USA

Odpovědět
Rado Info
Senior redaktor
Příspěvky: 4682
Registrován: 08 úno 2017, 15:48

Re: USA

Příspěvek od Rado Info » 02 lis 2020, 17:34

Soud zablokoval restrikce na čínskou aplikaci TikTok v USA
Americký soud na konci minulého týdne zablokoval nařízení administrativy prezidenta Donalda Trumpa, které mělo od 12. listopadu zavést restrikce na čínskou aplikaci pro sdílení krátkých videí TikTok.
https://www.novinky.cz/internet-a-pc/so ... .seznam.cz

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16227
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: USA

Příspěvek od petrp » 02 lis 2020, 21:15

P.C.Roberts: Amerika je kráčejícím mrtvým mužem, protože mladým lidem ukradla mozek
V USA máte právo volit po dosažení věku 18 let a od stejného věku podléháte též branné povinnosti a můžete si užívat i sexu. Takže v 18 letech můžete ovlivňovat řízení země, zabíjet i umírat v boji, ale jste považován za ne dost zodpovědného na to, abyste popíjel alkohol, či si koupil pistoli od zákonem schváleného prodejce. K tomu všemu máte zákonný souhlas až po dovršení 21 let.

V 18 letech můžete být, jsa ozbrojen až po zuby, poslán do války, ale nemůžete si koupit pistoli v obchodě, který má na prodej tohoto zboží povolení. A ať jste muž či žena, můžete ve stejném běku ovlivňovat to, jak se nám vládne, ale nemůžete si u baru v restauraci koupit drink. Co ví osmnáctiletý/tá o politice, životu a vůbec o čemkoli? S výjimkou velmi vzácných případů vůbec nic.

https://megazpravy.cz/p-c-roberts-ameri ... dla-mozek/
Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42267
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 03 lis 2020, 14:25

https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zprav ... -kongresu/
Pelosiová: Prezident USA může být zvolen rozhodnutím Kongresu
Předsedkyně Sněmovny reprezentantů Nancy Pelosiová v rozhovoru pro NPR uvedla, že Kongres je připraven na situaci, kdy budou právě zákonodárci muset určit vítěze prezidentských voleb.

„Chápeme, jaký je zákon a dominantní role Kongresu, zejména Sněmovny reprezentantů, pokud jde o sčítání hlasů," řekla Nancy Pelosiová, členka Demokratické strany.

Zdůraznila plnou připravenost dolní komory Kongresu ovládané demokraty převzít funkci jmenování hlavy státu, pokud se „něco pokazí“.

„Jsme připraveni už dlouhou dobu, protože vidíme nezodpovědnost prezidenta, jeho neúctu k ústavě, k naší demokracii, k čestnosti našich voleb. Takže jsme připraveni, “ pokračovala Pelosiová.

Poté transparentně naznačila, jaký výsledek voleb by demokraté v Kongresu považovali za spravedlivý. Doufá, že jasné vítězství demokratického kandidáta Joea Bidena „rozptýlí jakékoli náznaky“, že 20. ledna nebude moci nastoupit do úřadu.

Připomeňme, že aby byl kandidát zvolen prezidentem Spojených států nebo viceprezidentem, musí získat podporu nadpoloviční většiny voličů.

Pokud žádný z kandidátů nezíská takovou většinu, přechází podle XII dodatku k ústavě USA právo volit hlavu státu na Sněmovnu reprezentantů.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42267
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 03 lis 2020, 14:30

https://echo24.cz/a/SYAV9/trump-varoval ... evek-skryl
Trump varoval před volebními podvody, Twitter jeho příspěvek skryl
Americký prezident Donald Trump v závěru hektické kampaně opakoval svá slova o hrozících volebních podvodech spojených se započítáváním hlasů, které dorazí po úterním volebním dni. Sociální sítě Facebook a Twitter proti jeho příspěvkům v tomto duchu přijaly opatření, přičemž druhá platforma zvolila tvrdší postup a prezidentovo vyjádření skryla za štítek s upozorněním. Podle Twitteru může být prezidentův příspěvek ohledně korespondenčního hlasování zavádějící. Nejde ho navíc ani sdílet či na něj odpovědět.

