Příspěvek
od Alchymista » 22 čer 2020, 20:09
Súhlasím. Kedysi sme pri inventúrach potravinových NZ ("štátne rezervy") robili inventúru v skladoch s konzervami - mali tam uložené na paletách veľké konzervy pre podniky spoločného stravovania a jedálne. Jednu "historickú" z roku 1956 (vtedy 32 rokov skladovania) ako každý rok vybrali z palety, otvorili, odobrali vzorky a zvyšok nám naservívovali k obedu, čož bola súčasť hodnotenia - "chuťové a senzorické vlastnosti". Guľášik by si zaslúžil novú dávku papriky a korenín, ale inak mu nebolo nič.
U skutočne veľmi starých konzerv môže predstavovať problém tuk - zvlášť ak neboli správne skladované. On sa totiž časom predsa len rozkladá a mení.
Ovšem treba mať na pamäti jedno - v súčasnosti predávané mäsové konzervy obvykle nie sú vhodné na dlhodobé skladovanie. Okrem problémov s "obsahom" sú veľmi slabým miestom konzervy "vylamovacie" viečka.
COVID-19 nie je choroba, COVID-19 je globálny test inteligencie jedincov, spoločenstiev, národov a štátov.