USA

Odpovědět
Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14402
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: USA

Příspěvek od martanus » 10 lis 2020, 19:11

Skupina deseti republikánských generálních prokurátorů podala u amerického Nejvyššího soudu „amicus brief“ v případě zpochybnění legality pozdních hlasovacích lístků v Pensylvánii.
Demokraté - výrazně změnili jazyk z „nedošlo k žádnému volebnímu podvodu“ na „nedošlo k žádnému rozsáhlému volebnímu podvodu“ nyní tvrdí, že se DOJ může pokusit změnit výsledky voleb vyšetřováním.

Bývalý viceprezident Joe Biden se zatím chová, jako by byly volby u konce. Kromě toho, že trvá na tom, aby Trump připustil, se očekává, že Biden jmenuje vedoucího štábu již tento týden.
https://www.zerohedge.com/political/ten ... t-deadline

Obamův bezpečnostní poradce připouští, že Biden již hovoří se zahraničními vůdci; Porušuje tak zákona Logan

https://www.zerohedge.com/markets/obama ... -logan-act
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: USA

Příspěvek od puma » 10 lis 2020, 22:10

Americká média informovala o nedostatku hlasů u Bidena pro volební vítězství
Během probíhajícího sčítání hlasů v Pensylvánii a dalších státech má demokratický prezidentský kandidát Joe Biden o 20 volebních hlasů méně než dříve - 259 místo 270. To je více než současný prezident Donald Trump, ale ne dost na to, aby byl zvolen (270).

Hlásí RealClearPolitics.
https://strana.ua/news/300218-u-bajdena ... enshe.html
Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42281
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 11 lis 2020, 12:52

https://ac24.cz/-/trump-prechazi-do-utoku?redirect=%2F
Trump přechází do útoku
Jak se očekávalo a jak Trump avizoval, v pondělí 9.11. přechází Trump a síly, které ho podporují, do protiútoku.

Byla oznámena rezignace ministra obrany USA Espera, najeho místo nastupuje Christopher Miller, "silovik", rozhodný a cílevědomý člověk (Esper se ukázal jako kolísavý).

Byl to pravděpodobně Miller, jehož lidé zatkli 7. listopadu ve Frankfurtu v tamní rezidentuře CIA programátory, kteří měli za úkol ovlivňování volebního softwaru ve prospěch Bidena (informace zatím není prověřená, ale je pravděpodobně správná).

Úředníci, mající na starosti průběh voleb v jednotlivých státech, zveřejnili informace, že firma "Dominion Voting System", jejíž systémy se používají pro volby v 28 státech USA, den před volbami upgradovala své systémy na novou verzi software, což se dle vyjádření úředníků nikdy předtím nestalo a je to bezprecedentní.

"Dominion Votin System" má prokázané finanční a personální vazby na demokraty a osoby podporující demokraty, je propojená s nadací Clintonových.

Generální prokurátor USA William Barr dal pokyn, aby se federální prokurátoři začali zabývat volebními podvody a nesrovnalostmi. Několik prokurátorů a zaměstnanců ministerstva spravedlnosti USA podalo v reakci demisi.

Známý právník a bývalý soudce Kenneth Star, který kdysi vyšetřoval i Billa Clintona, prohlásil, že dění kolem hlasování v Pennsylvánii, kdy státní guvernér nařídil počítat legálně i neplatné hlasy, bylo v rozporu s ústavou a guvernér státu překročil pravomoce.
No doubt about it. https://t.co/7vBPTmDIe7
— Breitbart News (@BreitbartNews) November 10, 2020
Guvernér státu Georgia Brian Kemp napsal: "Volební výsledky v Georgii budou založeny pouze na platných hlasech. Tečka." V Georgii je soudně nařízeno přepočítání hlasů.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42281
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 11 lis 2020, 12:54

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/mame ... peo-129019
Máme další čtyři roky. Přechod bude hladký, vyhlásil Mike Pompeo
Zatímco s nově zvoleným americkým prezidentem dnes mluvili představitelé Německa, Francie nebo Velké Británie, na domácí frontě se proti Joe Bidenovi postavil další republikán, ministr zahraničí Mike Pompeo.

Ministr zahraničí Mike Pompeo odmítl přijmout vítězství Joea Bidena jako zvoleného prezidenta a v úterý na tiskové konferenci uvedl, že „nastane hladký přechod k druhé Trumpově administrativě“. Svět by měl podle šéfa americké diplomacie mít veškerou důvěru v to, že povolební přechod ve Spojených státech proběhne hladce.

„Svět sleduje, co se ve Spojených státech děje. Počítáme všechny hlasy. Až bude proces dokončen, budou vybráni volitelé. Jde o proces, který ústava stanoví docela jasně. Svět by měl mít naprostou důvěru, že přechod nutný k tomu, aby se zajistilo, že ministerstvo zahraničí bude funkční a úspěšné a stejně tak úspěšné s prezidentem, který bude ve funkci i 20. ledna minutu po poledni, bude také úspěšný,“ řekl na tiskové konferenci podle CNN Pompeo.

Pompeo nechtěl podle CNN říct, zda věří, že jde o masivní volební podvod, CNN připomíná, že dosud neexistují žádné důkazy o jakémkoli rozsáhlém volebním podvodu. „Volají mi z celého světa. Tihle lidé sledují naše volby. Chápou, že máme určitý právní proces. Chápou, že to chce čas, správně, ve volbách 2000 nám to trvalo více než 37 dní, tehdy nakonec proběhl úspěšný přechod,“ dodal Pompeo. V roce 2000, kdy nebylo jasné, zda v klíčovém státě Florida zvítězil Al Gore, či George Bush mladší, souhlasila Správa obecných služeb (GSA) se zahájením formálního přechodného procesu až pět týdnů po volbách, upozornila agentura Reuters.