Trump nejdříve na shromáždění ve Scrantonu, rodišti svého demokratického vyzyvatele Joea Bidena, zdůraznil důležitost hlasování v zámožné severovýchodní části státu Pensylvánie. Varoval při tom, že při sčítání hlasů v tomto klíčovém státu „může dojít k podvádění, jaké jste ještě nikdy neviděli“.

Biden se mezitím podle agentury AP soustředil hlavně na snahu zvýšit volební účast mezi černošskou populací. Bývalý viceprezident na mítinku v Pittsburgu ve stejném klíčovém státě tvrdil, že Trump věří, že by měli volit pouze bohatí, a zdůraznil, jak mnoho obětí si koronavirová pandemie vyžádala v černošských komunitách. „Prvním krokem k poražení pandemie je porážka Donalda Trumpa,“ prohlásil. „Je čas povstat a vzít si zpět naši demokracii,“ apeloval Biden.

Trump poté znovu zopakoval na sociálních sítích varování před volebními podvody. „Rozhodnutí nejvyššího soudu o hlasování v Pensylvánii je velmi nebezpečné. Umožní hojné a nekontrolovatelné podvádění a podkope celý náš systém zákonů. Rovněž vyvolá násilí v ulicích. Něco se musí udělat!“ uvedl prezident v příspěvcích stejného znění na twitteru a facebooku.
The Supreme Court decision on voting in Pennsylvania is a VERY dangerous one. It will allow rampant and unchecked cheating and will undermine our entire systems of laws. It will also induce violence in the streets. Something must be done!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 3, 2020
Nejvyšší soud USA minulý týden povolil prodloužené lhůty pro přijímání hlasovacích lístků odeslaných poštou v Pensylvánii a Severní Karolíně, připomněla agentura Reuters. Oba americké státy patří k těm, které jsou pokládány za klíčové, protože právě v nich se podle pozorovatelů bude rozhodovat o vyústění souboje o příštího šéfa Bílého domu.

Trump před volbami zpochybňuje přesnost výsledků, mimo jiné kritikou korespondenčního hlasování. Také uvádí, že výsledek prezidentské volby by měl být jasný do středečního rána, a zpochybňuje legitimitu sčítání hlasů v dalších dnech.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42267
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 03 lis 2020, 14:40

https://echo24.cz/a/SpaAj/obchody-v-ame ... po-volbach
Obchody v Americe se schovávají za barikády, bojí se výtržnictví po volbách
Amerika se připravuje na to, kdo na příští čtyři roky stane v jejím čele: dosavadní republikánský prezident Donald Trump nebo jeho soupeř, demokrat Joe Biden. Například obchodníci ale pociťují vyhrocené nálady ve společnosti a preventivně zatloukají výlohy svých obchodů po celé zemi. Informuje o tom agentura AP.

Takto se majitelé obchodů připravují například ve hlavním městě Washingtonu či v New Yorku. „Musíme být připraveni,“ uvedl pro AP pracovník obchodu s alkoholem Ali Khan. Obchod byl vykraden už během nepokojů v červnu, kdy si pachatelé odnesli zboží za tisíce dolarů. „Rozmlátili okna a prostě si všechno odnesli,“ popsal červnové události.

Obchody tak z obav před podobnými incidenty zatahují mříže a dokonce připevňují na výlohy překližkové barikády, i přesto, že nadále zůstávají v provozu.
Our neighbor, Blick is boarding up their storefronts today !! pic.twitter.com/f4mfK4IWIs
— Set Shop NYC (@SetShopNYC) October 28, 2020
Shops along Melrose Ave have or are boarding up in anticipation of any unrest as a result of the election. Most shops I walked by were closed. #Election2020 #SoCal @KNX1070 pic.twitter.com/oRsKHTFREL
— Brian Douglas (@BrianDouglasKNX) November 2, 2020
(2/2) This is not just 1 or 2 shops. One contracter said he’s boarding up 6 businesses tonight. He says due to demand in the area, price of plywood is way up. We’ll have more on preparations on @fox5dc at 10/11 pic.twitter.com/g5UR3OR6KI
— Lindsay Watts (@LindsayAWatts) November 1, 2020
Na výsledek voleb se připravuje také newyorkská policie. „Chceme si dát dobrý pozor, abychom nenasadili příliš policistů, protože by to mohlo vyslat špatný signál, ale ani jich nenasadili málo,“ uvedl zástupce oddělení John Miller. Starosta města Bill de Blasio již dříve řekl, že se město připravuje na „spousty protestů, dlouhých protestů a na střety skupin s odlišnými názory“. Jakékoli násilnosti jsou připraveni okamžitě potlačit, řekl.

