jj, na silvestra pre odpalovača baranica, pracovné okuliare a kožené rukavice povinné
zmiri - energia zhruba 50 joule už postačuje na vážne až smrteľné zranenie dospelej osoby
jj, na silvestra pre odpalovača baranica, pracovné okuliare a kožené rukavice povinné
Tak zrovna v Arábii nestřílejí kolmo do vzduchu ale většinou vrchní skupinou úhlů po balistické trajektorii a to je jiný účinek na cíl ...
Tak jedno doporučení. Když zůstane střela v laufu, nikdy ji nezkoušejte vyhnat třeba slepým. Musí se vylouct. Nejlépe tyčkou z měkkého materiálu jako mosaz, bronz. Ocelí nebo železem si můžete poškrábat hlaveň. Při vyhnání slepým hrozí zničení hlavně. Třeba glock je kvalitní zbraň, toto nedá. Vlastní zkušenost. Tak krásně nafouklá hlaveň, to bylo do učebnice. K výdrži. Na tlaky při výstřelu je ten nejmenší problém. Na škole jsme počítali minimální tloušťku hlavně pro různý náboje. Jako cvičení. A vycházeli v desetinách milimetru. Tloušťka alobalu. Fakt. Ta hlavňová ocel v kruhovém průřezu má velkou pevnost. Ale jsou jiné důvody, proč se hlavně dělají tak silné. Bez vady materiálu se u ručních zbraní jen tak neroztrhnou. A víc kulí v hlavni. Kdysi jsem četl ve střelecký revue případ, kdy měli u revolveru 6. A brali to jako extrém. Jen jsem se rozesmál. V mým perkusu jich bylo deset za sebou Ale je rozdíl pistole a revolver. Přeci jenom u revolveru je mezera mezi válcem a hlavní, kudy si odfoukne. A u mě šlo o perkus, tedy pomalu hořící černý prach.praxus píše: ↑31 kvě 2024, 08:18Na střelnici borcovi zůstala střela 9mm v laufu . Nabyl tam slepej a vystřelil , fungovalo to .
Podruhé si pomatuju že jeden střelec měl CZ 82 v Makarovu s polygonem , vojenský střelivo a vystřelil , střela zůstala v laufu , nevšiml si a tak další dvě přestal střílet až u čtvrté , protože hlaveň byla tak nafouklá že se přes ni nemohl natáhnout závěr. Ale vydržela , nic se nerozletělo . To mě překvapilo co to vydrží.......