„Jsem přesvědčen, že budeme počítat, a musíme počítat každý legální hlas. Musíme zajistit, aby každý hlas, který nebyl zákonný, nebyl započítán. To pak zředí ty hlasy, které nebyly odevzdány v nesouladu s právem. Musíme to udělat správně, až to bude správně, tak to bude správně, jsme na tom dobře,“ uvedl šéf diplomacie.

Evropští státníci ale nečekají. Se zvoleným americkým prezidentem Joem Bidenem mezitím jednali na dálku nejvyšší politici Německa, Británie, Francie a Irska. Německá kancléřka Angela Merkelová Bidenovi poblahopřála k vítězství a shodla se s ním na významu transatlantického partnerství.

Francouzský prezident Emmanuel Macron chce s Bidenem spolupracovat v otázkách klimatu, zdravotnictví i boje proti terorismu. „Pogratuloval Joe Bidenovi a viceprezidentce Kamale Harrisové a ujistil je, že s nimi chce spolupracovat v otázkách klimatu, zdravotnictví, boje proti terorismu a obrany základních práv,“ sdělil k jednání Elysejský palác. Britský premiér Boris Johnson předpověděl těsné americko-britské vztahy za Bidenova prezidentství.

Turecko zatím patřilo k několika zemím, které Bidenovo vítězství ještě neuznaly. Prezident Recep Tayyip Erdogan ale zřejmě změnil názor, protože dnes Bidenovi pogratuloval a řekl, že chce s novou administrativou úzce spolupracovat.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42281
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 11 lis 2020, 12:56

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/trum ... stu-129056
Trump dál „čistí“ Pentagon. Dosadil i muže, co označil Obamu za teroristu
Administrativa amerického prezidenta Donalda Trumpa provedla rozsáhlé změny ve vedení ministerstva obrany. Den poté, co Trump propustil ministra obrany Marka Espera, vyměnil 3 úředníky, kteří v Pentagonu zastávali vysoké pozice.

Trump na Twitteru v pondělí oznámil odvolání ministra obrany Marka Espera, čímž naznačil, že chce využít zbytek svého času v Bílém domě na vyrovnávání účtů v rámci administrativy. Další přeskupení v Pentagonu však vnáší novou úroveň nejistoty do procesu předávání moci, píše agentura Reuters.

Pentagonští úředníci jsou podle agentury AP znepokojeni tím, co může Trumpova administrativa v měsících před nástupem nově zvoleného prezidenta Joea Bidena do úřadu udělat a zda Trump vyvine ještě větší úsilí o politizaci historicky apolitické armády.

Od pondělí byli propuštěni nebo rezignovali čtyři zaměstnanci Pentagonu, včetně ministra obrany Marka Espera, jeho náčelníka štábu a nejvyšších úředníků dohlížejících na politiku a zpravodajství. Na jejich místo podle CNN nastoupili lidé vnímaní jako loajální k Trumpovi, včetně kontroverzní osoby, která v minulosti propagovala konspirační teorie a bývalého amerického prezidenta Baracka Obamu označila za teroristu.

James Anderson, který zastával funkci podtajemníka pro politiku, rezignoval v úterý ráno. Ve funkci ho nahradil Anthony Tata, armádní generál ve výslužbě. Tata podle agentury AP v roce 2018 zveřejnil tweety označující islám za „nejrepresivnější násilné náboženství, jaké zná“, také označil Obamu za „teroristického vůdce“ a muslima. Tweety byly později odstraněny.

Krátce nato odstoupil viceadmirál námořnictva ve výslužbě Joseph Kernan jako podtajemník pro zpravodajské služby. Kernana nahradil Ezra Cohen-Watnick.

Náčelníkem Millerova štábu se podle CNN stal Kash Patel, který naposledy působil jako vrchní ředitel pro boj proti terorismu v Radě národní bezpečnosti. CNN uvádí, že Patel byl mezi jmény zmíněnými v rámci přípravy ústavní žaloby na prezidenta Donalda Trumpa, který měl žádat po Ukrajině „špínu“ na protikandidáta Joea Bidena výměnou za vojenskou pomoc Ukrajině a přijetí ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v Bílém domě.

Christopher Miller byl v době rezignací a vyhazovů v pozici ministra obrany pouhých 48 hodin. Příval změn oznámilo ministerstvo obrany ve svém prohlášení zhruba 24 hodin poté, co prezident Donald Trump propustil ministra obrany Marka Espera.
I am pleased to announce that Christopher C. Miller, the highly respected Director of the National Counterterrorism Center (unanimously confirmed by the Senate), will be Acting Secretary of Defense, effective immediately..
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 9, 2020
Esper byl v čele Pentagonu od loňského července. Vystřídal úřadujícího ministra Patricka Shanahana a stal se třetím šéfem ministerstva obrany od Trumpova nástupu do Bílého domu. Jeho nástupce Miller podle agentury Reuters krátce po zveřejnění prezidentova prohlášení dorazil do Pentagonu, přičemž nebylo jasné, zda tam byl i Esper.

Agentura AP personální změnu na postu šéfa resortu obrany hodnotila jako bezprecedentní krok v podání hlavy státu, jež odmítá přiznat volební porážku a je „naštvaná“ na lídra Pentagonu, kterého vnímá jako nedostatečně loajálního. Vývoj by prý mohl zneklidnit spojence USA a vnáší novou úroveň nejistoty do procesu předávání moci.

Poslankyně a demokratka Elissa Slotkinová, která v Pentagonu působila v rámci Obamovy administrativy, Millera vyzvala, aby upřednostnil zájmy národní bezpečnosti před loajalitou k Trumpovi. „Země a armáda, které zasvětil svůj život, se spoléhají, že udělá tu správnou věc,“ uvedla Slotkinová.

