vyšla z toho zajímavá diskuse, která hodně vysvětluje ideologii ukrajinské vlády v posledních letech. A zejména - v chování prezidenta Zelenského, se kterým Bohdan dlouho pracoval.

Bohdan a Sobčaková řeší, zda mohou být hrdí na Den vítězství 9. května.

„Na státní úrovni, měl by to být velký svátek? S průvodem, s ohňostrojem,“ zeptala se Sobčaková.

„Myslíš si, že pohřeb je velký svátek? ... mluvil jsem s veterány, nebyli hrdí na 9. května, to je tragédie ... Ve vašem Rusku je to jako kult osobnosti.“ Toto je naše vítězství. „Buďte hrdí na olympijská vítězství, zlaté medaile.“ - doporučil Bohdan.

"Jsem hrdá na to, že jsme porazili fašisty. To je něco, na co můžeme být hrdí ... Není to bod smíření, kdy jste vy, Ukrajinci, a my, Rusové, společně bojovali proti fašismu?" Namítla Sobčaková.

"Bojovali jsme společně s mongolsko-tatarským útlakem. Pojďme na to být hrdí," reagoval Bohdan.

Pak se Sobčaková zeptal, jestli je Bandera hrdina. „Pro mě osobně? No, ano ...“, - odpověděl bývalý šéf prezidentské kanceláře jaksi málo sebevědomě a poté se pustil do uvažování, že pro něj byl Bandera hrdinou a hrdinou byl i sovětský generál, který osvobodil Ukrajinu. Dále uvedl, že na západní Ukrajině byla zvěrstva spáchána sovětskou vládou, Němci a samotnými bandery.

"Jeden z mých dědečků zemřel v Rudé armádě. A druhého zabili Moskvané," řekl Bohdan.

Sobčaková této myšlenkové linii nerozuměl - proč by člověk, který se dopustil krutostí a násilí, měl být považován za hrdinu.

„Například nepovažuji Stalina za hrdinu. A na oficiální úrovni se za hrdinu v Ruska nepovažuje,“ řekla Sobčaková.

Bohdan zároveň nevyloučil, že do Ruska přijede, pokud budou existovat záruky jeho bezpečnosti.

"A víte, že v Rusku je také web "mírotvůrec"? "Tribunál", s mým jménem. A tam se zveřejňují ukrajinští vojáci, dobrovolníci. Jsem tam publikován, protože jsem byl několik let na frontě jako dobrovolník. A nějaká moje fotka se dostala na tuto stránku. A jakkoliv se mi to nechce kontrolovat. Možná ne metodou vědeckého zkoumání a čekání na nějaké jiné metody... Ale zatím tam nemám v plánu jet, " prohlásil Bohdan.
Zelenský - AntiPutin
Když mluvil o domácí politice, Bohdan připustil, že původně existoval plán, jak ze Zelenského udělat „dobrého Putina“.

Toto téma se dotklo v rozhovoru při diskusi o vnitřní politice Zelenského. Sobčaková připomněla, že když se Putin dostal k moci, zbavil se oligarchů a dostal jejich média pod kontrolu. A zeptala se, zda by to ukrajinský prezident mohl udělat.

"Zelenský a Putin mají jen podobnosti. Jsou to různí lidé," řekl Bohdan.

„Je možné říci, že Zelenský je nyní AntiPutin?“ Zeptala se Sobčaková.

„Zelenský dnes - ano, pravděpodobně je to AntiPutin,“ souhlasil Bohdan.

Televizní moderátorka se později zeptal, zda je pravda, že se bývalý šéf prezidentské kanceláře snaží ze Zelenského udělat „dobrého Putina bez excesů“?

„Dobrý Putin? Ano, pravděpodobně,“ odpověděl Bohdan. "Chtěl bych, aby se Vladimír Aleksandrovič stal tímto antiputinovským, laskavým hrdinou bez válek, bombových útoků a Novičoku," dodal bývalý šéf prezidentské kanceláře.

Upřímně řečeno, jaké je vnímání Putina - jako obrazu, ze kterého si Zelenský chtěl vzít příklad - když je vydáván za „zavrženého“. A zároveň říká, že styl ruského prezidenta mnozí na Ukrajině považují za vítězný.