Podobná opatření se chystají také u sídla prezidenta nebo ministerstva financí. Úřady sdělily televizní stanici NBC, že kolem Bílého domu vyroste dočasně „nepřelezitelný“ plot, a to s cílem zajistit před vyhlášením výsledků voleb zvýšenou bezpečnost.
JUST IN: White House Building ‘Non-Scalable‘ Fence, Increasing Security Ahead of Election.
Right now in downtown Washington DC, workers board up dozens of businesses. @nbcwashington #ElectionEve #Election2020 pic.twitter.com/22OmzEphB9
— Shomari Stone (@shomaristone) November 3, 2020
Kolem budovy ministerstva financí ve Washingtonu rovněž dělníci v noci na dnešek vztyčili ploty a betonové bariéry.
NOW: fencing & concrete barriers going up around Treasury Building. @fox5dc pic.twitter.com/0271pv6yir
— Lindsay Watts (@LindsayAWatts) November 3, 2020
V úterý začal ve Spojených státech poslední den hlasování v letošních mimořádných volbách, po němž přijde dlouhá a nevyzpytatelná volební noc. Ve hře je nejen prezidentský post, který obhajuje republikán Donald Trump, ale i kontrola nad oběma komorami Kongresu a mnohé funkce na lokální úrovni. Podle průzkumů a volebních modelů má větší šance na ovládnutí Washingtonu Demokratická strana v čele s prezidentským kandidátem Joem Bidenem.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16227
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: USA

Příspěvek od petrp » 03 lis 2020, 19:15


Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
puma
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 21807
Registrován: 17 zář 2017, 12:49

Re: USA

Příspěvek od puma » 03 lis 2020, 21:36

Nechť tě provází Síla! Není nevědomosti, pouze poznání.

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14391
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: USA

Příspěvek od martanus » 04 lis 2020, 08:51

Volby v USA, průběžné výsledky

https://edition.cnn.com/election/2020/r ... tional_map


Biden v den voleb zažil trapas, na setkání s voliči si spletl vnučku s mrtvým synem
Ani v den voleb se americký prezidentský kandidát Joe Biden nevyhnul jednomu ze svých pověstných přeřeknutí. Na setkání s voliči ve Filadelfii si spletl svou vnučku se synem Beauem, který je ale už pět let po smrti. A nedařilo se mu ani, když se omyl snažil napravit.
Zdroj: https://www.lidovky.cz/svet/biden-v-de ... anici_liev
Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Rado Info
Senior redaktor
Příspěvky: 4682
Registrován: 08 úno 2017, 15:48

Re: USA

Příspěvek od Rado Info » 04 lis 2020, 09:53

Volby v New Yorku. Obchody se připravují na rabování a protesty.

Walnut Creek

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42267
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 04 lis 2020, 10:40

https://echo24.cz/a/SKtT3/dlouhe-fronty ... elky-zajem
Dlouhé fronty, roušky, ale i mráz. O volby v USA je velký zájem
Americká noc, na kterou lidé po celém světě čekali. Právě nadcházejících několik hodin rozhodne o tom, kdo bude novým prezidentem Spojených států amerických v nadcházejících čtyřech letech. Hlasování provází velký zájem, roušky a v některých oblastech také chladné počasí. V několika státech počet předčasně odevzdaných hlasů překonal celkový součet z voleb roku 2016 a někteří experti proto letos předpovídají rekordní volební účast.