Miller, který Esperův post přebírá, má bohaté zkušenosti s působením v armádě i na ministerstvu obrany. Po nástupu nově zvoleného prezidenta Joea Bidena do Bílého domu by jej podle amerických médií mohla v čele Pentagonu vystřídat Michèle Flournoyová. Tato 59letá analytička s tituly z Harvardu i Oxfordu působila v administrativách Billa Clintona a Baracka Obamy a nyní by se mohla stát první ministryní obrany v dějinách USA.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14402
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: USA

Příspěvek od martanus » 11 lis 2020, 19:27

Georgia ručně přepočítá všechny hlasy
Úřady amerického státu Georgia nařídily audit prezidentských voleb z minulého týdne, s nímž se pojí ruční přepočet všech odevzdaných hlasů. Podle předběžných výsledků ve státu vede velmi těsně demokrat Joe Biden, který má nyní navrch o asi 14.000 hlasů z celkových bezmála pěti milionů.

Raffensperger uvedl, že „ruční audit“ podle krajů bude dokončen do termínu certifikace, 20. listopadu, v den, kdy budou certifikováni státní voliči.
Zdroj: https://eurozpravy.cz/zahranicni/amerik ... .554195ad/
https://www.zerohedge.com/political/geo ... ns-persist

Sullivan znovuzvolen v Aljašce a přivedl republikány k 50 senátorům

https://www.zerohedge.com/markets/sulli ... 0-senators
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Rado Info
Senior redaktor
Příspěvky: 4682
Registrován: 08 úno 2017, 15:48

Re: USA

Příspěvek od Rado Info » 11 lis 2020, 22:59

Návrat letounu 737 MAX na oblohu Boeing nespasí. Firma má další problémy
Opravený letoun 737 MAX se podívá zpět na nebe možná ještě v listopadu. Boeing se však kvůli útlumu letecké dopravy kvůli koronaviru dostal do finančních potíží, které nevyřeší ani návrat svého času nejprodávanějšího letadla.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/navr ... .seznam.cz

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42281
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 12 lis 2020, 16:30

https://ac24.cz/-/-vylezli-z-hrobu-voli ... direct=%2F
„Vylezli z hrobů volit, někteří se narodili v 19. století“ - Fox News o volebních podvodech v USA
Trumpův tým shromažďuje písemná svědectví od svědků padělaných hlasovacích lístků a nespravedlivého počítání hlasů, uvedla Fox News.

Mezitím se v New Yorku, Nevadě a Pensylvánii objevují na seznamech voličů dávno mrtví lidé, z nichž někteří se narodili v 19. století. Podle televizního moderátora Tuckera Carlsona to všechno podkopává důvěru nejen ve výsledek posledních voleb, ale také v americký systém jako celek.

V tomto případě dnes existuje pouze jeden způsob, jak snížit napětí v celostátním měřítku a sjednotit zemi. Musíme přesně zjistit, co se stalo v těchto volbách. Existují otázky, což znamená, že na ně musíme odpovědět. Například v Pensylvánii, Nevadě a Michiganu již kampaň Trump shromáždila písemné svědectví o kriminálním chování během hlasování, uvedl komentátor televize.

V Detroitu svědci pod přísahou říkají, že hlasovací lístky byly nesprávně vydány zpětně, poté byly spočítány bez ověření podpisů, poukázal Carlson. Podle jednoho pozorovatele bylo 40 000 pozdně otevřených hlasovacích lístků nepřítomných počítáno ústně, vše ve prospěch demokratů.

V Nevadě osm informátorů ze státního volebního oddělení uvedlo, že byli svědky manipulace se souhlasem ostatních volebních úředníků a těch, kteří na ně dohlíželi. Svědectví zejména říká, že člen volební komise viděl, jak lidé přinášejí do dodávky volební kampaně Bidena a Harrisa náručí hlasovacích lístků. V dodávce byly tyto hlasovací lístky vyplněny a vloženy do obálek s vlastní adresou. Nakonec Bidenovi příznivci vytvořili živou zeď, aby zakryli to, co dělají, před cizími lidmi, poukázal Carlson.

Mezitím záznamy z volebních místností ukazují, že i ti, kteří již zemřeli, dokázali v úterý hlasovat. V New Yorku hlasovali zesnulí voliči v nepřítomnosti. 9. října v Nevadě poslal muž jménem Fred Stokes Jr. svůj hlasovací lístek. Jediným problémem bylo, že Fred Stokes Jr. zemřel před třemi lety ve věku 92 let. Nevadská republikánská strana tvrdí, že si je vědoma stovek dalších možných případů „mrtvého hlasování“.

"V Pensylvánii záznamy ukazují účast několika lidí narozených v 19. století. Zřejmě vstali ze svých hrobů, aby hlasovali. To vše se opravdu stalo,“ poznamenal redaktor Fox News. Celý víkend jsme to kontrolovali, pokračoval. Falešná tvrzení o podvodu mohou být stejně škodlivá jako samotný podvod. Musíme tedy být opatrní a zodpovědní. Pro nás všechny. Ale to, co jsme vám právě řekli, je pravda. A stále ne celá pravda. Před několika hodinami ve státě Georgia volební úředník připustil, že při kontrole seznamů voličů naleznou důkazy o nezákonném nebo opakovaném hlasování, poukázal Carlson

Gabriel Sterling, úředník: „Pokud jde o další otázku, tak s dovolením vám jasně odpovím. Zjistili jsme, že lidé skutečně hlasovali nelegálně. Tohle bude. Budou lidé, kteří hlasovali dvakrát. Podle pravidel registrace voličů v tomto státě budou lidé, kteří nebyli způsobilí volit. Toto bude stanoveno. Bude jich 10 353? Nepravděpodobné. Ale všechny volby - jak jsem řekl, zdá se každý den na tomto pódiu - jsou nedokonalé."

„Zjistíme, že lidé hlasovali nelegálně. Tohle bude". Toto je oficiální prohlášení v jednom z klíčových váhajících států ve volbách, jejichž hlasy se zpochybňují. A tomu samozřejmě můžete věřit, protože jsme již objevili fakta o nezákonném hlasování. Pamatujete si, že vám říkali, že nejde o volební podvod? Samozřejmě že jsou. Věděli, že to tak je, když nám řekli, že k podvodům nikdy nedojde. Protože jsou lháři. Víme to jistě,“ zdůraznil rozčíleně redaktor.