Mimochodem, sám Bohdan v rozhovorech neustále označuje Putina za silného a zkušeného politika, i když si vyhrazuje výhradu, že je „nepřítelem Ukrajiny“.
O Kolomojském a Západu
Podle Bohdana Zelenský nekontroluje oligarchu Igora Kolomojského. A jeho problémy ve Spojených státech v žádném případě nezpůsobí, že se Ukrajina obrátí na východ - směrem k Moskvě.

Bývalý šéf kanceláře prezidenta tvrdí, že Kolomojský dříve či později uzavře s Američany mír a obětuje něco u mezinárodních soudů. Nejsou žádné vyhlídky, že se obrátí o pomoc na Rusko.

Je zajímavé, že to říká zrovna Andrej Bohdan, muž, který svého času Zelenského „obložil“ přistěhovalci z grantových struktur. Dnes tito „Sorosové“ operují s zcela opačnými tezemi: že Zelenský ve spolupráci s Kolomojským tlačí Ukrajinu do náruče Moskvy.


Bohdan také uvedl, že sám Kolomojský podpořil dojem, že ho Zelenský poslouchal pomocí svých PR struktur.

Bývalý šéf Kanceláře prezidenta shrnul, že oligarcha nemá žádný vliv na geopolitickou volbu prezidenta. To znamená, že mezinárodní vektor Ukrajiny se nezmění kvůli problémům Kolomojského s Američany.
Bohdan obecně Zelenského formálně bránil více, než kritizoval. Z pohledu ruského publika však taková „ochrana“ je pro prezidenta spíše mínus než plus (například pokud jde o „AntiPutina“ a „zavržení“ dohod o Donbassu).

Bylo to takto koncipováno samotným Bohdanem, nebo to všechno řekl s přílivem upřímnosti - otázka je otevřená.
https://strana.ua/news/302514-sobchak-i ... video.html

Sobčaková tam má i reklamu na studium v Česku - Má tam i humornou vsuvku o českých špionech
Ukrajinský „akční plán“ pro Donbass si klade za cíl zmocnit se regionu násilím - Nikonorová
„Akční plán“ pro Donbass, který předložila ukrajinská strana na jednáních v Minsku, je v rozporu s mírovým východiskem z konfliktu. To dnes oznámila u kulatého stolu v online formátu „Hodnocení a vyhlídky na provádění minských dohod: analýza plánů pro urovnání“ v TASS, zplnomocněná zástupkyně DLR na jednáních kontaktní skupiny Natália Nikonoroáé.

"Z tohoto dokumentu můžeme vyvodit závěr, že jeho cílem není mírové politické urovnání konfliktu." Naopak, je zaměřen na postupné zmocňování se našich území násilím: jsme vyzváni k odzbrojení, podepsání kapitulace, kapitulaci, někteří - k útěku, někteří k zavření v táborech, což je obsahem návrhu zákona o internaci předložený Nejvyšší radě (návrh zákona „O změnách některých zákonů Ukrajiny“ týkající se zefektivnění otázek týkajících se válečných zajatců a internovaných ve zvláštním období "- DAN)", - uvedla Nikonorová.

Podle ní ukrajinský dokument přímo odporuje Minským dohodám a balíčku opatření. Kromě toho existuje v plánu řada vnitřních rozporů - v terminologii, sledu událostí atd. "Je to koncipováno poněkud chaoticky, některé body jsou vyloženy nedbale," uzavřel zplnomocněný zástupce.

Připomeňme, že na videokonferenci kontaktní skupiny 14. října zástupci Donbassu navrhli plán řešení konfliktu v regionu v souladu s minskými dohodami. Kyjev se zase zavázal předložit protinávrh plánu. Dne 20. listopadu zveřejnilo ministerstvo zahraničních věcí DLR ukrajinský návrh „Plánu společných kroků“ pro provádění minských dohod s komentářem jednotlivých článků, který dokument vyhodnotil jako nekonstruktivní.
https://dan-news.info/politics/ukrainsk ... orova.html

Ruské velvyslanectví v Kyjevě oznámilo přesuny ukrajinských vojsk k kontaktní linii na Donbasu
Web ruského velvyslanectví na Ukrajině zveřejnil text o nadcházejícím výročí setkání Putina a Zelenského v Paříži. Kde země Normandské čtyřky podepsaly balíček opatření k provedení minských dohod.