K silné mobilizaci voličů pravděpodobně přispěly dramatické události z posledních měsíců a vyhrocená prezidentská kampaň, v níž oba hlavní aktéři avizovali, že v sázce jsou základní principy USA. Podle deníku The New York Times byla kampaň 2020 „všechno, jen ne normální“.

Velký zájem hlásí volební komise i v pensylvánském Kennettu. Právě o Pensylvánii se hovoří jako o důležitém státě s ohledem na sčítání hlasů. Na rozdíl od velkých pensylvánských měst jako Filadelfie a Pittsburgh, která jsou téměř bez výjimky demokratická, tu byla na první pohled znát politická roztříštěnost. Město Kennett koneckonců spadá pod okres Chester, který v několika posledních volbách zaznamenal velmi těsné výsledky.

Kolem kostela byly na trávníku zapíchané cedule podporující jak stávajícího republikánského prezidenta Donalda Trumpa, tak demokratického kandidáta Joea Bidena. Lidé mrznoucí v řadě pak byli o dost méně ochotní sdílet své politické názory. Například Mary se odmítla bavit o možném výsledku voleb: „Na tuhle otázku vám odpovídat nebudu. V téhle frontě budu stát ještě 45 minut a nemám tušení, kdo koho volí. Doufejme, že vyhraje ten pravý.“

O politické rozdělenosti státu mluvil i Beven: „Pensylvánie bude mít určitě zásadní roli. Předvolební průzkumy sice dávají větší šanci demokratům, ale uvidíme, co se stane. Tam, kde já žiji, je více registrovaných demokratů, ale je patrné odhodlání na obou stranách.“

Letošní volba je velmi ojedinělá i kvůli dopadům pandemie covidu-19. Ta ovlivnila nejen prezidentskou kampaň, ale i samotnou podobu hlasování. Přes 95 milionů Američanů odvolilo předčasně, i tak byl ale v prvních několika hodinách po otevření volebních místností zájem obrovský. „Normálně je fronta tak o polovinu kratší, ale dnes lidé čekají asi 1,5 hodiny, než se dostanou k urnám,“ řekl Fred, jeden ze členů volební komise.

Hlasovat ve volební den, který ve Spojených státech tradičně připadá na úterý po prvním listopadovém pondělku, se rozhodli jak mladí voliči, tak starší občané. Mezi nimi i 86letá Jeanne. „Vždycky jsem volila ve volební den. A nemám jediný důvod, proč bych měla jít volit předčasně,“ svěřila se. Přála by si, aby právě svým hlasem pomohla republikánům k vítězství v Pensylvánii. „V nejdivočejších snech doufám, že v tomto okrese vyhrají. V mém městě je ale více demokratů, tak nezbývá než věřit,“ řekla.

Trumpová volila na Floridě bez manžela. „Chtěla jsem hlasovat v den voleb,“ řekla
První dáma Spojených států Melania Trumpová dnes volila v Palm Beach na Floridě, nedaleko letoviska Mar-a-Lago, které vlastní její manžel, prezident Donald Trump. Na dotaz, proč nevolila společně se svým chotěm minulý týden Melania s úsměvem odpověděla: „Je den voleb, takže jsem chtěla přijít hlasovat dnes.“ Podle agentury AP byla jediná, kdo při vstupu do budovy rekreačního střediska Mortona a Barbary Mandelových, kde se nachází volební místnost, neměla roušku. Zda si ji nasadila přímo ve volební místnosti podle AP není jasné.
First lady Melania Trump votes in Palm Beach, Florida, saying she wanted to cast her ballot on Election Day. https://t.co/NvzQCkhxlA pic.twitter.com/FZfgZZoXyz
— World News Tonight (@ABCWorldNews) November 3, 2020
Sám prezident Trump již dříve využil na Floridě možnosti předčasného hlasování a před kamerami poté řekl: „Hlasoval jsem pro chlápka jménem Trump.“

Podle informací televize CNN k úternímu ránu hlasovalo v předstihu na Floridě více než devět milionů voličů, což je asi 95 procent z volební účasti v tomto státě před čtyřmi lety.