V této fázi se množství podvodů, které můžeme potvrdit, nejeví jako dostatečné ke změně výsledků voleb. Musíme být upřímní a říct vám to. Věci se samozřejmě stále mohou změnit.
Nejde však jen o změnu výsledků voleb. Ve skutečnosti jde o to, že k podpásovkám došlo. A to by nás mělo děsit. Pokud chcete, aby lidé věřili, že náš systém je skutečný, že náš systém stojí za to, například jít do armády a zemřít při jeho obraně, pak musíte přijít na to, co se stalo. Tak rychle a zodpovědně, jak je to možné. Nemělo by dojít k žádnému volebnímu podvodu, protože jinak nikdo nebude volbám věřit, a pak se vše rozpadne, uvedl Carlson.

Ale co naše média, naši profesionální sběratelé faktů, nechtějí dělat, je shromažďovat fakta. Místo toho požadují, abyste zmlkli a přijali Joe Bidena. Tečka. Toto je jejich verdikt a vy s ním musíte souhlasit. A pokud nesouhlasíte, ublíží vám. Jinými slovy, nikdo v této zemi nebude organizovat „odpor“ vůči Joe Bidenovi, o to se již postarají. Pamatujete si ty samolepky „Vzdorovat“? Ne, toto je výhradně pro Range Rover. Žádné pickupy! Zkuste to, kámo, a pochopíte,“ dodal ironicky Tucker Carlson.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42281
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 12 lis 2020, 16:35

https://echo24.cz/a/SijTi/biden-telefon ... spolupraci
Biden telefonoval se světovými lídry. Probírali boj proti pandemii a bezpečnostní spolupráci
Nově zvolený americký prezident Joe Biden telefonicky hovořil s politickými lídry Japonska, Koreje a Austrálie, kteří mu blahopřáli k vítězství ve volbách a mluvili o posílení vztahů. Informovala o tom dnes agentura Reuters. Premiéři a prezident s Bidenem probírali i boj proti pandemii covidu-19 a změnám klimatu a také bezpečnostní spolupráci.

Japonský premiér Jošihide Suga podle agentury Kjódó chce s Bidenem ještě před nástupem do Bílého domu navázat co nejužší vztahy a od nového prezidenta si slibuje podporu například v dlouhodobých sporech s Čínou. Suga řekl, že Biden se postavil na stranu Japonska ohledně sporného souostroví Senkaku ve Východočínském moři, na něž si k nelibosti Tokia dělá nárok i Peking.

S jihokorejským prezidentem Mun Če-inem Biden mluvil mimo jiné i o sousední KLDR a tamním arzenálu jaderných zbraní.

„Není větších spojenců a přátel než jsou Austrálie a Spojené státy,“ napsal po telefonátu s Bidenem na twitteru australský premiér Scott Morrison. Tomu kritikové v minulosti vyčítali údajně bezbřehou loajalitu k dosluhujícímu prezidentovi Donaldu Trumpovi, napsala agentura DPA.

Biden v posledních dnech na dálku jednal s mnoha světovými politiky včetně lídrů Německa, Británie, Francie či Irska.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42281
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 12 lis 2020, 16:45

https://echo24.cz/a/Sgw7e/rude-san-fran ... -novou-dan
Rudé San Francisco. Pokud manažer „bere moc“, zaplatí firma novou daň
V San Franciscu dvě třetiny voličů hlasovaly pro zavedení tzv. "daně z přeplacených manažerů". Lidé se tak vyjádřili v referendu, které se ve městě konalo souběžně s prezidentskými volbami. Podle vítězného návrhu budou firmy, jejichž nejlépe placený manažer bere více jak 100násobek mzdy "průměrného pracovníka", platit v San Francisku daň v rozmezí 0,1 - 2,4 %. Píše například server Arstecnica.

Vládnoucí demokraté návrh, pro který hlasovalo 65 % voličů, podporují a uvádí, že by daň do rozpočtu města mohla přinést 60 až 140 milionů dolarů. Menší podniky, které podle názoru překladatelů návrhu přeplácí své manažery, mají platit o 0,1 - 0,6 % ze svých příjmů více, než v současnosti. Firmy s příjmy nad 1 miliardu dolarů, více jak 1000 zaměstnanci celonárodně a kancelářemi v San Franciscu mají platit 0,4 - 2,4 % navíc. S tím, že výše daně je odstupňována dle výše poměru mezi mediánem mzdy "průměrného zaměstnance" a nejlépe placeného manažera ve firmě.

Právě poměr těchto dvou údajů je v reformě klíčový a demokraté na něm staví svou obhajobu s tím, že firmy, kterých se daň má týkat, se mohou dani vyhnout zvýšením mzdy zaměstnanců, či snížením mezd svého vedení. Vedení města uvádí, že daň by umožnila městu najmout navíc "stovky sestřiček, doktorů a pracovníků první pomoci".Podporovatelé výsledku referenda také upozorňují, že poměr mezd pracovníků a nejvyšších manažerů se v posledních desetiletích zvyšuje rapidním tempem. Uvádí statistiku Economic Policy Institute, dle které byl tento poměr v 350 největších firmách v minulém roce 350:1 a v roce 2018 293:1. Což jsou řádově jiné poměry oproti rokům 1989 (61:1) či 1965 (21:1).

Proti výsledku referenda vystupují San Franciské opoziční strany. Jak republikáni, tak libertariáni považují daň za nesmysl a pokusí se výsledek referenda v radě města zvrátit. Neúspěšný kandidát na starostu a republikán Richie Greenberg uvedl, že daň by vedla k "omezení či zastavení nabírání zaměstnanců na hůře placené pozice" a dále, že by v době bezprecedentního poklesu ekonomiky v dobách koronaviru pravděpodobně vedla k "poklesu zájmu nových firem o podnikání v San Franciscu."