Po téměř roce, jak uvádí na ruském ministerstvu zahraničí, byly dokončeny pouze dva body z nich: výměna vězňů 29. prosince a příměří na Donbasu.

Ukrajina současně přesouvá zbraně na Donbasu, velvyslanectví uvedlo:

„Ukrajina pokračuje v přesunu zbraní, včetně těžké vojenské techniky, poblíž kontaktní linie. Ukrajinské ozbrojené síly tradičně využívají železniční stanice pro logistické účely a vytvářejí překážky pro sledování přesunu zbraní.“

Ukrajina zmrazila zbytek rozhodnutí pařížského summitu, říkají v Rusku.

Jsou vyjádřena tvrzení o nekoordinovaném otevírání kontrolních bodů v Luhanské oblasti - „Štěstí“ a „Zlatá“ - která Ukrajina otevřela jednostranně a v režimu, který nebyl dohodnut s „republikami“.

Rovněž se v textu uvádí, že Ukrajina nezlegalizovala Steinmeierův vzorec, jak slíbila v Paříži. A nepřijala trvalý zákon o zvláštním statusu Donbassu.

"Místo toho Kyjev nadále každoročně obnovuje nefunkční zákon" O dočasném fungování místní samosprávy v určitých oblastech Doněcké a Luhanské oblasti" po jejím skončení," - uvádí se ve svém prohlášení.

V prohlášení se uvádí, že Ukrajina přijala usnesení Nejvyšší radou o místních volbách, která je v rozporu s Minskou dohodou, kde je jasně zaznamenáno odmítnutí provést volby před převodem hranic.

Rusko zároveň kritizuje Ukrajinu za odmítnutí vést přímá jednání se zástupci „DLR“ a „LLR“. A také za prohlášení Kyjeva, že místo všeobecné amnestie má existovat „přechodná spravedlnost“.


A na závěr je Kyjevu vyčítáno za „nelidskou socioekonomickou a dopravní blokádu Donbasu“.

„Důvodem tak nevýznamného pokroku je zjevný nedostatek politické vůle ze strany Kyjeva provést„ balíček opatření “. Ukrajinské vedení namísto aktivní a produktivní práce na urovnání v rámci kontaktní skupiny v Minsku kritizuje minské dohody a snaží se bagatelizovat význam formátu vyjednávání v běloruském hlavním městě. "," uvádí velvyslanectví.

„Ruská strana vyzývá ukrajinské vedení, aby upustilo od logiky války a jednalo v zájmu míru a občanské shody, aby bylo dosaženo co nejrychlejšího provedení balíčku opatření na základě přímého a věcného dialogu mezi ukrajinskou vládou a orgány Doněcku a Lugansku,“ shrnuli ruští diplomaté.

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov již dříve uvedl, že po záměrech Kyjeva na ovládnout hranici s Ruskem před volbami v nekontrolovaném Donbassu by měla následovat tvrdá reakce ze strany Německa a Francie. Reagoval tak na plán vedoucího ukrajinské delegace v TCG Leonida Kravčuka pro Donbass, který byl později doplněn o další čtyři body.
https://strana.ua/news/302569-zajavleni ... basse.html

Zelenský vytvořil pracovní skupinu pro vývoj právních předpisů v oblasti spravedlnosti
V Kyjevě se uskutečnilo zasedání nové pracovní skupiny pod vedením zástupce vedoucího prezidentské kanceláře Andreje Smirnova. Bude odpovědná za vývoj právních předpisů týkajících se organizace soudnictví v rámci Komise pro právní reformu.

Informovala o tom tisková služba hlavy státu.

Setkání se zúčastnili:
Předseda Komise, místopředseda výboru Nejvyšší rady pro záležitosti prosazování práva Sergehe Ionushase;
Andrey Kostin, předseda parlamentního výboru pro právní politiku, a zástupci jiných osob;
Hlavní soudkyně nejvyššího soudu Valentina Danishevskaya;
Předseda vysoké rady spravedlnosti Andrey Ovsienko;
Předseda rady soudců Bogdan Monich;
Náměstek ministra spravedlnosti Alexander Banchuk;
Zástupci mezinárodních projektů a organizací.