Vítězit je snadné, prohrávat nikoli, řekl Trump svému štábu
Donald Trump v úterý navštívil středisko svého volebního štábu ve Arlingtonu ve Virginii, nedaleko Washingtonu, aby poděkoval zaměstnancům za jejich práci v průběhu kampaně. Na místě prezident vyjádřil naději, že zvítězí, a připustil, že prohru by nenesl lehce, napsala agentura AP. Zároveň Trump podle CNN naznačil, že nemá připravený projev pro případ, že prohraje.

„Myslím, že nás čeká skvělý večer, ale je to politika a jsou to volby a nikdy nevíte,“ uvedl Trump. Řekl, že si jeho kampaň vede dobře na Floridě, v Arizoně či v Texasu, ale poukázal také na důležitost Pensylvánie. Tam má podle průzkumů Biden před Trumpem náskok bezmála pět procentních bodů.Jeden z novinářů se Trumpa zeptal, zda má připravenou řeč pro případ, že prohraje. „Ne, nepřemýšlím teď o projevu, v němž bych přiznal porážku nebo přijal vítězství,“ odpověděl prezident. „Vítězit je snadné. Prohrávat nikdy není jednoduché. Pro mě tedy ne,“ řekl Trump.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42267
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 04 lis 2020, 13:06

https://echo24.cz/a/ShjSL/uprimne-uz-js ... siho-soudu
Upřímně, už jsme vyhráli, oznámil Trump. Podvodné sčítání hlasů chce napadnout u nejvyššího soudu
Podle amerického prezidenta Donalda Trumpa jsou volby nyní už rozhodnuté. „Chceme vyhrát, a upřímně řečeno, už jsme vyhráli,“ uvedl Trump ve svém projevu. Hovořil také o bezprecendentním počtu lidí, kteří hlasovali, a pro republikány úspěšných výsledcích například v Texasu nebo v Ohiu. Vývoj označil za fenomenální. K výsledkům v Pensylvánii uvedl, že už je nemožné, aby zde demokraté dohnali republikány. Trump také označil probíhající sčítání hlasů za „podvod na našem národu“.

„Chtěl bych poděkovat velké americké rodině, jsme připraveni na velkou oslavu,“ dodal a výsledky označil za fenomenální. Vítězství oznámil i ve státech, které ještě nejsou sečtené, jako v Severní Karolíně nebo v Georgii.

„Je téměř nemožné nás dohnat,“ uvedl Trump k výsledkům z Pensylvánie, kde podle svých slov zatím výrazně vede. Je to jeden z klíčových států, kde ještě není rozhodnuto. Joe Biden doufá, že vyhraje díky korespondenčním hlasům. Uvedl také, že si je jistý, že už vyhrál, volby jsou již dle něj rozhodnuté.

Aniž předložil důkazy, hovořil Trump o způsobu sčítání hlasů a jeho zdržení jako o podvodu na americkém lidu a avizoval, že se obrátí na americký nejvyšší soud. „Je smutné, že se značná část lidí snaží zpronevěřit hlasování. Půjdeme k nejvyššímu soudu USA. Chceme, aby veškeré hlasování skončilo. Toto je podvod pro americkou veřejnost,“ řekl prezident v Bílém domě.

Podle agentury AP už si Trump i jeho demokratický protivník Joe Biden zajistili něco přes 200 hlasů takzvaných volitelů, které o výsledku rozhodují. Od magické hranice 270 volitelů však oba kandidáty stále dělilo několik desítek. Vítěz stále nebyl ohlášen v řadě klíčových států včetně Pensylvánie, Michiganu nebo Severní Karolíny.
Vyhrajeme, věří Biden

Již dříve s projevem vystoupil také Joe Biden. Projev trval přibližně tři minuty a vyzval své voliče aby byli trpěliví. Uzavřel ho zvoláním „vyhrajeme.“ Biden vyzval své stoupence k trpělivosti, než se spočítají hlasy. Uvedl, že to nemusí být dnes.“Věděli jsme, že to bude na dlouho, zároveň však uvedl, že demokraté „se cítí dobře“ a jsou „na cestě k výhře.“ Zmínil také své úspěchy v důležité Pensilvánii.