Podobně se též vyjádřila Asociace daňových poplatníků, avšak je nutno podotknout, že podobná daň se, už od roku 2018, vybírá též v Portlandu, avšak pouze u veřejně obchodovaných společností. V San Franciscu by se od roku 2022 týkala i soukromých společností.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14402
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: USA

Příspěvek od martanus » 12 lis 2020, 19:45

S hlasovacími automaty Dominion je to zajímavější než jsem čekal

Předseda GOP v okrese Maricopa v Arizoně Rae Chorenky byl nucen rezignovat poté, co nepodepsal certifikát přesnosti pro hlasovací automaty vyrobené společností Dominion

https://www.zerohedge.com/political/mar ... g-machines


30.zaří Paměťové karty používané k programování hlasovacích automatů Philly byly ukradeny z volebního skladu
Notebook a několik paměťových karet použitých k programování hlasovacích automatů ve Filadelfii byly ukradeny z městského skladu ve East Falls, potvrdili ve středu úředníci, kteří se pustili do vyšetřování a zajištění toho, aby stroje nebyly ohroženy.
https://www.inquirer.com/politics/elect ... 00930.html
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42281
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 12 lis 2020, 23:03

http://www.novarepublika.cz/2020/11/gen ... ridil.html
Generální prokurátor USA nařídil kriminální vyšetřování podvodů při prezidentských volbách
Internetem opět koluje 20 let starý vtip o tom, jak africký stát Zimbabwe předběhl v demokracii USA. Zatímco v USA není ani 7 dní po volbách jasné kdo byl zvolen novým prezidentem, v Zimbabwe je to jasné už 7 měsíců před volbami. Nyní však legrace končí.

Po 60 správních žalobách, které proti falšování voleb podal k nejvyšším soudům států Pensylvánie, Michigan, Georgie, Nevada a Arizona tým právníků volební kampaně úřadujícího prezidenta Donalda Trumpa, se do vyšetřování vloží i policie.

US generální prokurátor William Barr podle agentury AP nařídil federálním prokurátorům v příslušných obvodech, aby spolu s policejními jednotkami provedli kriminální vyšetřování případů volebních podvodů.

Policisté a místní prokurátoři již před tím podle deníku Times zahájili trestní řízení v případech započítání hlasovacích lístků, které přišly poštou po dni voleb v Pensylvánii. V Nevadě již podle ruské televize RT policisté z vlastní iniciativy několik dní vyšetřují podvody se zneužitím volebních lístků občanů z nemocnic, kteří v den voleb nebyli schopni skutečně volit.

Krátce po oznámení zahájení plošného policejního vyšetřování volebních podvodů včera podle arizonského webu Telegraph sčítací úředníci hned 4 okresů oznámili nové výsledky. Při prvním počítání se prý "spletli", když nahlásili vítězství demokratického kandidáta Joe Bidena. Po přepočítání zveřejnili informaci, že v jejich okresech vyhrál republikán Donald Trump.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alexus
Samostatný redaktor
Příspěvky: 1271
Registrován: 04 bře 2017, 03:29

Re: USA

Příspěvek od Alexus » 13 lis 2020, 00:19

JEstli sem to správně přeložil...Tak v Pensylvanii změna nemají započítávat pozdě došlé hlasy...

Tzn. že by se v tom případě 20 volitelů mělo vrátit Trumpovi :
https://www.lifesitenews.com/news/break ... -403649953

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42281
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 13 lis 2020, 12:47

https://ac24.cz/-/trump-system-v-hlasov ... direct=%2F
Trump: Systém v hlasovacích automatech vymazal 2,7 milionů hlasů pro Trumpa!
Na Twitteru amerického prezidenta Donalda Trumpa se objevila následující zpráva: Systém Dominion použitý v hlasovacích automatech vymazal 2,7 milionů hlasů pro Trumpa!

Analýza dat nachází 221.000 pensylvánských hlasů přepnutých z prezidenta Donalda Trumpa na Joe Bidena.

Jak říká špičkový právník Lin Wood, média jsou „spolupachateli“ volebních podvodů.

Brzy nebude žádný objektivní a spravedlivě uvažující člověk schopen popřít rozsáhlé podvody spáchané v plánovaném, koordinovaném plánu, jak ukrást naše presidenství. CNN, ABC, NBC, CBS, Fox News, NY Times, Washington Post, Atlantic, Mother Jones, atd. jsou spolupachatelé. Všichni byli chyceni.
Soon, no objective, fair-minded person will be able to deny massive fraud perpetrated in planned, coordinated scheme to steal our Presidency.
CNN, ABC, NBC, CBS, Fox News, NY Times, Washington Post, Atlantic, Mother Jones, etc. are co-conspirators.
They have all been caught. https://t.co/GNSVCqdbOT
— Lin Wood (@LLinWood) November 11, 2020
“REPORT: DOMINION DELETED 2.7 MILLION TRUMP VOTES NATIONWIDE. DATA ANALYSIS FINDS 221,000 PENNSYLVANIA VOTES SWITCHED FROM PRESIDENT TRUMP TO BIDEN. 941,000 TRUMP VOTES DELETED. STATES USING DOMINION VOTING SYSTEMS SWITCHED 435,000 VOTES FROM TRUMP TO BIDEN.” @ChanelRion @OANN
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 12, 2020
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42281
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 13 lis 2020, 12:48

https://ac24.cz/-/panika-donal-trump-ve ... direct=%2F
Panika? Donald Trump vede v předběžných výsledcích voleb v Epoch Times
V předběžných aktualizovaných výsledcích deníku Epoch Times vede Donald Trump. Provedou seriózní přezkum též média mainstreamových médií?
EmlnzuWW8AETdRk.jpg
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42281
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 13 lis 2020, 12:52

https://ac24.cz/-/odhalena-globalni-sit ... direct=%2F
Odhalena globální síť pohlavního zneužívání dětí s vazbami na USA
Letošní tip ze Spojených států vedl k odhalení velké sítě pohlavního zneužívání dětí v Austrálii s vazbami na USA, Kanadu, Asii, Evropu a Nový Zéland.