Jak uvádí v Kanceláři prezidenta, tato pracovní skupina by se měla stát jediným konsolidovaným centrem pro diskusi a vývoj způsobů dalšího rozvoje právních předpisů v oblasti spravedlnosti.

Členové pracovní skupiny se dohodli, že co nejdříve dokončí práci na koncepci zlepšení legislativy v oblasti soudnictví, postavení soudců, soudních řízení a souvisejících právních institucí a předloží ji Zelenskému.
https://strana.ua/news/302594-pri-komis ... uppa-.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 23 lis 2020, 22:42

Zvláštní monitorovací mise OBSE zaznamenala rozšíření opevnění ukrajinských jednotek poblíž Doněcku.
Podle OBSE zaznamenal bezpilotní vzdušný prostředek (UAV) tři rozšíření zákopů ukrajinských ozbrojených sil poblíž Písku. „Rozšířili síť svých příkopů o 190, 150 a 20 metrů,“ uvádí se v zprávě.

OBSE vyhodnotila první dvě prodloužení jako posílení pozic a 20 metrové prodloužení kontaktní linie jako posun vpřed. Vzdálenost mezi oběma stranami konfliktu v této oblasti byla snížena na 375 metrů.
https://lenta.ru/news/2020/11/22/obozr/

21.11 Kyjev oznámil svůj záměr rozšířit zákon o zvláštním statusu Donbasu
Ukrajina má v úmyslu rozšířit zákon o zvláštním statusu Donbasu, avšak bez zahrnutí „Steinmeierova vzorce“. Alexej Arestovič, poradce pro informační politiku ukrajinské delegace v trilaterální kontaktní skupině na Donbass, to řekl v rozhovoru pro TSN.

"S největší pravděpodobností jej (zákon o zvláštním statusu Donbassu - Kommersant) prodloužíme, ale bez zahrnutého "Steinmeierova vzorce". Protože Rusko o tom nechce diskutovat. Chtěl bych ještě jednou zdůraznit, že „Steinmeierův vzorec“ v textu, který navrhujeme, je poměrně flexibilní. Jinými slovy, otázka voleb a hranic již byla implementována do „Plánu společných kroků“, který jsme již napsali, “uvedl Arestovič.
https://www.kommersant.ru/doc/4583126
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 24 lis 2020, 13:22

Kuzmin: Pokud Turčynov vydal armádě rozkaz k ústupu, pak to byl on, kdo se provinil kapitulací Krymu a musí za tento zločin nést odpovědnost
Proč to "hoří" na Turčynovovy: existuje vojenská přísaha, a bez ohledu na to, zda voják obdržel rozkaz nebo ne, je povinen bránit hranice, stejnou přísahu přijímají všichni vojáci Ukrajiny, a jsou povinni, bez ohledu na to, zda existovalo telefonní spojení, přerušená komunikace, při útoku ozbrojeného nepřítele, jsou povinni klást ozbrojený odpor.

Aby to neudělali, nebránili se - k tomu musí získat jasný rozkaz.

Na základě toho, co slyšíme od armády, byl takový rozkaz vydán. A v odvolání k Zelenskému je naznačeno, že takový rozkaz vydal pan vrchní velitel Turčynov.

A pokud tomu tak je, pak odpovědnost za ztrátu Krymu nese pouze on sám, to byla jeho přímá povinnost bránit zemi, bránit územní celistvost země, což neudělal. Navíc nařídil vojákům, aby se stáhli.

Turčynov by měl být na lavici obžalovaných a zodpovídat se za své zločiny.
https://112.ua/mnenie/kuzmin-esli-turch ... 58588.html

Ukrajinská strana zablokovala činnost bezpečnostní podskupiny
Činnost bezpečnostní podskupiny byla dnes blokována zástupci ukrajinské strany, schůzka skončila předčasně. Uvádí v kanceláři DLR ve Společném středisku pro kontrolu a koordinaci režimu příměří (JCCC).