Trump nedlouho poté na Twitteru uvedl, že se jedná o jeho „velké vítězství.“ V dalším tweetu obvinil demokraty, že se snaží ukrást volby.

„Obrovsky se nám daří, ale oni se nám snaží ukrást volby. Nikdy jim to nedovolíme. Nelze hlasovat poté, co se uzavřou volební místnosti,“ napsal Trump. Sociální síť vzápětí k jeho tweetu připojila poznámku, že jeho část nebo celý příspěvek může uvádět zavádějící informace o volebním procesu.

Trump během předvolební kampaně opakovaně kritizoval korespondenční hlasování. Očekává se, že tyto hlasy posílali především Bidenovi příznivci. Podle šéfa Bílého domu není vhodné, aby se tyto hlasy sčítaly dlouho po skončení voleb. Biden naopak před svými příznivci zdůraznil, že je nutné spočítat každý odevzdaný hlas. „Nebude konec, dokud všechno nebude spočítané,“ uvedl.

Souboj mezi ním a Trumpem je velmi těsný a není jasné, kdy bude definitivní výsledek. Trump nicméně na twitteru uvedl, že čeká velké vítězství a že také pronese projev.
+ timeline v článku
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Uživatelský avatar
petrp
Šéfredaktor
Příspěvky: 16227
Registrován: 31 led 2017, 18:04

Re: USA

Příspěvek od petrp » 04 lis 2020, 18:39

Propaganda z lidí idioty nedělá, propaganda je na idioty cílená. G. B. Shaw
Smrt neničí, činí jen neviditelným. indické přísloví
Hora ruit, respice finem...

Uživatelský avatar
martanus
Redaktor - závislák :-)
Příspěvky: 14391
Registrován: 01 úno 2017, 10:16

Re: USA

Příspěvek od martanus » 04 lis 2020, 20:11

:shock: :shock:

K Wiskonsinu, nechápu, celý měsíc budou kontrolovat a výsledky chtějí oficiálně zveřejnit až 1.12., Takže Trump bude moci požádat o přepočet až po 1.12 :blbec:
Co bude následovat: Wolfe uvedl, že oficiální výsledky státu budou certifikovány až 1. prosince, a to navzdory téměř všem jurisdikcím, které hlásí součty hlasování.

Nyní samosprávy zahájily proces, aby důkladně zkontrolovaly výsledky, řekla.

„Dnes ve 4:00 je ve skutečnosti konečný termín pro obce, aby zahájily proces získávání a směrování svých materiálů do krajů, kde zahájí proces certifikace na úrovni krajů,“ uvedl Wolfe a dodal, že jakmile jsou tyto hlasovací lístky certifikovány na místní a úrovně krajů, pak jsou kontrolovány státem.

Podle státního práva 1. prosince na veřejném zasedání volební komise ve Wisconsinu dojde k ověření výsledků a v tu chvíli budeme mít oficiálního vítěze,“ dodala.
To je důležité, protože pokud kterákoli kampaň legálně zpochybní volební výsledky, bude si muset počkat do prosince, kdy budou výsledky oficiální.

„To vše veřejně pozorovatelné. Můžete to sledovat ve svých místních komunitách. Pokud jste k tomuto procesu skeptičtí, zapojte se,“ řekl Wolfe.
https://edition.cnn.com/politics/live-n ... 26a68823b

Nikdy není pozdě udělat správnou věc.
Albert Einstein: „Logika tě dostane z bodu A do bodu B. Představivost tě dostane všude.“
Konfucius: " Můžete obětovat vojsko, hospodářství či blahobyt, ale nesmíte obětovat zdravý rozum!"