Podle agentury The Associated Press australské úřady ve středu oznámily, že v New South Wates, Queenslandu a Západní Austrálii bylo v posledních měsících zatčeno 16 mužů na základě 828 obvinění ze sexuálního zneužívání dětí, výroby a distribuce materiálů týkajících se zneužívání dětí a bestiality.

Komisařka australské federální policie Justine Goughová uvedla, že mezi obviněnými jsou pečovatelka o dítě a trenér dětského fotbalu. Gough dodal, že vyšetřovatelé identifikovali celkem 46 obětí v Austrálii ve věku 16 měsíců a ne starším než 15 let.

„Žádné dítě by nemělo být vystaveno zneužívání a násilí od lidí, kterým věří, ať už je to člen rodiny, pracovník péče o děti nebo fotbalový trenér,“ řekl Gough podle agentury AP. „Je smutné a srdcervoucí, že to byl případ obětí.“

Celkem 18 „záležitostí“ bylo postoupeno do USA, kde byli zatčeni tři muži v souvislosti se zneužíváním dětí, poznamenala zpravodajská služba.

Vyšetřování vyplynulo z únorového tipu amerického Národního centra pro pohřešované a zneužívané děti, podle Goughové, které varovalo australskou policii, že jistý muž z Nového Jižního Walesu nahrává materiály o zneužívání dětí.

Po zatčení 30letého muže úřady údajně prohledaly jeho počítač, což odhalilo internetovou síť pro zneužívání dětí, ke které byl muž připojen.

Goughová řekla, že pedofilní kruh používal „běžný internet“, stejně jako temný web, aby se navzájem propojili a sdíleli materiály.

Zástupce Úřadu pro vyšetřování vnitřní bezpečnosti v Austrálii Adam Parks se odmítl ke třem zatčením ve Spojených státech vyjádřit.

Řekl však, že v zemi probíhá několik vyšetřování, a dodal, že gang zneužívání dětí je globální síť „s kořeny v Austrálii“.

Několik vyšetřování v posledních měsících odhalilo sítě obchodu s lidmi po celých Spojených státech.

V říjnu ohijský generální prokurátor Dave Yost (R) uvedl, že vyšetřování obchodování s lidmi, nazvané Operace Podzimní naděje, mělo za následek 179 zatčení a 109 zachráněných obětí. Toto úsilí zahrnovalo více než 50 donucovacích orgánů a dalších organizací v rámci mise, jejímž cílem bylo ukončit obchod se sexem po celém státě.

V srpnu vedla Ohijská operační záchranná síť k záchraně 25 dětí ve věku 13 až 18 let během pouhých tří týdnů od jejího spuštění, jak uvedl úřad U.S. Marshals.

Tentýž měsíc bylo při operaci Nezapomenuto v Georgii nalezeno 39 dětí ve věku od 3 do 17 let, přičemž devět lidí bylo v té době zatčeno.
Epstein a jeho spolupracovník síce "zomreli vo vyšetrovacej väzbe", ale všetko sa upratať pod koberec nedá
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

homer
Sponzor fóra
Příspěvky: 9851
Registrován: 07 úno 2017, 21:47

Re: USA

Příspěvek od homer » 13 lis 2020, 18:59

Střílení rabujících zločinců. Floridský guvernér chce umožnit občanům bránit obchody
Floridský guvernér Ron DeSantis hodlá výrazně přitvrdit proti rabujícím davům. Občanům by rád umožnil, aby mohli obchody bránit i za použití střelné zbraně. DeSantis rovněž navrhuje, aby se na blokování dopravy během demonstrací pohlíželo jako na zločin třetího stupně, a pro řidiče, kteří by na blokované silnici někoho omylem srazili nebo zabili, požaduje imunitu. Kontroverzní návrh zákona vyvolal bouřlivé reakce.
DeSantisův návrh zákona má rozšířit seznam násilných zločinů podle floridského zákona o sebeobraně o kriminální činnosti způsobující „přerušení nebo narušení“ podnikatelské činnosti, uvádí web Miami Herald. To by občanům umožnilo užití síly proti rabujícím jedincům. Návrh takovou situaci definuje jako vloupání v okruhu 150 metrů od „násilného nebo pořádek narušujícího shromáždění“.
To ale není vše z kontroverzního návrhu floridského guvernéra. DeSantis také chce, aby blokování dopravy během protestů bylo považováno za zločin třetího stupně, což se podle floridských zákonů rovná například krádeži auta. Za takový prohřešek pak hrozí až pětileté vězení a pokuta do 5 000 dolarů (přes 112 000 korun). Řidiči, kteří by nechtěně srazili demonstranta blokujícího silnici, by pak podle DeSantise neměli být stíháni. Přísnější tresty požaduje guvernér i pro ty, kteří se jen zúčastní násilných protestů.
https://cnn.iprima.cz/strileni-rabujici ... i6GkK6UF9g

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42281
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 14 lis 2020, 11:43

"naši skurvysyni"
https://ac24.cz/-/komentar-proc-usa-vyr ... direct=%2F
Komentář: Proč USA vyřadily organizaci ujgurských džihádistů ze seznamu teroristů
USA, jak známo, bedlivě sledují počítání teroristických organizací celého světa, a to zvláště od vyhlášení celosvětového tažení proti terorismu po zničení Dvojčat 11.9.2001.