"Ukrajinská strana zablokovala diskusi o klíčových otázkách na pořadu jednání pracovní skupiny pro bezpečnostní otázky." Zástupci oficiálního Kyjeva neposkytli stanoviska ani ke schválení aktualizovaného balíčku opatření k posílení a kontrole režimu příměří, ani k činnosti koordinačního mechanismu, ani k dalším bezpečnostním otázkám stanoveným v plánu navrženém republikami,“ uvádí se.

Z důvodu nedostatečné konstruktivity „jednání bylo předčasně ukončeno“.

Ráno bylo oznámeno, že otázky porušování příměří a dalších dohod o bezpečnostních otázkách byly na pořadu jednání podskupiny. Zástupci republiky dále plánovali nastolit problémy spojené s konkretizací činnosti koordinačního mechanismu.
https://dan-news.info/defence/ukrainska ... -sckk.html

Porošenko nabídl Bidenovi „nejlepší strategii pro boj proti Rusku“
Vůdce politické strany „Evropská solidarita“, bývalý ukrajinský prezident Petro Porošenko čeká na vytvoření „Unie“ mezi USA a Ukrajinou za vlády prezidenta Joe Bidena.

Oznámil to, 23. listopadu, během online projevu na Mezinárodním bezpečnostním fóru v Halifaxu. Prohlášení cituje jeho tisková služba.

Porošenko zdůraznil, že vkládá „velmi velké naděje“, že vztahy mezi USA a Ukrajinou budou posíleny ze strategického partnerství na alianci.

"Navrhuji vrátit se k myšlence uzavření bezpečnostní dohody mezi našimi zeměmi za účelem obrany demokracie, svobody a našich společných hodnot bok po boku," zdůraznil.

Bývalý prezident rovněž uvedl, že neexistuje lepší strategie boje proti Rusku, než potvrdit „jednotu a odhodlání“ Ukrajiny a Spojených států.

"Musíme jasně říci, že jakýkoliv zločin bude mít pro agresora velmi vysokou cenu." Jsme si jisti, že je to nejlepší záruka bezpečnosti, mezinárodního práva a demokratického světového řádu,“ shrnul bývalý prezident Ukrajiny.

Připomínáme, že dříve mnoho odborníků na Ukrajině uvedlo, že zvolení dalšího amerického prezidenta Joe Bidena významně posílí Porošenkovy politické pozice.

Porošenko již dříve uvedl, že pokud nedojde k chybám ukrajinského vedení a nebude existovat amatérismus, může Kyjev získat významnou podporu jak od Bidena, tak od „přátel v americkém kongresu“.

"Využijeme-li okno otevřených příležitostí ... pak v roce 2021 po inauguraci obdržíme zbraně, financování a nový balíček sankcí." Putinovi se to rozhodně nebude líbit, “řekl politik.
https://regnum.ru/news/3122884.html

Rusko v TCG podpořilo akční plán ozbrojenců pro Donbass: co požaduje Ukrajina
Ruská strana v Tripartitní kontaktní skupině uvedla, že podporuje takzvaný „Akční plán pro Donbass“ navrhovaný ozbrojenci.

Rozhodnutí Ruska oznámil jeho zástupce v TCG Alexej Dmitrievský. Informovala o tom tisková služba ukrajinské delegace při TCG.

"Během setkání politické podskupiny v TCG jsme zažili překvapení - zástupce Ruské federace uvedl, že podporují plán militantů ohledně Donbasu." Žádáme je, aby to do 25. listopadu oficiálně, písemně, potvrdili nebo popřeli takové prohlášení.“

Na schůzi politické podskupiny byla zpráva překvapením. Jmenovitě, - zástupce Ruské federace Alexej Dmitrievský prohlásil, že Ruská federace podporuje akční plán navržený zástupci ORDLO žijícími na území, které dočasně není pod kontrolou ukrajinské vlády, - uvádí se ve zprávě.

Ukrajinská delegace požádala ruskou stranu, aby toto prohlášení písemně potvrdila před zasedáním TCG 25. listopadu.