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42267
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 04 lis 2020, 20:58

https://rusvesna.su/news/1604516680
vbros_michigan[1].jpg
vbros_michigan[1].jpg (14.96 KiB) Zobrazeno 4019 x
Za povšimnutie stojí podobná situácia pri začiatku grafu, kde ale vidno menšie "skokovité" prírastky na oboch stranách.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Rado Info
Senior redaktor
Příspěvky: 4682
Registrován: 08 úno 2017, 15:48

Re: USA

Příspěvek od Rado Info » 05 lis 2020, 10:26

Výsledky voleb, protesty v Portlandu, Seattlu a další

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42267
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 05 lis 2020, 13:15

a už to začína
https://ac24.cz/-/judicial-watch-nalezl ... direct=%2F
Judicial Watch nalezla 1,8 milionu „voličů duchů“ ve 29 státech, varuje před „špinavými volbami“
Společnost Judicial Watch vydala srovnávací studii populačních statistik úřadu Census Bureau a údajů o registraci voličů od státu, aby odhalila značný rozdíl. Nyní varují před možným podvodem voličů a „špinavými“ voličskými body.

Studie zjistila, že 352 amerických okresů ve 29 státech dokázalo mít o 1,8 milionu více registrovaných voličů, než oprávněných občanů ve volebním věku.

"Jinými slovy, míra registrace těchto krajů přesáhla 100% oprávněných voličů."

"Studie zjistila, že osm států vykazuje celostátní míru registrace přesahující 100%: Aljaška, Colorado, Maine, Maryland, Michigan, New Jersey, Rhode Island a Vermont,“ uvedl Tom Fitton, prezident organizace.

Část tohoto přebytku dosáhla až 187% v Texasu, 177% v Novém Mexiku a 171% v Jižní Dakotě.

"Nová studie voličů duchů - zdůrazňuje nedbalost zasílání slepých hlasovacích lístků a žádostí o hlasování do seznamů voličů. Špinavé hlasování může znamenat špinavé volby,“ poznamenal pan Fitton.
  • Podvod zachycený v přímém přenosu? V USA otevírají hlasovací lístky a házejí je do koše
  • Volební podvod? 118 let starý muž, který zemřel v roce 1984, hlasoval ve volbách v roce 2020
  • Něco tady nesedí? Zde jsou důkazy, že při amerických prezidentských volbách se dějí pozoruhodné věci
  • Judicial Watch nalezla 1,8 milionu „voličů duchů“ ve 29 státech, varuje před „špinavými volbami“
+ odkazy v pôvodnom texte
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42267
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 05 lis 2020, 13:17

https://ac24.cz/-/rudy-giuliani-vysvetl ... direct=%2F
Rudy Giuliani vysvětloval volební podvod, načež byl stanicí Fox News vypnut
Americký právník, obchodník a politik Rudy Giuliani vysvětloval volební podvod při prezidentských volbách a redaktor Fox News jej přerušil, aby zavolal Michigan kvůli Joe Bidenovi. (Foto: Twitter)
Rudy Giuliani was rambling about election fraud conspiracies
Fox News cut him off to call Michigan for Joe Biden pic.twitter.com/Lpg8A1qWtg
— Edward Hardy (@EdwardTHardy) November 4, 2020
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42267
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 05 lis 2020, 13:29

https://ac24.cz/-/mimoradna-zprava-pri- ... direct=%2F
Při útoku nožem u Bílého domu byli zraněni čtyři lidé
Čtyři lidé byli pobodáni nedaleko Bílého domu ve Washingtonu. Informuje o tom televizní stanice NBC s odvoláním na policii. (Foto: Twitter)

Podle policie byla pobodána žena a tři muži, kteří byli zraněni v důsledku konfliktu se třemi podezřelými. Zraněné osoby byly převezeny do nemocnice. Uvádí se, že jejich zranění nepředstavují hrozbu pro jejich životy.
Conservative activist Bevelyn Beatty and Proud Boys chairman Enrique Tarrio with one other person were just stabbed by BLM in Washington, DC pic.twitter.com/dTHTzDkbiJ
— Tara LaRosa (@TaraLaRosa) November 4, 2020
Policisté v současné chvíli stále pátrají po třech podezřelých.

Kromě toho tamní policie uvedla, že oběti se identifikovaly jako členové krajně pravicové skupiny, která podporuje prezidenta Donalda Trumpa.