Pečlivě tedy vedou a pravidelně aktualizují svůj seznam teroristických organizací. Jakmile se nová teroristická organizace někde objeví, hned ji na seznam připíší. Občas ale dojde i k opačnému jevu, některou organizaci z tohoto seznamu vyškrtnou. Zlí jazykové o USA pak obvykle tvrdí, že tomu není proto, že by se taková organizace polepšila a změnila se na hodnou neziskovku, nýbrž proto, že cíle, proti kterým vedou svůj džihád, se znelíbily stratégům zahraniční politiky USA. Někteří je dokonce obviňují, že se dost často stává, že takovou ze seznamu teroristů vyřazenou organizaci pak USA ať už přímo nebo nepřímo podporují, jako to bylo se salafistickými teroristy bojujícími proti Íránu nebo džihádistickými válečníky v Libyi, kteří, když bylo zapotřebí svrhnout Kaddáfího, tak náhle ze seznamu teroristů zmizeli, a začali být vnímáni jako hrdinní osvoboditelé od zlého diktátora, a ani zavraždění amerického velvyslance v Libyi rukama džihádistů s tímto postojem tehdejší administrativy nositele Nobelovy ceny za mír Baracka Obamy moc nehnulo.

Teď k takovémuto vyškrtnutí došlo u organizace Ujgurů, o čemž píše AFP v článku nazvaném, „USA odstraňují skupinu, na níž útočí Čína, ze seznamu teroristů,“ píše:

Spojené státy v pátek sdělily, že ze svého seznamu teroristických skupiny vyřadily stínovou frakci, kterou pravidelně obviňuje Čína, aby tím ospravedlnila kruté razie, které vede v oblasti Xinjiang převážně obývané muslimy.

Ministr zahraničí Mike Pompeo v oznámení do Federálního registru, který publikuje nové zákony a vyhlášky USA, uvedl, že došlo k odvolání určení Islámského hnutí východního Turkestánu (Etim) jako „teroristické organizace.“

Článek AFP zná prý i důvod tohoto odvolání:

„Etim byla ze seznamu odstraněna, protože po více než desetiletí neexistují věrohodné doklady o tom, že Etim nadále existuje,“ řekl mluvčí ministerstva zahraničí.

Ovšem např. stejným ministerstvem financovaný Hlas Ameriky v roce 2018 tvrdil, že Etim není hrozbou jen pro Čínu, ale i pro svět.

V jejich článku z roku 2018 s názvem, „Ujgurští džihádisté v Sýrii by mohli představovat hrozbu,“ se projevují obavy:

Analytici varují, že džihádistická skupina Turkestánská islamistická strana (TIP) v severozápadní Sýrii by mohla představovat hrozbu pro syrskou výbušnou provincii Idlib, kde pokračuje úsilí udržet křehké příměří mezi silami syrského režimu a různými skupinami rebelů dojednané Tureckem a Ruskem.

Kvůli ujgurským teroristickým organizacím působícím v Sýrii byla dokonce navázána mezi Sýrií a Čínou určitá vojenská spolupráce.

Ministerstvo zahraničí USA začalo být tedy okamžitě obviňováno, že ze svých seznamů vyřazuje dobře známou a neustále vysoce aktivní teroristickou organizaci, což má být prý jak zlomyslný politický útok na Čínu, ale také to má v rámci zhoršujících se vztahů s Čínou poskytnout volnou ruku k tomu, aby USA této organizaci a spolkům s ní spojeným poskytly podporu.

Po více než 20 let ETIM stražila bomby do autobusů, střílela lidi ze zálohy, pořádala sebevražedné bombové atentáty, hromadné útoky dýkařů a jiné formy terorismu. Celou tu dobu je na seznamu teroristických organizací Rady bezpečnosti OSN a na tomto seznamu je až dosud.

Oficiální webová stránka Rady bezpečnosti OSN této organizaci věnuje pasáž „Islamisitické hnutí východního Turkestánu“ obsahující následná obvinění:

Islámské hnutí východního Turkestánu bylo na seznam uvedeno 11. září 2002 podle paragrafů 1 a 2 rezoluce 1390 (2002), jelikož je spojováno s Al-Káidou, Usámou bin Ládinem nebo s Talibanem, že se „účastnilo“ při financování, plánování, zařizování, příprav nebo páchání činů nebo aktivit prováděných Al-Káidou nebo v součinnosti s ní, pod jejím jménem nebo v jejím zastoupení či na její podporu a i jinak podporovali činy či aktivity Al-Káidy.

Takovýto postup vůči džihádistické organizaci není nijak nový. Obvykle se vyskytuje, když je třeba džihádisty vedené války využít proti nežádoucím režimům, takže do očí bijící příklady takového počínání se vyskytovaly v poslední době např. v Libyi a Sýrii. Teroristická organizace Libyjská islamistická bojová skupina (LIFG) byla také odstraněna z amerických seznamů teroristů, ač v té době třeba tato uvedená skupina páchala ozbrojené násilí.

V roce 2015, byla LIFG – významná vojenská síla pomáhající udržet naživu tu tzv. „mezinárodně uznanou libyjskou vládu“ v Tripolisu - přeřazena ze seznamu teroristů na seznam osvobozeneckých bojovníků jak USA, tak Velkou Británií.

Protože LIFG se ve svém terorismu neomezuje jen na Libyi, tak toto rozhodnutí Británii poněkud vybuchuje do tváře.

Guardian ve svém článku, „Podezřelý z teroristického útoku v Reading do Británie přišel jako uprchlík z Libyjské občanské války,“ kde se uvádělo:

Abediho – 22 -, jehož rodiče v roce 1994 uprchli z Libye, nepřímo k bombovému útoku v Manchesteru vedla intervence (do Libye) v roce 2011, kdy se do země po pádu Kaddáfího vrátil, aby se pak během pokračujících bojů v Libyi zase vrátil do Británie. Abedi i jeho rodina si vytvořili vztahy s Libyjskou islamistickou bojovou skupinou, tj. skupinou islamistů, kteří pomáhali svrhnout Kaddáfího.

USA a ti, co to udělali stejně, tuto teroristickou organizaci ze seznamu teroristů ale vyškrtly, neboť tvrdí, že hrozby od těchto skupin jsou podružné. Zlí jazykové o nich však tvrdí, že USA a jejich spojenci je jen prostě potřebují k dalšímu šíření násilí, a tak se jim hodí možnost je nějak podporovat.