Co předpokládá „akční plán“ ozbrojenců pro Donbass: ve zkratce
Skládá se z 15 kroků. Okupanti požadují schválení plánu pro Donbass v Nejvyšší radě.
Prezident Zelenský je povinen předložit návrhy dodatků k ústavě za účelem uspořádání určitých okresů Doněcké a Luhanské oblasti, které budou do roku 2050 fungovat se zvláštní samosprávou.
Kromě toho je nemožné provést změny v tomto zákonu bez referenda místního obyvatelstva a navrhuje se uspořádat referendum nejdříve v roce 2045 a nejpozději v roce 2049.
https://news.24tv.ua/rosiya-tkg-pidtrim ... i_n1468132
https://interfax.com.ua/news/political/705718.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: Ukrajina

Příspěvek od puma » 24 lis 2020, 16:36

Většina Ukrajinců považuje válku na Donbasu za konflikt s Ruskem
Většina Ukrajinců popsala válku na Donbasu jako konflikt mezi jejich zemí a Ruskem. To jsou výsledky průzkumu provedeného Razumkovovým centrem, uvádí Gordonua.com.

Válku v regionu považuje 64,6 procenta respondentů za konflikt mezi Ukrajinou a Ruskem. 16,3 procenta to považuje za vnitřní ukrajinský konflikt. 5,5 procenta respondentů zvolilo jinou možnost, 13,7 procenta považovalo za obtížné odpovědět.

43,9 procent obyvatel se zároveň domnívá, že cílem Ruska v tomto konfliktu je získat kontrolu nad celou Ukrajinou. 13,6 procenta věří, že Moskvu zajímá pouze kontrola nad Donbassem. Dalších 35,4 procenta respondentů na tuto otázku neodpovědělo, 4,7 procenta nerozhodlo o své pozici, 2,3 procenta si zvolilo jiné možnosti.
https://lenta.ru/news/2020/11/24/donbass/

V úterý 24. listopadu na Donbassu - poblíž osady Avdijivka, nepřítel porušil příměří. Výsledkem bylo, že odstřelovač zranil ukrajinského vojáka. Lékaři hodnotí jeho stav jako vážný. Na své stránce na Facebooku to uvedla 72. samostatná mechanizovaná brigáda pojmenovaná po černých kozácích. Jak se uvádí "Spojené síly" nezahájily palbu v reakci na opatření k evakuaci zraněných. Kromě toho byli o ostřelování informováni zástupci OBSE.
https://strana.ua/news/302773-na-donbas ... nnoho.html

Pořád nevyužívají na koordinaci příměří - hlavní mechanismus pro to určený > JCCC z dohody o dodatečných opatřeních na kontrolu a posílení příměří a jen to hlásí zástupcům OBSE, co v těch dodatečných opatřeních na kontrolu příměří jsou irelevantní a figurují tam jen jako podpůrná složka, ale rozhodně ne hlavní na koordinaci příměří a OBSE ani nemá žádné pravomoci ne/autorizovat odvetnou palbu. V modelovém příkladu: kdyby na to například teď VSU odpovědělo odvetnou palbou - to už je vcelku jedno s čím, ale nevyužilo mechanismu JCCC (tedy předtím musí informovat velení NM DLR o porušení příměří z jejich strany a tedy koordinovali společně dodržování příměří, a žádalo po nich zamezení takových incidentů a disciplinární tresty pro viníky, což mohou, jakože Kyjev od mechanismu JCCC formálně odstoupili po společné nekontrole pozic VSU u Shumy), pak Ukrajinská strana stejně hrubě porušila dodatečná opatření na kontrolu příměří, a může to mít pro ně fatální následky v zacyklení v nekonečné smyčce, kdy budou tahat pořád za kratší konec provazu, i když by šlo o oprávněnou odvetnou palbu, tak NM DLR a NM LLR to vyhodnotí (může) po neúspěšném pokusu o použití koordinačního mechanismu ze své strany jako útok z strany VSU na sebe a mohou v souladu s zněním dodatečných opatření zareagovat odvetnou palbou a vždy budou takto o krok napřed před Kyjevem a rozhodovat o dalším vývoji, jelikož jim zástupci velení VSU v JCCC nevezmou telefon a z principu s nimi nekomunikují, s tím, že s nimi jednat nebudou - takto by Kyjev de iure uznal zástupce NM DLR a NM LLR, a defakto i celé struktury DLR a LLR.


Zelenského tým se bojí Porošenkových „band“. Mykola Azarov - 24.11.2020
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Odpovědět