Není jasné, zda má tento útok nějakou souvislost s demonstracemi během volební noci. Místo činu se nachází několik bloků východně od Bílého domu a asi šest bloků od Black Lives Matter Plaza, centra největší demonstrace volební noci ve Washingtonu.

Připomeňme, že vedoucí představitelé Bílého domu v den voleb zvýšili bezpečnostní opatření. Ve středu po volbách je naplánováno, že všichni washingtonští policisté budou v ulicích.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Alchymista
Redakční rada
Příspěvky: 42267
Registrován: 01 úno 2017, 08:58

Re: USA

Příspěvek od Alchymista » 05 lis 2020, 14:06

https://echo24.cz/a/SyKxM/kuriozita-z-u ... y-buldocek
Kuriozita z USA: „Starostou“ městečka v Kentucky byl zvolen pes. Francouzský buldoček
Mezitím, co je celá Amerika na nohou a sleduje souboj prezidentských kandidátů, v malém městečku ve státě Kentucky se objevil nový politický lídr. Lidé si za svého starostu zvolili francouzského buldočka. Informovala o tom například stanice Fox News či New York Post.

Buldočka jménem Wilbur Beast si za starostu zvolila malá komunita podél řeky Ohio Rabbit Hash. Oznámila to na facebooku historická společnost města.

"Byly vypsány volby na starostu v Rabbit Hash! Wilbur Beast je nový starosta s úžasnými 13 143 hlasy (dosud nejvyšší výhra) z celkových 22 985 hlasů,“ stojí v příspěvku na sociální síti.

Nový starosta své soupeře, kterými byli bígl jménem Jack Rabbit a zlatý retrívr Poppy, porazil o více jak 10 000 hlasů. Oba protikandidáti však byli oceněni hodností Rabbit Hash Ambassador.
Mayoral election in Rabbit Hash has been called! Wilbur Beast is the new mayor with an amazing 13,143 votes (highest...
Zveřejnil(a) Rabbit Hash Historical Society dne Úterý 3. listopadu 2020
Město Rabbit Hash je známo svým historickým obchodem se smíšeným zbožím, který sahá až do 19. století, ale byl zničen při požáru v roce 2016. Obchod byl od té doby přestavěn a volby starosty jsou sbírkou, v níž se každý darovaný dolar počítá jako hlas pro kandidáta, kterého si dárce zvolí.

Mluvčí Wilbura, jeho majitelka Amy Nolandová řekla Fox News, že děkuje všem příznivcům, kteří dali Wilburovi důvěru.

"Je to vzrušující dobrodružství a smysluplný důvod pro zachování městečka", uvedla v písemném prohlášení. "Město vítá návštěvníky a bude i nadále organizovat zábavné akce pro lidi všeho věku, aby mohli zažít nostalgii a kouzlo, které nabízíme."

Zástupce nového psího starosty vyzval všechny příznivce, aby v případě zájmu kontaktovali Wilbura na sociálních sítích a slíbil, že nový starosta bude naslouchat „všema ušima“.
:nahoru: perfektný systém hlasovania!
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.
Dinosauri sa venovali výhradne problémom vlastného rastu.

Uživatelský avatar
palo satko
Sponzor fóra
Příspěvky: 7605
Registrován: 16 úno 2017, 07:51

Re: USA

Příspěvek od palo satko » 05 lis 2020, 16:03

Vysvetlenie toho nahleho skoku Bidena v Michigane. obyčajna ludska chyba, ked chlapik pridal na konci spravneho čisla ešte jednu nulu.
Ako píše aj portál New York Times, nešlo o „skutočné“ hlasy pre Bidena, ale o chybu pracovníka v okrese Shiawassee v štáte Michigan, ktorý pri sčítavaní hlasov pridal na koniec čísla o jednu „nulu“ navyše. Chybu si pracovníci do polhodiny všimli a bola následne opravená.
https://dennikstandard.sk/1691/ako-to-b ... re-bidena/
"Ego sum rex Romanus et super grammaticam" Žigmund - liška ryšava v Kostnici. Nie som cisar, ale gramatiku tiež nezvladam. :)

Odpovědět