Francie, Británie a USA v roce 2011 LIFG úspěšně využily ke svržení libyjské vlády a k dalším neblahým účelům. Dá se tedy čekat, že Islámské hnutí východního Turkestánu z tohoto seznamu odstraňují z obdobných důvodů.

A ETIM prý zájmům USA slouží velice dobře, a to nejen proti Číně. Ujgurové se mezi silami podporovanými USA ve válce v Sýrii vyznamenávali. Ujgurové se ale mají na svědomí i řadu činů v Thajsku, které se v poslední době potýká s muslimským odbojem, zejména v jedné své části, kde se muslimové pokouší o separatismus. A tak bombový útok na chrám Erawan Shrine ve středu Bangkoku roku 2015 se prý neobešel bez spolupráce s ETIM.
Ovšem hlavně se hodí k vyvolávání rozvratu, separatismu atp. v Číně samotné. Proč by osvědčené nejlepší praktiky ze Sýrie a Libye neměly být účinné i v Číně? A když té „hodné neziskovce ETIM“ budou Číňané ubližovat, dá se to ještě navíc krásně využít, aby se tím světu dokázalo, že Čína utlačuje lidská práva těchto dobrých lidí, kteří na žádném seznamu teroristů nejsou. Vždyť se stačí jen podívat do washingtonského seznamu teroristů, abyste si to ověřili.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42281
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 14 lis 2020, 11:53

https://ac24.cz/-/trumpuv-tym-zaznamena ... direct=%2F
Trumpův tým zaznamenal první soudní vítězství. Pennsylvánský soud rozhodl, že hlasovací lístky, které přišly po termínu se nezapočítají
Trumpov tím zaznamenal prvé súdne víťazstvo. Pensylvánsky súd vo štvrtok rozhodol a nariadil, aby štát Pennsylvania nerátal hlasovacie lístky, kde je nutné overiť totožnosť voliča a neudialo sa tak do 9. novembra, uvádza Fox News. (Foto: Wikimedia)

Podľa štátnych zákonov majú voliči do šiestich dní po voľbách napraviť problémy spojené s identifikáciou totožnosti. Po tom, čo najvyšší súd v Pensylvánii rozhodol, že volebné lístky zaslané poštou je možné prijať tri dni po voľbách, predložila ministerka financií v Pensylvánii Kathy Boockvarová usmernenie, podľa ktorého je možné predložiť doklad totožnosti až do 12. novembra, čo je šesť dní od prijatia hlasovacieho lístka. Toto usmernenie vydala dva dni pred voľbami.

„Súd dospel k záveru, že odporkyňa Kathy Boockvarová ako úradníčka sekretariátu Commonwealthu nemala štatutárne oprávnenie vydávať pokyny pre volebné okrsky, pokiaľ cieľom týchto pokynov bolo zmeniť konečný termín na overenie dokladu totožnosti“, uviedla sudkyňa Mary Hannah Leavittová v súdnom príkaze.

To bolo v súlade s argumentom Trumpovho tímu, podľa ktorého v zákone štátu neexistuje žiadny dôvod na predĺženie termínu identifikácie a že Boockvarová nemala právomoc ho jednostranne zmeniť.

Súd predtým nariadil, aby boli všetky hlasovacie lístky, pri ktorých voliči predložili dôkaz totožnosti medzi 10. a 12. novembrom, oddelené, kým nebude vydaný rozsudok určujúci, čo sa s nimi má robiť.

Leavittová vo štvrtok rozhodla, že tieto hlasovacie lístky sa nezapočítavajú.

Toto je jedna z niekoľkých právnych výziev, ktoré Trumpov tím podal v Pennsylvánii. V piatok je naplánované vypočutie týkajúce sa tisícov hlasovacích lístkov, o ktorých tvrdia, že boli nesprávne spočítané kvôli chýbajúcim požadovaným údajom.

Tím navyše čaká na akciu Najvyššieho súdu, ktorá sa týka toho, či súd v Pensylvánii konal správne, keď poskytol trojdňové predĺženie pre prijímanie volebných lístkov poštou.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42281
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 14 lis 2020, 11:55

https://ac24.cz/-/trump-oznamil-vitezst ... direct=%2F
Trump oznámil vítězství v Pensylvánii
Úřadující americký prezident Donald Trump prohlásil, že vyhrává volby v Pensylvánii, protože jeho stoupencům tam nebylo dovoleno nahlédnout do podstatné části volebních lístků.

„Nebyl přístup ke sledování 700 000 hlasovacích lístků ve Filadelfii a Pittsburghu, což znamená, že podle naší velké ústavy vyhráváme stát Pensylvánii,“ napsal na Twitteru.

Podle údajů televizního kanálu Fox News v Pensylvánii po zpracování 99 procent protokolů vítězí demokratický kandidát Joe Biden se 49,9 procenty hlasů oproti Trumpovým 49 procentům.

Včera odvolací soud v Pensylvánii zamítl žalobu Republikánské strany, která požadovala zneplatnění téměř 10 tisíc hlasovacích lístků, které dorazily poštou se zpožděním. Přitom jiný soud vyhověl další Trumpově žalobě, a to o nezákonnosti započítání hlasovacích lístků zaslaných poštou, pokud voliči nemohli potvrdit svou totožnost.

Americké prezidentské volby se konaly 3. listopadu, ale vítěz dosud nebyl oficiálně oznámen. V některých státech dosud probíhá sčítání hlasů. Americká média nicméně přisuzují vítězství Joe Bidenovi, který podle Fox News získává 290 volitelských hlasů, zatímco Trump pouze 232.

Samotný Biden již ohlásil vítězství ve volbách. Gratulovali mu nejvyšší představitelé mnoha států.

Trump však tvrdí, že volby ještě zdaleka neskončily, a je připraven hájit své vítězství u soudu. Připustil však, že v Bílém domě nemusí zůstat na druhé funkční období.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Odpovědět